Cum poti deveni prop. casei, casa fiind trecuta doar pe rol?

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
Danu Nicoleta

Cum poti deveni prop. casei, casa fiind trecuta doar pe rol?

Post by Danu Nicoleta » 25 Jul 2011, 14:09

Buna ziua,

Am o mare problema, pe care va rog mult sa ma ajutati sa o rezolv. Tatal meu provine dintr-o fam. cu 2 frati si 2 surori.Cand s-a casatorit, cativa ani a locuit in aceeasi casa cu bunicii. Fratele lui avea un teren pe numele lui, unde incepuse sa construiasca temelia unei case, dupa care s-a hotarat sa se mute la oras, unde si-a luat si apartament. Astfel, s-au hotarat de comun acord, insa fara nici o hartie, ca tatal meu sa continue constructia casei, sa se racordeze la reteaua de electricitate s.a.m.d., si sa locuiasca el in acea casa. Casa, cu toate anexele si terenul aferent, a fost trecuta ulterior in "rol"(nu stiu exact ce inseamna acest lucru si ce valoare are) pe numele tatalui meu, cam acum 20 de ani, timp in care de atunci ei au platit toate taxele si impozitele aferente. Din pacate tatal meu a decedat acum 9 ani de zile, iar toate acestea au fost trecute pe numele mamei. Noi suntem 4 frati, dar nu s-a facut niciodata vreo succesiune sau altceva, iar mama mea spune ca nu a vazut niciodata actele adevaratului proprietar. Bunica sustine ca schita casei e la ea si ca ar fi trecuta pe numele fratelui tatalui meu. Problema e ca mama mea s-a recasatorit acum un an de zile, noi am vrea sa facem acte cedand partea noastra unuia dintre frati, insa nu stim exact cum sa procedam, dat fiind faptul ca nici bunica nu vrea sa colaboreze in nici un fel si nu stim deloc cum sa procedam. Intrebarea este urmatoarea: Are fratele tatalui vreun drept sa vina sa ne ia casa, desi el pretinde ca o vrea si pe cea batraneasca a bunicilor, unde noi am stat initial? Putem sa facem succesiune iar ulterior sa facem acte unuia dintre frati, pentru a solutiona odata pt totdeauna aceasta problema, fara sa mai traim amenintati zi de zi, ca vom ramane fara casa?

Va rog mult de tot sa ma ajutati cu aceasta situatie!!!
Va multumesc din sufelt!

Post Reply