am nevoie de un raspuns cat mai urgent!!!!!!!!!

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
alpha

am nevoie de un raspuns cat mai urgent!!!!!!!!!

Post by alpha » 09 Mar 2005, 18:56

Ce imi sugerati pentru rezolvarea urmatoarei spete?
Care este calea favorabila pentru angajatorul care are de recuperat de la unul dintre angajati o suma ce reprezinta contravaloarea marfii de care raspundea? Concret: Conducatorul auto semneaza de primire marfa pe care urma sa o transporte in alta localitate (aviz de insotire a marfii), iar la destinatie s-au constatat in scris (proces-verbal semnat si de conducatorul auto) unele lipsuri. Acum conducatorul auto este dispus sa plateasca contra-valoarea prejudiciului, dar cum pot sa-i opresc acei bani fara o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva? Daca stiti o alta cale prin care pot incasa acesti bani si totusi sa fiu acoperita lega, va rog ajutati-ma.

croc

Post by croc » 09 Mar 2005, 19:25

sa plateasca de buna voie;
conventie intre cele doua parti si plateste;
eliberezi chitanta si asta este;
zic eu;

alpha

Post by alpha » 09 Mar 2005, 19:37

si daca la catva timp actioneaza societatea in justitie pentru ca banii i-au fost retinuti fara o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva?

megan

Post by megan » 09 Mar 2005, 20:43

Salariatul poate plati de buna voie la casieria unitatii , chiar daca nu exista o hotarare judecatoreasca in acest sens , dar nu prin retinere pe statul de plata , altfel s-ar incalca prevederile Codului Muncii .
In aceste conditii , recunoscandu-si vina si platind de buna voie nu se va incalca nici o prevedere legala .

croc

Post by croc » 10 Mar 2005, 08:50

vezi si raspunsul lui dinu din Muncii;
nu neglija nici partea disiciplinara, e posibil sa se repete aceste incidente si sa nu poti sa-l dai afara pentru ca instanta constata ca abaterile nu sunt repetate si apreciaza ca aceea dedusa judecatii nu este suficient de grava;
nu are cum sa actioneze societatea in judecata;
ia-o ca pe un sfat:
citeste codul muncii intregime si incearca sa "legi" articolele intre ele; vei fi surprinsa sa vezi ca poate fi inteles;
ideal ar fi sa citesti un tratat este mai usor;

Post Reply