contractul de intretinere

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
ingrid

contractul de intretinere

Post by ingrid » 09 May 2011, 14:50

va supun atentiei o prezumtie. x mostenitoare a sotului impreuna cu 3 fiii daca doreste sa incheie un contract de intretinere cu nora pe un imobil o poate face atata timp cat ea este cooproprietar cu fiii ei ?si daca da in ce conditi. ?Oare nu trebuie sa ceara acoordul tuturor coopropietarilor si daca se da acceptul sa achite plata cuvenita din proprietate celorlalti la incheierea contractului.mentionez ca la decesul sotului imobilul nu a fost intabulat.Intabularea se poate face ulterior fara ca toti beneficiari mosteniri sa fie prezenti? in acceasta situatie este valabil contractul ?mentionez ca de curand a decedat si sotia] nora [presupusa proprietar ]refuza sa plateasca difereta de propritate desi sia insusit o fizic spunand ca in decurs de 2 ani o sa stranga bani si o sa ni dea?ESTE CORECT SI LEGAL?

MataHari

Re: contractul de intretinere

Post by MataHari » 09 May 2011, 20:03

da

ingrid

Post by ingrid » 09 May 2011, 20:37

MataHari wrote:da
deja au trecut 2 ani de la dobadirea calitati de mostenitor si daca mai trec 2 ce fac cu bani aia.

vulpacris

Post by vulpacris » 10 May 2011, 09:17

Inteleg ca ati gasit certificatul de mostenitor, si ati aflat si alte detalii.

Da, este legal ca o nora sa faca acel contract cu clauza de intretinere.

Dar, in felul acesta familia fratelui, care este casatorit cu "nora", in fapt, a obtinut cota de 5/8 din casa, de la mama, la care se adauga cota de 1/8, care i-a revenit in urma dezbaterii succesiunii dupa tata, avand in acest moment cota de 6/8 (cred ca acesta era fratele nervos).

In acelasi timp, ceilalti doi frati, detin doar o cota de 1/8, fiecare.

Pentru a primi sulta cuvenita pentru cota de 1/8, aveti posibilitatea sa cereti iesirea din indiviziunea dreptului de proprietate, in temeiul art.728 Cod civil, si asa, o sa aveti o hotarare judecatoreasca pe care o puteti executa silit.

Poate ca respectivul frate nu o sa vrea sa se judece, si o sa va dea banii mai repede, ca sa incheiati procesul prin tranzactie.

:cafea:

ingrid

Post by ingrid » 10 May 2011, 11:40

multumesc pentru raspuns .nu am obiecti la contractul de intretinere desi toti copiii au contribuit la fel [daca asta a fost dorinta ei] insa nu mi se pare normal si de bun simt ca sa anunti frati telefonic ca esti proprietar majoritar si timp de doi ani de zile sa nu avem nici o pretentie si a stabilit aleatoriu si suma care trebuie sa o dea .intre timp am fost si la cartea funciara nu este operat nimic,acte nu vrea sa arate face doar declaratii verbale.Din surse neoficiale [un martor cica]am aflat ca ar fi vorba defapt despre un testamen olograf alcatuit in fata martorilor :aplauze: soacra fiind analfabeta :aplauze: Noi chiar nu avem neaparat nvoie de aceasta mostenire insa MINCIUNA SI PARSIVENIA au fost intodeauna cei mai mari dusmani ai mei,trebuia sa ceara cinstit si primeau cu siguranta deoarece eu am o datorie morala fata de sotul meu care nu a comentat nimic atunci cand eu am dat mostenirea mea de la parintii mei unei surori mai putin norocoasa in viata ,cum este si acel frate al sotului. va multumesc.
Last edited by ingrid on 10 May 2011, 12:27, edited 1 time in total.

vulpacris

Post by vulpacris » 10 May 2011, 12:19

In cazul in care in CF nu este inregistrat contractul de intretinere, acesta nici nu exista, din punct de vedere legal, deci puteti cere deschiderea dezbaterilor asupra succesiunii dupa mama.

In acest fel fratele respectiv este obligat sa prezinte in fata notarului actele autentice, respectiv, certificatul de mostenitor dupa tata, precum si, pretinsul "contract de intretinere", care ii confera calitatea de proprietar al cotei 6/8 din casa.

Oricum, in cazul in care nu exista "contractul de intretinere", si acesta ar fi, in fapt, un "testament olograf" pretins scris de o persona analfabeta, si care ar putea fi contestat si neacceptat de ceilalti mostenitori rezervatari, trebuie facut Certificatul de Mostenitor dupa mama, si actul de partaj voluntar, sau judiciar, in cazul in care sunt neintelegeri, pentru ca fratele respectiv sa-si poata inscrie dreptul de proprietate in CF.

:cafea:

ingrid

Post by ingrid » 10 May 2011, 12:25

multumesc mult.

ingrid

Post by ingrid » 16 May 2011, 20:46

am mai aflat ceva :aplauze: socrul meu la deces avea in contul personal 200 mil vechi [care nu apare in certificatul de mostenitor]imputernicit era unul dintre baieti lui [cel de al doilea frate al sotului ]care a si retras bani in transe dupa decesul socrului NOI NICI NU AM STIUT DE CONTUL RESPECTIV.acuma intrebare ,este legal? banii cred ca i a impartit cu celalalt frate. :-( CATA MARSAVENIE. [din motive obiective nu pot sa divulg sursa care mi a dat detali despre cont]

Post Reply