abuz de incredere sau fraiereala

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
ingrid

abuz de incredere sau fraiereala

Post by ingrid » 09 May 2011, 01:03

as dori sa va expun o situatie si daca este posibil sa ma lamuriti cum stau lucrurile.acum 2 ani a murit socrul meu sotul cu 2 frati si soacra fiind mostenitori sotul meu nu a mers singur sa faca acceptarea deoarece soacra ia spus ca vor merge toti la o data pe care o vor stabili toti cei interesati,intr o seara la sunat unul din frati cerand datele din cartea de idetitate in scopul de a face demersul de acceptare a mosteniri ,acest frate a mentionat ca ei merg a doua zi pentru acceptare si ca pe el al vor chema personal daca trebuie :-D[ toate astea sau intamplat in termenul de 6 luni]de chemat nu l au chemat dar nici nu iau spus ce au rezolvat,acu cateva zile a murit si soacra si binenteles ca sa trezit prostu sa intrebe si el cate ceva despre acte si a constatat ca acel frate este ffffffff nervos.in situatia asta ce se poate face unde poate sa se intereseze daca sa facut acceptarea si pe numele lui si daca nu :-( va multumesc

vulpacris

Re: abuz de incredere sau fraiereala

Post by vulpacris » 09 May 2011, 06:46

La Camera Notarilor publici cu o cerere scrisa privind dezbaterea succesiunii defunctului ........

Si cere sa i se raspunda la care birou notarial s-a dezbatut, si care sunt succesorii defunctului.

Poate sa mearga la biroul notarului respectiv si sa obtina o copie legalizata a certificatului de mostenitor.

:cafea:

ingrid

Post by ingrid » 09 May 2011, 07:53

multumesc mult vulpacris .am totusi o nelamurire inca ,la dezbaterea mosteniri nu avea obligatia notarul respectiv sa citeze toti mostenitori [rezervatari]conform proceduri.

vulpacris

Post by vulpacris » 09 May 2011, 10:33

Ba da.

Dar si sotul dvs. putea sa ceara sa i se dea ulterior un exemplar al certificatului de mostenitor, si, in cazul in care nu figura ca mostenitor, sa ceara anularea acestuia.

Inainte sa aduceti acuzatii, mergeti si vedeti ce scrie in certificat. Numai dupa aceea, si numai daca se impune, puteti sa actionati pentru anularea lui, in cazul in care a fost emis cu nerespectarea legii.

ingrid

Post by ingrid » 09 May 2011, 15:18

vulpacris wrote:Ba da.

Dar si sotul dvs. putea sa ceara sa i se dea ulterior un exemplar al certificatului de mostenitor, si, in cazul in care nu figura ca mostenitor, sa ceara anularea acestuia.

Inainte sa aduceti acuzatii, mergeti si vedeti ce scrie in certificat. Numai dupa aceea, si numai daca se impune, puteti sa actionati pentru anularea lui, in cazul in care a fost emis cu nerespectarea legii.

mersi mult.intodeauna ma certi dar cred ca merit :-D scumpul de sot este o persoana fffff credula si lipsita de interes in toate domenile :-(

Post Reply