Procedura succesiune

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
adrian_h

Procedura succesiune

Post by adrian_h » 21 Feb 2011, 04:00

Buna ziua!Problema se pune in felul urmator:bunica mea a decedat anul acesta pe data de 11 ianuarie 2011,iar de pe urma ei, au ramas ca propietate 2100 mp teren arabil in intravilan si 800 mp teren cu constructii!pe cei 800 mp se afla casa in care ea a locuit si mobilierul pe care l-a folosit in timpul vietii,o magazie,un hambar,un grajd dezafectat care este aproape o ruina,cotete de pasari si 2 gradini de zarzavaturi!Casa se compune din 2 camere si 1 hol,dintre care 1 camera si holul sunt construite din chirpici iar cea de a doua camera a fost anexata mult mai tarziu fiind construita din caramida,imobilul avand o suprafata totala de 30 mp!Bunica mea a fost casatorita de 2 ori,din prima casatorie a rezultat mama mea,aceasta casatorie terminandu-se cu decesul bunicului meu(tatal mamei mele),iar in anul 1986 s-a recasatorit cu un alt barbat,insa au locuit doar 7-8 luni impreuna,pentru ca nu s-au inteles,insa nu a avut loc 1 proces de divort intre bunica mea si cel de-al 2 sot al ei!din cea de a 2 casatorie nu au rezultat copii!Cel de-al doilea sot al bunicii mele avea 4 copii dintr-o casatorie anterioara!Acesta a decedat l-a scurt timp dupa ce nu a mai stat cu bunica mea(aproximativ 1 an de zile)dar mama mea nu a fost chemata la succesiune!din ce informatii detin,nici unul din fratii vitregi ai mamei mele nu ar mai fi in viata!Cum se poate face succesiunea in cazul de fata,avand in vedere faptul ca bunica mea pastreaza in acte numele celui de-al doi-lea sot(pentru ca nu a mai avut loc nici un proces de divort,dar ei nu au mai locuit impreuna nu s-au mai vazut,pentru ca el erea din alta localitate)?Cu ce documente trebuie sa se prezinte mama mea la notar si cum se poate proceda ca ea sa ramana unic mostenitor al mamei ei?Ce etape legale trebuiesc parcurse?De mentionat ar mai fi ca am in posesia mea un act de mana prin care bunica mea despagubeste pe cel de-al doi-lea sot cu suma de 2000 de lei pentru bunurile aduse de acesta in gospodarie,dar documentul nu este datat si legalizat de un notar,a fost facut in casa bunicii mele in prezenta martorilor,martori care de altfel nu stiu daca mai sunt in viata!Si ar mai fi o problema!Mama mea vrea sa treaca intreaga proprietate pe numele meu,ca sa ma faca pe mine unic mostenitor direct al bunicii mele!este posibil?cum trebuie procedat?Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!Cu stima

Post Reply