buna ziua
zilele trecute a decedat unchiul mamei si de asemenea in '86 a decedat fiul sau iar in '87 sotia acestuia ,in timpul vietii el a dorit sa mi lase mie mostenire casa si terenurile dar nu am reusit sa intocmim decat un contract de vanzare cump semnat de el fara a fi dus la notar cu 2 martori.in afara de mine mai are un frate in viata dar cu care nu a vorbit si nici nu a participat la inmormantare,tin sa mentionez ca toate chelt au fost suportate de mine.
anul trecut am inceput constructia unei case pe terenul in care este construita casa defunctului acum intrebarea mea este cum pot sa legalizez actul de vanzare cump ,unde trebuie sa merg si daca este nevoie sa participe fratele acestuia la succesiune cum pot evita asta?
cum reusesc sa intru in posesia mostenirii
Re: cum reusesc sa intru in posesia mostenirii
Dupa decesul unchiului nu mai puteti autentifica contractul, aceasta se putea numai in timpul vietii.
Mergeti la notar si dati o declaratie de acceptare a mostenirii din partea unchiului, dar asta in maxim 6 luni de la decesul unchiului.
Ocupativa de bunurile imobile si mobile ale unchiului ca un bun proprietar iar daca fratele defunctului nu va dori sa renunte de bunavoie la cota sa de mostenire va trebui sa mergeti in instanta pentru dezbaterea succesiunii.
Mergeti la notar si dati o declaratie de acceptare a mostenirii din partea unchiului, dar asta in maxim 6 luni de la decesul unchiului.
Ocupativa de bunurile imobile si mobile ale unchiului ca un bun proprietar iar daca fratele defunctului nu va dori sa renunte de bunavoie la cota sa de mostenire va trebui sa mergeti in instanta pentru dezbaterea succesiunii.