Ma confrunt cu o situatie destul de critica:
In anul 2005 cand mi-am schimbat buletinul la sectia 11 Politie am avut o mare surpriza: mi-au modificat CNP-ul explicandu-mi ca, acesta a fost gresit inca de la nastere (au existat 2 CNP-uri cu acelasi numar), si nimeni nu a observat pana la acea data, desi aveam 41 de ani si imi schimbam pentru a-IV-a oara in viata buletinul.
Pana la acea varsta, eu am lucrat legal cu carte de munca la 5 societati comerciale (22 de ani de munca) care mi-au virat contributiile la stat (CNPAS, administratia financiara etc.).
In conditiile in care CNP-ul meu a fost gresit inca de la nastere (ultimele 3 cifre), totate contributiile mele s-au virat in alt cont (probabil persoanei care a avut acelasi CNP ca si mine).
Pentru a remedia aceasta situatie neplacuta la toate institutiile statului; in diverse acte de proprietate etc., voi avea nevoie de documente legale care sa ateste ca, CNP-ul meu a fost gresit inca de la nastere.
Nu stiut exact cum trebuie sa procedez si care sunt pasii din punct de vedere legal, de aceea va rog mult sa ma ajutati.
Am citit si eu intamplator cateva legi (Legea nr.105 din 25 septembrie 1996 privind evidenţa populaţiei şi cartea de identitate; Legea nr.119/1996 cu privire la actele de stare civila, modificata si completata prin Legea nr. 117/2006; Metodologia nr.1/1997 pentru aplicarea unitara a dispozitiilor Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila), evident: nu ma pricep! Dar am sesizat un singur lucru: nu am observat la capitolul sanctiuni sa se faca referire la neglijenta autoritatilor (sau sanctionarea lor) in cazul eliberarearii unui act gresit sau a unui CNP gresit. Deci am impresia ca ma asteapta zile grele, si nu imi dau seama daca exista o legislatie pentru reglementarea unor asemenea situatii imposibile.
In speranta ca, voi primi un raspuns, va multumesc anticipat !
CNP gresit 41 ani - contributii sociale virate in alt cont
Re: CNP gresit 41 ani - contributii sociale virate in alt cont
Cred ca aceste contributii s-au virat pe un nume, numele dvs.
chestia cu CNP trebuie rectificata in actele ce suporta aceasta modifcare cat si la Casa Judeteana de pensii.
chestia cu CNP trebuie rectificata in actele ce suporta aceasta modifcare cat si la Casa Judeteana de pensii.