faliment sau insolventa

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
ISIS carmen

faliment sau insolventa

Post by ISIS carmen » 08 Jan 2011, 10:40

buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o solutie pentru a intra in faliment sau orice altaceva pt. a scapa de firma aceasta. nu am datorii la persoane juridice decat la stat in ultimul an nu am mai platit nimic ,nu mai am nici un angajat , nu mai functionez din 31 decembrie. sediul firmei este inchis de la aceasta data . Eu ca administrator si asociat ce pot face? sunt disperata... vreau sa plec in lume sa nu mai aud de nimic
dati-mi o solutie.

machedon

Re: faliment sau insolventa

Post by machedon » 08 Jan 2011, 15:04

E foarte simplu, te duci la tribunal si soliciti deschiderea procedura falimentului prin procedura simplificata

MarianaB

Post by MarianaB » 10 Jan 2011, 22:46

daca ai stopaj la sursa este problema,poti trece la penal ,dar poti plati suma respectiva...restul nu stiu ce mai ai

ISIS carmen

Post by ISIS carmen » 21 Jan 2011, 20:04

cineva ma sfatuieste sa suspend activitatea sau sa nu mai depun declaratii . ce ma sfatuiti?

angel

Post by angel » 22 Jan 2011, 13:01

suspendarea poate fi o solutie, dar pe termen de maxim 3 ani...deci ar fi o solutie partiala de rezolvare a problemei.
radierea daca o cereti dvs din RC,veti avea nevoie de la finante de adeverinta ca nu aveti datorii, ceea ce n-o sa mearga neam...se va respinge cererea pana la achitarea acestora.
daca nu mai depuneti declaratiile si sperati ca prin asta, Registrul Comertului va radia societatea, va inselati...nu merge...nu se radiaza cu datorii...plus de asta, mai primiti si amenzi pentru declaratiile nedepuse.Baremele sunt intre 500-2500 lei.

o colega v-a zis sa aveti grija cu stopajul la sursa...asa este...aveti mare grija, pentru ca stopajul la sursa trebuie platit, altminteri imbraca latura penala...daca aveti asa ceva...ar fi bine sa va ganditi cum sa-l platiti.

Post Reply