Cuantum salarii ptr. solicitarea insolventei

Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
Post Reply
ionprihoanca

Cuantum salarii ptr. solicitarea insolventei

Post by ionprihoanca » 29 Sep 2010, 10:37

Am de recuperat, conf. unei hotarari judecatoresti, salariu restant de la angajator. Cu putin inainte de pronuntare, firma a intrat in lichidare ceruta de registrul comertului. Conform unor discutii cu lichidatorul si cu un avocat, cel mai bine pentru mine ar fi sa cer insolventa firmei. Conform art. 3, al. 12 din procedura insolventei scrie ca minimul este de 6 salarii medii pe economie. In schimb toata lumea e in ceata: salarii medii nete sau brute. Vreo idee?

razman

Re: Cuantum salarii ptr. solicitarea insolventei

Post by razman » 29 Sep 2010, 14:13

E ceata in capul lor. Obligatia de plata a angajatorului este aceea a salariului burut ....ca ala net depinde de cati prunci sau alte persoane ai in intretinere...daca esti sau nu la un sindicat....apoi contribitiile si impozitul sunt obligatii ale salariatului...cum drac sa poata fi stabilit la net.
Salariul e salariu...brut... ala de-ti scrie in contract...si ala mediu pe economie... tot la brut se face media.

ionprihoanca

Re: Cuantum salarii ptr. solicitarea insolventei

Post by ionprihoanca » 29 Sep 2010, 14:37

Multumesc de raspuns. intre timp am gasit si clarificarea in lege. Discutia cu avocatul am avit-o inainte de legea 169/2010

Post Reply