Buna ziua,
Cer o rugaminte sau un sfat in urmatoarea problema.
Tatal meu a decedat in 2007,s-a recasatorit iar acesta detinea o proprietate cu ultima sotie,din ce am inteles eu fostei sotii ii revine 25% din proprietate iar mie, fiul acestuia 75%
Mama mea vitrega traieste in concubinaj cu altcineva dupa moartea tatalui meu,daca aceasta se recasatoreste cu cel cu care traieste acum,se poate schimba ceva in a-mi reveni cei 75% din proprietatea tatalui?
Iar in a deschide succesiuna ( in caz ca nu ne intelegem pe cale amiabila,iar ea nu ar accepta sub nici o forma succesiune ) cum ar fii procedura?
Drept asupra propietatii dupa moartea tatalui.
Re: Drept asupra propietatii dupa moartea tatalui.
buna ziua.
asa este, la succesiunea defunctului dvs. tata aveti vocatie succesorala dvs., fiul sau in concurs cu sotia supravietuitoare.
dvs. va revine cota cea mai mare din masa succesorala, dansa avand dreptul doar la co cota parte de 1/4 din succesiune.
chiar daca se recasatoreste nu-si pierde acest drept.
in caz de neintelegere succesiunea se va dezbate in instanta.
asa este, la succesiunea defunctului dvs. tata aveti vocatie succesorala dvs., fiul sau in concurs cu sotia supravietuitoare.
dvs. va revine cota cea mai mare din masa succesorala, dansa avand dreptul doar la co cota parte de 1/4 din succesiune.
chiar daca se recasatoreste nu-si pierde acest drept.
in caz de neintelegere succesiunea se va dezbate in instanta.
Re: Drept asupra propietatii dupa moartea tatalui.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns,dar chiar daca aceasta se recasatoreste nu ii revin decat cei 25%,iar sotul dansei nu are nici un drept asupra propietatii pe care defunctul tata a detinut-o impreuna cu mama vitrega?
Multumesc pentru raspuns,dar chiar daca aceasta se recasatoreste nu ii revin decat cei 25%,iar sotul dansei nu are nici un drept asupra propietatii pe care defunctul tata a detinut-o impreuna cu mama vitrega?