demolare casa
demolare casa
in urma cu 6 ani,am cumparat o casa compusa din doua camere si un hol.eu am construit o bucatarie si o baie.anul acesta m-am hotarat sa decopertez casa si sa fac o mansarda pe lemn deoarece am avut mari infiltratii de apa prin acoperis.cand au venit meseriasii am constatat ca aceasta casa nu are deloc fundatie si in plus peretele care da in curtea vecinului( spatele casei este in curtea vecinului) a luat-o la vale.suntem speriati ca o sa cada pana la urma. casa are multe crapaturi adanci.vreau sa stiu daca pot demola vechea constructie si sa o refac cum trebuie fara autorizatie de constructie. daca nu,atunci ce acte trebuiesc facute. multumesc mult. 

Re: demolare casa
Pentru lucrari de consolidare si refacere structura de rezistenta a constructiei este obligatorie obtinerea autorizatiei de construire emisa in temeiul unui plan executat de un arhitect autorizat si un inginer constructor, certificat urbanism, avize, etc..
Puteti efectua lucrarile de demolare si construire, si inainte de obtinerea autorizatiei, daca ne-efectuarea urgenta a acestora reprezinta pericol public (distrugerea proprietatii vecinului, posibil cauzator de vatamare a trecatorilor sau chiar a celor care locuiesc in casa
) constatat prin proces-verbal de un inspector de la biroul urbanism din primarie, urmand sa intrati in legalitate dupa obtinerea ulterioara a tuturor avizelor si autorizatiilor cerute de lege.

Puteti efectua lucrarile de demolare si construire, si inainte de obtinerea autorizatiei, daca ne-efectuarea urgenta a acestora reprezinta pericol public (distrugerea proprietatii vecinului, posibil cauzator de vatamare a trecatorilor sau chiar a celor care locuiesc in casa

multumesc mult pentru raspuns dar mai am o nelemurire.daca vin cei de la primarie pentru intocmirea acelui proces verbal, vor vedea ca am construit acea bucatarie si baie fara autorizatie.ma vor pune sa demolez si aceasta constructie?
inca o data multumesc pentru lamurirea anterioara.

Baia si bucataria sunt in incinta casei sau sunt anexe, adica lipite de ea?
DevilMean wrote:Baia si bucataria sunt in incinta casei sau sunt anexe, adica lipite de ea?
devil tot astept ziua aia cand o sa inveti odata sa CITEEEEESTI!
apm91 wrote:multumesc mult pentru raspuns dar mai am o nelemurire.daca vin cei de la primarie pentru intocmirea acelui proces verbal, vor vedea ca am construit acea bucatarie si baie fara autorizatie.ma vor pune sa demolez si aceasta constructie?inca o data multumesc pentru lamurirea anterioara.
sunt lipite de casa adica aceste doua camere noi(baie si bucatarie) sunt legate de casa.

o completez si eu pe agenduta

Nu o sa spuna nimic, decat daca spuneti ca le-ati construit dvs., dar, daca nu spuneti, puteti pretinde ca asa ati cumparat casa, si nu aveti de unde sa stiti cand le-a construit vanzatorul.apm91 wrote:eu am construit o bucatarie si o baie.

Pe voi doi va mananca pielea, pe mine ma interesa daca constructiile sunt perete in perete cu casa.
Bineinteles ca putea sa spuna ca le-a construit el, cu toate ca nu cred ca bagau de seama, mai nou birocratii sunt plictisiti, dar era pacat sa-i zic omului ca nu e necesar, dar daca erau lipite de casa, exista o posibilitate ca acestea sa se duca dupa ea.
Ati inteles?

Bineinteles ca putea sa spuna ca le-a construit el, cu toate ca nu cred ca bagau de seama, mai nou birocratii sunt plictisiti, dar era pacat sa-i zic omului ca nu e necesar, dar daca erau lipite de casa, exista o posibilitate ca acestea sa se duca dupa ea.
Ati inteles?

Am inteles dracusor ce esti, si care vrei sa ne iei la tine, dar eu am o intelegere cu sefu', si mi-a pastrat un loc de fochist.

Dar intrebarea ta tot nu avea legatura cu ceea ce vroia omul sa afle, ca este la mintea

ca omul avea grija de peretele comun cand darama restul.

Intra-adevar, dar nu toti gandesc asa.
Uneori trebuie sa te lamuresti sa fi sigur.
Uneori trebuie sa te lamuresti sa fi sigur.