cum pot afla adevarul?

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
AXINTECARMEN

cum pot afla adevarul?

Post by AXINTECARMEN » 10 Apr 2010, 22:58

buna seara!va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat.problema mea este urmatoarea:mama mea,care a decedat in 2006,avea mostenire de la tatal ei,impreuna cu fratele ei si cu bunica mea-mama lor,un imobil si o anexa gospodareasca.din cate stiu eu ,bunica i-ar fi cedat sigur fratelui mamei mele partea ei si din spusele unchiului meu si mama i-ar fi cedat partea ce-i apartinea.eu insa nu sunt sigura de acest lucru.cum mama mea a decedat,apoi si bunica si unchiul meu au murit si ei,as dori sa ma indrumati cum sa fac sa pot afla daca mama mea ii cedase partea ei unchiului.unde ma pot adresa ,va rog,ca sa pot afla adevarul.va aduc la cunostinta ca am un act mai vechi,in care scrie despre aceasta mostenire cuvenita celor trei.multumesc pentru raspuns.

vulpacris

Re: cum pot afla adevarul?

Post by vulpacris » 11 Apr 2010, 00:11

Ce act aveti dvs. ?

Este cumva certificat de mostenitor ?

:cafea:

AXINTECARMEN

Post by AXINTECARMEN » 11 Apr 2010, 17:18

da,este un certificat de mostenitor ce a apartinut mamei mele ,de cand a murit bunicul meu si s-a facut succesiunea in 1988.

vulpacris

Post by vulpacris » 12 Apr 2010, 00:44

Daca mama dvs. nu a renuntat la dezbaterea succesiunii in favoarea unchiului, atunci certificatul de mostenitor este actul dvs. asupra imobilului, iar dvs. vi s-a transmis cota care i-a revenit mamei din acesta.

Daca altcineva sustine altfel, trebuie sa probeze sustinerea printr-un inscris autentic.

AXINTECARMEN

Post by AXINTECARMEN » 15 Apr 2010, 11:06

problema este ca sotia unchiului decedat sustine ca ar exista actul prin care mama mea i-a cedat partea ei unchiului ,dar nu vrea sa imi arate acest act.nu suntem in relatii bune.de aceea ,as vrea sa stiu daca exista vreo cale de a afla ,dar nu de la ea .oare am dreptul de a cere aceste informatii la notarul care ar fi incheiat actul,sau cui ma pot adresa ?daca m-ati putea ajuta cu un sfat.va multumesc!

vulpacris

Post by vulpacris » 15 Apr 2010, 11:32

Puteti merge la notarul care a intocmit certificatul de mostenitor pe care il aveti si sa-l intrebati daca exista acte ulterioare.

Mai puteti sa cereti un extras de Carte Funciara a imobilului respectiv, din care puteti afla cine este proprietarul si in temeiul carui act de proprietate, la Biroul de Carte Funciara.

Daca mai exista un act ulterior certificatului de mostenitor prin care mama dvs. a renuntat, atunci acesta trebuie sa fie inscris in CF.

Daca nu este decat certificatul de mostenitor, atunci puteti cere iesirea din indiviziunea dreptului de proprietate in justitie.

AXINTECARMEN

Post by AXINTECARMEN » 17 Apr 2010, 00:15

va multumesc pentru raspuns!

Post Reply