Buna,numele meu este luminita si am o intrebare pentru dumneavoastra: am fost casatorita
7 ani , din aceasta casatorie a rezultat un copil, in acest timp am locuit in casa socrilor, sotul meu a decedat la fel si socrii, sotul meu mai are 3 frati, as vrea sa stiu ce drepturi avem eu si copilul, va multumesc
mostenire dupa decesul sotului
Re: mostenire dupa decesul sotului
Sotul dvs cand a decedat, inaintea socrilor, sau dupa?
Buna, a decedat soacra prima,dupa sotul,dupa socrul meu, va multumesc
Dupa ce a murit soacra, s-a facut succesiunea?
Daca da, s-a mai facut si dupa socru?
Daca nu, copilul e minor?
Apartamentul in care locuiti, al cui apartine?
Ce alte bunuri a mai avut sotul dumneavoasta?
Daca da, s-a mai facut si dupa socru?
Daca nu, copilul e minor?
Apartamentul in care locuiti, al cui apartine?
Ce alte bunuri a mai avut sotul dumneavoasta?
@DM
Nu-ti mai baga codita, ca pui intrebari la care exista deja raspunsurile in post.
Dupa decesul soacrei, la masa succesorala au venit, socrul dvs., in cota de 1/4 din cota de 1/2 din apartament care ii apartinea de drept acesteia, deci acesta avea 5/8 din apartament, iar, restul cotei de 3/8 se imparte intre sotul dvs. si ceilalti trei frati, deci, fiecaruia i se cuvin 3/32 parti din apartament.
Pe sotul dvs. il mosteniti, dvs. si copilul, deci aveti impreuna cota de 3/32 din apartament.
Dupa decesul socrului, cota acestuia, de 5/8 din apartament, se imparte tot la 4, intre copilul dvs. si cei trei unchi ai lui, adica, ii revin, de data aceasta numai copilului, 5/32 parti din apartament, si cu cele dinainte, 3/32, rezulta ca aveti impreuna 1/4 din apartament.

Nu-ti mai baga codita, ca pui intrebari la care exista deja raspunsurile in post.
Dupa decesul soacrei, la masa succesorala au venit, socrul dvs., in cota de 1/4 din cota de 1/2 din apartament care ii apartinea de drept acesteia, deci acesta avea 5/8 din apartament, iar, restul cotei de 3/8 se imparte intre sotul dvs. si ceilalti trei frati, deci, fiecaruia i se cuvin 3/32 parti din apartament.
Pe sotul dvs. il mosteniti, dvs. si copilul, deci aveti impreuna cota de 3/32 din apartament.
Dupa decesul socrului, cota acestuia, de 5/8 din apartament, se imparte tot la 4, intre copilul dvs. si cei trei unchi ai lui, adica, ii revin, de data aceasta numai copilului, 5/32 parti din apartament, si cu cele dinainte, 3/32, rezulta ca aveti impreuna 1/4 din apartament.