salutare...nu stiu daca s-a mai discutat pe aceasta problema dar eu o consider una foarte importanta pentru noi...
PROBLEMA: Un "bun" prieten, consilier juridic si-a demarat activitatea cu o societate de recuperare creante. Societatea lui este inregistrata cu obiect CAEN - 7022 - Activitati de consultanta pentru afaceri si management, respectiv 8291 - Activitati ale agentiilor de colectare si a birourilor (oficiilor) de raportare a creditului...Bun
DILEMA: Practic activitatea pe care o desfasoara societatea este in mod evident practicarea avocaturii sub o alta forma (deghizata)...si avand in vedere faptul ca nu are nici un avocat angajat pe societate, reprezinta in instanta doar pe baza de mandat...
INTREBAREA: Cum este posibil ca instantele de judecata sa admita reprezentarea societatilor ba baza mandatului in conditile in care consilierul juridic nu poate reprezenta decat ANGAJATORUL SAU ...?
srl consilier juridic
Re: srl consilier juridic
hai sa o luam sistematic:
de ce te intereseaza asa de tare ce face "bunul" tau priten? daca afli raspunsul la..nelinistile tale, cu ce te ajuta?
de unde stii ca "bunul" prieten intra in instanta in baza unui mandat?
poate are acea imputernicire de reprezentare facuta intre sc si consilier (nu am vaut niciodata ca instanta sau vreo parte sa verifice ce sta in spatele acestei Imputerniciri in sensul, daca exista sau nu exista vreun raport de munca intre cel care a imputernicit si cel imputernicit).
mandatul de care vorbesti, cel dat in forma autentica , in fata notarului (procura judiciara) nu merge la acest gen de reprezentare.
o SC poate fi reprez. conventional prin consil. jur., poate fi reprezentata legal prin admin..sau prin avocat.
de ce te intereseaza asa de tare ce face "bunul" tau priten? daca afli raspunsul la..nelinistile tale, cu ce te ajuta?
de unde stii ca "bunul" prieten intra in instanta in baza unui mandat?
poate are acea imputernicire de reprezentare facuta intre sc si consilier (nu am vaut niciodata ca instanta sau vreo parte sa verifice ce sta in spatele acestei Imputerniciri in sensul, daca exista sau nu exista vreun raport de munca intre cel care a imputernicit si cel imputernicit).
mandatul de care vorbesti, cel dat in forma autentica , in fata notarului (procura judiciara) nu merge la acest gen de reprezentare.
o SC poate fi reprez. conventional prin consil. jur., poate fi reprezentata legal prin admin..sau prin avocat.