IPURL

Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
Post Reply
demonica

IPURL

Post by demonica » 19 Aug 2009, 18:57

In ou 86/2006 zice ca si citez

Art. 23. - (1) In mod exceptional, se poate constitui si o intreprindere profesionala unipersonala cu raspundere limitata, denumita in continuare si IPURL, fie prin actul de vointa al unui singur practician in insolventa, fie ca urmare a decesului, incompatibilitatii, retragerii sau excluderii unuia ori mai multor asociati dintr-o SPRL, care au ca efect reducerea asociatilor la unul singur, daca acest din urma asociat opteaza pentru organizarea activitatii sale sub forma IPURL.
(2) O persoana fizica sau juridica nu poate fi asociat decat intr-o IPURL. O IPURL nu poate avea ca asociat unic o alta IPURL.
(3) Prevederile prezentului capitol privitoare la SPRL se aplica si IPURL, in masura compatibilitatii lor.

Ma poate lamuri si pe mine cineva cine trebuie sa semneze toate actele de procedura la IPURL ?
mai cu seama :
1. raport lunar de activitate
2. propunerea de intrare in falliment in caredul reorganizarii
3. decizii de desfacere a CIM

Ce relevanta are faptul ca este numit un practician in insolventa si din toate ofertele din dosar doar a adm judiciar desemnat de sindic nu e semnata ci doar stampilata, valabilitatea contractului de asigurare expira in cca 5-10 zile si era emisa pe o alta denumire si nu a facut la dosar dovada ca este succesorulin drept a celui pt care era polita?
Angajatii intr-un IUPRL - in speta consilierii juridici inscrisi in tabelul practicienilor in insolventa - pot semna orice fel de acte in numele asociatului-administratorului care a infiintat IPURL-ul? Adicatelea pot sa emita decizii de neincludere in tabel - precizeaza numele asociatului fondator dar semneaza juristul in locul administratorului (sper ca m-am exprimat corect)

Care acte din cele mentionate exemplificativ mai sus de mine trebuiesc semnate de catre practicianul care este cel ce a inteles sa -si organizeze activitatea intr-o IPURL si nu de angajatii acestuia fie ca sunt practicieni in insolventa fie ca sunt doar consilieri de munca cu CIM intreg la ITM?
S-au are vreo relevanta ca angajatul pe functia de consilier juridic este si practician in insolventa? Se face delegare de competenta?

:cafea:

demonica

Post by demonica » 24 Aug 2009, 10:50

Am aflat ca persoana care a semnat majoritatea actelor e angajat cu CIM la IPURL ca si consilier juridic cu contract inreg la ITM.
De la UNPIR ca nu consilierul juridic este asociat/administrator ci alta persoana -numele acesteia apare doar mentionat in acte dar toate aceste acte - rapoarte, decizii de concediere, decizii de admitere sau de neadmitere a creantelor sunt semnate de catre angajatul cu functie de consilier juridic.

Din punct de vedre procedural poate un angajat sa semneze actele administratorului? Are calitate?
Sanctiunea pentru actele semnate de angajat in locul asociatului coordonator/administrator este nulitatea absoluta?

:cafea:

demonica

Post by demonica » 04 Sep 2009, 11:42

Va rog sa ma ajutati si sa-mi spunteti daca e admisibila o cerere de anulare a procedurii pentru ca:
1. actele din dosar (notificari, convocari, rapoarte lunare, etc) nu sunt semnate de asoc unic coordonator conf art.40 alin 1 si 3 din OUG 86/2006
Ce am inteles eu din citirea acestui act normativ (sper sa nu gresesc :oops: ) ca atributiile legale cu caracter exclusiv si stabilite in sarcina IPURL de sindic, trebuie exercitate personal conf art mentionat mai sus.

Ce am mai dedus ca poate sa dea mandat de reprezentare unui avocat (art.40 alin 3 din OUG 86/2006) pentru incheierea unor acte care nu presupun exercitiul atributiunilor sale exclusive.

Asa cum am precizat initial actele din dos de faliment sunt semnate de cons juridic angajat (am primit raspuns de la UNPIR), care este practician in insolventa angajat la IPURL.
2. pot sa invoc exceptia lipsei de reprezentare conventionala a IPURL, in sensul ca in legea 514/2003 nu sunt reglametate conditiile in care cons juridic poate sa savarseasca acte procesuale de dispozite? si asa cum se precizeaza in cartea de exceptii consilierul juridic poate sa savarseasca acte procesuale de dispozitie numai in baza unei procuri speciale asa cum impune art.69 alin 1 C.pr.civ.

Pe aceste considerente ca asoc unic coordonator al IPURL singurul care poate reprezenta IPURL in raportul cu tertii - care nu a participat la procedura insolventei si nici nu si-a indeplinit atributiunile exclusive conf art.40 (4) din OUG 86/2006 - se poate anula procedura falimentului?

Cum sa denumesc actiunea si cu cat o timbrez? Si ce e mai important
e admisibila?

demonica

Post by demonica » 15 Sep 2009, 10:00

Am depus o contestatie la raportul lunar si am invocat pe cale de exceptie lipsa calitatii de reprezentant al IPURL a angajatilor care au intocmit si semnat actele din procedura si am solicitat anularea intregii proceduri deschisa acum 2 ani.
De asemenea am adus critici la raportul lunar (semnat de asemenea tot de unul din angajati) depus care contine informatii contradictorii.

Am o nelamurire cu privire la licitatiile organizate de lichidatori cine ma poate ajuta : daca un adjudecatar nu achita pretul conform pv de adjudecare pt 5 bunuri mobile cumparate - trebuie decazut din drepturi si sa-si piarda avansul platit sau poate sa opteze sa achite doar pt un bun din lista? Pt ca acest raport intr-un tabel arata care sunt adjudecatarii si ce bunuri au adjudecat si mai jos imediat sub tabel se vorbeste ca unul din adjudecatari nu a respectat termenul de plata si a fost decazut din drepturi - dar apare in tabel cu un bun din 5 pt care a optat.

In legea 85 nu am vazut care sunt regulile, lichidatorul refuza sa-mi puna la dispozitie atat regulamentul de licitatie cat si dovada de achitare a bunurilor, am doar copie dupa PV de adjudecare si a pv de licitatie care sunt intocmite in aceeasi zi -chiar daca pretul nu a fost achitat integral la data licitatiei.

Se aplica rehulile din procedura civila de la executare? Adica inteleg ca numai dupa plata integrala trebuie eliberat actul de adjudecare sau gresesc?

e admisbila cererea mea de anulare a procedurii?

LucianBc

IPURL

Post by LucianBc » 15 Sep 2009, 18:05

În opinia mea nu poți anula procedura ci doar poți cere înlocuirea lichidatorului.
Regulamentul de licitație ar trebui să fie depus la dosar după ce în prealabil a fost aprobat de Adunarea creditorilor. Cu privire la plată poti cere judecatorului sindic să pună în vedere lichidatorului să depună un istoric de extras a contului de avere a debitoarei falite și astfel vezi toate „mișculațiile”.Pretul se achită în 30 de zile de la adjudecare și abia atunci lichidatorul face actul final

demonica

Post by demonica » 15 Sep 2009, 21:35

Merci pentru lamuriri, situatia in cazul meu sta in felul urmator : s-au facut vanzari de bunuri mobile, in aceeasi zi s-au intocmit ambele acte procedurale adica si pv licitatie si act adjudecare, in afara de titlu nu prea difera cele doua acte, se prevede obligatia in amandoua de achitare a pretului convenit in licitatie altfel sunt decazuti din drepturi.
Cu privire la cont : nu s-a deschis cont pe numele soc falite, mi-a comunicat verbal un angajat, si ca banii s-au incasat si in numerar si in cont???? care nu stiu.
S-a stabilit termen tocmai in decembrie asa ca...am sa incerc sa preschimb termenul mai repede.
Cu privire la schimbare lichidatorului am cerut-o deja
Regulamentul de licitatie NU se afla la dosarul cauzei, iar adunarea gen a creditorilor a fost viciata si in februarie si acum in septembie. In februarie n-am fost pe faza dar acum da si am contestat masura convocarii nelegale - a convocat doar creditorii garantati, ceilalti nimik despre BPI nici nu s-a pus problema.
Acum cu protestu am vrut sa studiez dosarul de la sediul lichidatorului, dar n-a fost posibil pentru ca si citez " nu-ti dau voie sa te uiti in dosarele mele" 8O , am facut cerere in acest sens nu mi s-a raspuns pana acum.
Am facut cerere si pt eliberarea dovezilor de incasare, iar despre bani mi-a spus ca toti au intrat in contul lui pt ca ... asa prevede legea

LucianBc

IPURL

Post by LucianBc » 21 Sep 2009, 20:10

Unde ? La ce Tribunal se întâmplă asta pentru că din ceea ce spuneți lichidatorul se crede pe moșia lui! Dacă aveai o creanță majoritară situația stătea altfel.
Pv de licitație se face la încheierea licitației iar actul de adjudecare se face după plata integrală a prețului.
Contul de avere este obligatoriu deoarece distribuirea fondurilor către creditori pe baza planului de distribuție se face din contul de avere a debitoarei falite.
Tot ce spuneti este stupid de suspect cu privire la lipsa controlului cu privire la fonduri si procedură.

demonica

Post by demonica » 23 Sep 2009, 07:38

Nu am creanta majoritara, despre contul aferent procedurii nu stiu daca exista i-am cerut 8O , mi-a comunicat ca numai daca sindicul ii cere il pune la dosar, despre sumele obtinute in procedura a facut la ultimul termen in rap. lunar precizarea ca a incasat intreaga suma lichidatorul conf art.121 din lg 85/2006.
Referritor la pv de lictatie si la actul de adjudecare ambele acte procedurale sunt perfectate in aceeasi zi, asta m-a frapat si pe mine. Am citit legea insolventei si nu prevede nik in acest sens si de aceea m-am gandit ca ar trebui sa se aplice C.pr.Civ. La ultima convocare a creditorilor i-am cerut sa faca dovada incasarilor si a refuzat, i-am cerut sa-mi comunice caietul de sarcini al bunurilor mobile vandute - a refuzat, la dosarul cauzei NU se afla caietul de sarcini, unul din adjudecatari nu a mai platit pretul pt bunurile pt care a licitat in bloc si a adjudecat doar 1 bun iar lichidatorul nu a aplicat sanctiunea prevazuta de lege sa-l decada din drepturile de adjudecatar, iar cautiunea sa intre in contul de lichidare. Bunurile mobile au fost predate in ziua licitatiei chiar daca nu a fost achitat pretul integral.
Toate aceste "proceduri" sunt desfaurate la Brasov de un lichidator care mi-a spus ca eu citesc legea acum iar el aplica legea de 10 ani asa ca.... daca nu-mi convine ceva sa-l contest.

demonica

Re: IPURL

Post by demonica » 15 Feb 2010, 00:05

Revin cu urmatoarele intrebari:

1. Cine este reprezentantul legal al IPURL ?
2. Cine are drept de a semna actele in procedura in situatia in care lichidatorul numit si confirmat este organizat sub forma unei societati unipersonale? Doar asoc unic/administrator sau si alte persoane? temei

Multumesc

demonica

Re: IPURL

Post by demonica » 15 Feb 2010, 09:44

demonica wrote:Revin cu urmatoarele intrebari:

1. Cine este reprezentantul legal al IPURL ?
2. Cine are drept de a semna actele in procedura in situatia in care lichidatorul numit si confirmat este organizat sub forma unei societati unipersonale? Doar asoc unic/administrator sau si alte persoane? temei

Multumesc
Intrebarile postate au legatura cu faptul ca in dosarul de faliment in care am calitatea de creditor salariat am ridicat ex lipsei dovezii calitatii de reprezentant a salariatilor lichidatorului organizat in IPURL care au semnat toate actele - notificari, rapoarte, convocari, procese verbale de licitatie, acte de adjudecare, etc - toate actele din procedura, am invocat ca reprez legal conf OUG 86/2006 art.18 (2) si art. 23 este asociatul unic.

Exceptia NU a fost pusa in dezbaterile sedintei, sindicul a mentionat ca doar contestatiile x,y, z se judeca si atata s-a si intamplat, iar in incheierea de sedinta s-a pronuntat prin respingerea exceptiei.

Cireasa de pe tort ca sa zic asa este faptul ca in raportul depus de lichidatorul desemnat si confirmat de creditori, acesta arata ca angajatii sunt consilieri juridic ca au in fisa postului si ca daca sindicul solicita asociatul unic nu se opune sa contrasemneze toate acteledin dosar.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests