chirie

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
gybioch

chirie

Post by gybioch » 24 Feb 2005, 14:20

este obligatoriu sa ai contract de inchiriere? daca locuiesti impreuna cu alti chiriasi, si proprietarul iti face flotant, trebuie sa ai si tu contract, sau se poate si fara?

roxana_juridic

Post by roxana_juridic » 24 Feb 2005, 16:10

eu stiu ca e suficienta doar o declaratie din partea proprietarului cum ca e dispus sa va ia in spatiu si perioada pentru care e dispus sa va permita sederea. declaratia o da personal la sectia de politie in circumscriptia careia se afla locuinta si e insotita de o cerere(tipizata) pt. schimbarea adresei in buletinul dvs. si de actul de proprietate al locuintei pt. proprietar.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 24 Feb 2005, 16:41

daca vrei sa obtii viza de flotant iti trebuie contract de inchiriere cu care sa probezi ca locuiesti la respectiva adresa.
Declaratiile de luare in spatiu sunt altceva si cu ele ti se face buletin direct pe noua adresa.

roxana_juridic

Post by roxana_juridic » 24 Feb 2005, 16:56

ultima oara cand mi-am facut viza de flotant de 1 an( prin septembrie anul trecut la o sectie de politie din sect.3), am mers si eu pe ideea ca trebuie contract de inchiriere. numai ca pe cei de la sectia de politie nu i-a interesat contractul incheiat de mine cu proprietarul si inregistrat la administratia financiara. mi-au cerut in schimb sa ma prezint cu proprietarul care sa declare perioada pentru care e dispus sa ma gazduiasca, asta fiind pentru ei o dovada suficienta.

norocel

Post by norocel » 25 Feb 2005, 08:47

Pentru viza de flotant este suficienta doar o declaratie pe propria raspundere ca locuiesti la o anumita adresa.

Post Reply