Buna Ziua!
Sunt nou pe acest forum si as dori ajutor intr-o anumita problema.
Am un testament lasat de catre o prietena de familie prin care este precizat ca surorile defunctei sunt dezmostenite.
Defuncta nu are alte rude in viata decat 2 surori care la randul lor au copii respectiv nepoti.
Vreau sa stiu daca acest testament poate fi atacat in instanta si daca au vreo sansa de reusita rudele in caz ca au fost dezmostenite.
In caz ca eu renunt la testament se duce totul la stat sau la rude, iar in cazul ca se duce la stat daca au posibilitate rudele sa recupereze bunurile de la stat?
Sper ca am postat la rubrica la care trebuia si apreciez cine poate sa ma ajute...
Multumesc!
testament
Surorile nu sunt mostenitori rezervatari, deci nu pot face o actiune in reductiune. Pot insa, in calitatea lor de succesori, persoane interesate, sa l atace testamentul pentru eventuala neandeplinire a conditiilor de validitate pe care legea le impune intocmirii oricaror acte juridice, de exemplu lipsa discernamantului ca viciu al consimtamantului.
Puteti sa renuntati la mostenirea testamentara, caz in care mostenirea va reveni mostenitorilor legali. Numai daca acestia nu exista, mostenirea este vacanta si astfel intervine statul.
Puteti sa renuntati la mostenirea testamentara, caz in care mostenirea va reveni mostenitorilor legali. Numai daca acestia nu exista, mostenirea este vacanta si astfel intervine statul.
Pai si in cazul ca exista acest termen "dezmostenire" tot catre mostenitorii legali (cele 2 surori) se va duce mostenirea?razman wrote:Surorile nu sunt mostenitori rezervatari, deci nu pot face o actiune in reductiune. Pot insa, in calitatea lor de succesori, persoane interesate, sa l atace testamentul pentru eventuala neandeplinire a conditiilor de validitate pe care legea le impune intocmirii oricaror acte juridice, de exemplu lipsa discernamantului ca viciu al consimtamantului.
Nu ma gandeam ca exista la propriu o exheredare directa, ma gandeam la una indirecta, doar prin testare in favoarea dumneavoastra, cu toate ca dumneavoastra ati precizat foarte clar. Imi cer scuze.
In conditia in care exista o prevedere expresa in care testatorul inlatura prin testament total pe succesorii sai, atunci, intradevar, in conditiile in care dumneavoastra renuntati la mostenirea testamentara, mostenirea este vacanta, fara nici o alta posibilitate din partea succesorilor dezmosteniti de a o prelua.
PS Da nu va pripiti, va dau toate asigurarile ca Pogea are bani. Nu stie sa i colecteze si mai ales de la cine trebuie. In plus se face o enorma risipa si din putinul colectat.
In conditia in care exista o prevedere expresa in care testatorul inlatura prin testament total pe succesorii sai, atunci, intradevar, in conditiile in care dumneavoastra renuntati la mostenirea testamentara, mostenirea este vacanta, fara nici o alta posibilitate din partea succesorilor dezmosteniti de a o prelua.
PS Da nu va pripiti, va dau toate asigurarile ca Pogea are bani. Nu stie sa i colecteze si mai ales de la cine trebuie. In plus se face o enorma risipa si din putinul colectat.