Succesiune

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
Eta

Succesiune

Post by Eta » 11 Aug 2009, 15:50

Buna ziua !
Va rog sa-mi dați o părere în legătură cu următoarea situație:
La o succesiune după bunici , persoana X care s-a ocupat de îngroparea unuia din bunici dorește sa vina la succesiune cerindu-și dreptul.
Precizez ca persoana X nu e ruda cu nimeni din familie , el cerindu-și dreptul zicând ca a avut cheltuieli mari de înmormântare.
As dori sa știu ce drepturi ar avea legal.

razman

Post by razman » 11 Aug 2009, 18:15

Sa vina la succesiune sub nici o forma nu poate. Succesorii sunt stabiliti de lege. Eventual poate cere succesorilor care accepta mostenirea despagubire pentru cheltuielile efectuate.

Eta

Post by Eta » 12 Aug 2009, 13:30

Aceasta persoana X a zis ca ar avea dreptul de creditor chirografar .
Nimeni nu i-a cerut sa se ocupe de inmormantare.
Totuși fiindcă a insistat și fiind și prieten de familie a fost lăsat.

Mulțumesc mult pt. răspuns. :floare:

vulpacris

Post by vulpacris » 12 Aug 2009, 16:43

Exact ce a spus si colegul razman :cafea:

In calitate de creditor are dreptul sa ceara, mostenitorilor care accepta succesiunea, plata creantei pe care o poate dovedi cu acte.

Pentru ca l-ati lasat sa se ocupe de inmormantare acum sunteti buni de plata pentru toate cheltuielile pe care le-a suportat acesta.

Acesta nu vine la succesiune in calitate de mostenitor, ci in calitate de creditor al mostenitorilor, si are dreptul sa ceara inventarierea si vanzarea bunurilor ce fac parte din masa succesorala pana la concurenta sumei datorate.

:cafea:

asurbanipal

Post by asurbanipal » 19 Aug 2009, 08:43

Ar fi o posibilitate totusi ca aceasta persoana sa vina la mostenire in cazul in care exista un testament lasat in favoarea lui si in acest caz vine la mostenire casi mostenitor testamentar asa ca asigurati-va ca nu exista un asemenea testament.
Este greu de crezut ca o persoana straina plateste cheltuielile de inmormantare fara nici un interes ca in urma decesului defunctului sa-si recupereze doar bani .
Ma intreb ce ar castiga ce interes ar avea?

Eta

Post by Eta » 03 Sep 2009, 20:23

Nu știu asurbanipal despre existenta unui testament lăsat în favoarea sa. A trecut un an și ceva de la decesul bunicilor. Dacă exista un testament cred ca l-ar fi scos la iveala dacă-l avea.
Nu stiu ce interes ar avea. E o persoana ciudata.

Acum și notarul la care s-a deschis succesiunea tot evita sa revină din concediu pt. a continua succesiunea. Trebuia sa vina de 4 sapt. și tot de la cabinet mi se spune ca e în concediu. Mi s-a dat un nr. de tel și nu răspunde. Doar fiul sau lucrează. Am întrebat dacă se poate sa deschidem o alta succesiune la alt notar. Chiar la fiul sau. Acesta mi-a spus ca NU.

Efectiv nu știu ce sa mai cred. Moștenitorii vor continuarea succesiunii fără persoana X. Am hotărât sa-i platim chelt. de înmormântare normal cam cât credem ca a costat. Aceasta persoana a zis despre sume fabuloase 4 - 5 mii de euro. Ori la sat nici nu se pune problema la asa prețuri.

vulpacris

Post by vulpacris » 06 Sep 2009, 23:00

Cand revine notarul din concediu, cereti persoanei respective sa prezinte actele doveditoare, chitante, facturi, din perioda respectiva si cu legatura directa pentru inmormantare, ca nu o sa-i platiti si masina cumparata.

:cafea:

Post Reply