Apelez la dvs deoarece tata, pensionar roman din Bucuresti, este in proces cu sora lui, pensionara romanca stabilita acum 20 de ani in Germania.
Tata este pensionar militar pe caz de boala, fiind "ajutat" sa se pensioneze in 1986 deoarece sora lui a emigrat in RFG in 1983.
In 1986 mama lor - bunica mea - a fost in vizita in Germania. Acolo a paralizat si a ramas prin paturile azilelor pana anul trecut in ianuarie cand s-a stins din viata (dupa 17 ani de paralizie)
In mai 2004 sora lui tata a venit in Ro sa ne anunte decesul bunicii (dupa 4 luni !!!) si sa faca succesiunea - bunuri imobile: o casa batraneasca in sectorul 5 in care locuiesc de 12 ani eu cu sotia si copilul.
Fiindca o "iubea" foarte mult pe propria mama s-a hotarat sa-l dea pe tata in judecata - in sept 2004 - pentru a-si recupera cheltuielile efectuate in Germania cu intretinerea propriei mame ! Asa ca ii imputa tatei jumate din apa pe care a baut-o mama ei (1800 euro), fructe si mancare romaneasca (5000 euro), transportul ei la/ de azil (15440 euro) televizor (350 euro - care e acolo in Germania !!!), groapa din Germania cumparata pentru alta ruda (in 1993 !!!- si pe care ar trebui sa o platim noi acum in 2005 dintr-o pensie echivalent a 100 euro) si ingroparea (7433 euro) si multe altele - in total 36.000 euro
La procesul care s-a desfasurat in sectorul 5 din septembrie 2004 - ianuarie 2005 a vorbit numai avocata reclamantei si reclamanta, tata de cate ori dorea sa zica ceva era amenintat ca o sa fie amendat !
Casa ramasa de pe urma bunicii a fost evaluata in batjocura la 10.000 euro si desi avocata noastra a facut obiectiuni i-au fost respinse toate !
Pe 15 februarie s-a dat sentinta la judecatoria sectorului 5 prin care tata e obligat sa plateasca 750.000.000 lei in 8 luni (desi banii astia au fost cheltuiti in 17 ani la salariul , respectiv pensia matusei din Germania) iar sora din Germania ii va da 200.000.000 lei pentru jumatate de casa !!!
Asa ca dorim ca la apel sa ne angajam o aparare care sa afle in ce conditii se facea chemare in Germania pe timpul lui Ceausescu, legal ce ar trebui sa platim noi din ingrijirea acordata fiicei mamei de-a lungul celor 17 ani, daca in cererea de chemare care este probabil la ambasada matusa a fost de acord sa o intretina pe mama ei acolo, daca pentru faptul ca ingrijea o persoana in varsta imobilizata la pat matusa avea facilitati financiare/ajutor banesc de la statul german si alte aspecte legale pe care nu le cunoastem din legislatia germana.
Noi am dorit sa o trimita pe bunica in tara, macar dupa revolutie, unde avea si pensie, si casa, si rude si loc de veci - asa incat nu trebuiau cheltuiti zeci de mii de euro pe care sa si-i recupereze acum din Romania !
Dupa ce tata a fost nevoit sa se pensioneze in 1986 ne-am chinuit ingrozitor cu banii, cu mancarea etc si probabil eram si in vizorul Securitatii (am facut cerere la CNSAS dar nu am aflat inca nimic). Erau zile cand nici nu aveam ce manca, nu aveam bani de transport, de intretinere etc ! Fratele meu a fost nevoit sa se angajeze cum a terminat liceul iar eu am intrat la facultate si dadeam meditatii pentru a avea bani de transport si rechizite. In timpul asta rudele noastre din Germania vizitau Italia, SUA, Olanda, faceau concedii in Spania ... Acum insa vor sa se imbogateasca peste noapte facandu-ne iar sa suferim.
Inchei cu speranta ca cineva ne poate ajuta implicandu-se serios in lupta in care am fost tarati de o familie avara din Germania
In Ro se pot recupera cheltuieli facute 17 ani in Germania ?