Zvon sau realitate?

Vesti de interes.
Ovidiu_2004

Zvon sau realitate?

Post by Ovidiu_2004 » 03 May 2004, 11:33

O fosta colega de facultate mi-a spus ca ar fi vazut la TV ca a intrat in vigoare o noua lege cu privire la organizarea si exercitarea profesiei de avocat; principalele modificari vizand stagiatura avocatilor care acum nu s-ar mai face pe langa un avocat ci ar fi organizat un institut in Bucuresti pe langa care sa fie arondati si culmea ar fi un nr. limita de locuri pt examenul de admitere in profesie. Personal mi se pare o aberatie din mai multe puncte de vedere...totusi la noi in tara sunt multe posibile din pacate ; voi ati auzit ceva in sensul asta?

bia

Post by bia » 04 May 2004, 11:53

Intra pe UNBR.ro si acolo te vei lamuri. Exista proiectul de modificare a Legii nr.51/1995,care a trecut de cele 2 camere,precum si date despre Institul National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor din Romania.

Ovidiu_2004

Post by Ovidiu_2004 » 05 May 2004, 09:31

Multumesc Bia m-am lamurit , ar fi fost culmea sa fie adevarat.

Happy

Post by Happy » 05 May 2004, 16:06

Dar pentru sustinerea examenului tot ai nevoie de doua recomandari. Sau am inteles eu gresit?

Alexa

Scorpion

Post by Scorpion » 05 May 2004, 17:50

Hmmm! mama lor de recomandari! La momentul de fata acest Institut pentru pregatirea profesionala a avocatilor se adreseaza avocatilor stagiari! iar ca sa fii avocat stagiar trebuie sa sustii examenul este IMPERIOS NECESAR sa obtii acele recomandari, una de la un avocat care sa-ti fie indrumator, si una d la un altul care..vai....preia sarcinile primului in anumite situatii. Si evident si avocatii astia trebuie sa indeplineasca niste conditii. Vechime de 8 ani, probitate profesionala, sa aiba platite toate taxele, si sa aiba incasari la un anumit barem sa spunem 240 milioane(declarati/ceea ce nu e foarte mult ptr anumite zone si ptr ceva mai multi avocati) daca doreste sa aiba un singur stagiar iar daca vrea 2 tre sa aiba dublu! in ce/l priveste pe al doilea se mai fac dewrogari de la conditia incasarilor! In rest la fel!
ADI

juristu

Post by juristu » 06 May 2004, 09:16

Scorpion, ai si un temei legal pentru ceea ce afirmi?

In privinta celor 8 ani mi se pare ca de fapt sunt 6 de la definitivat (dreptul de a pune concluzii la CSJ). In ceea ce priveste conditia incasarilor - este prima oara cand aud asha ceva. Conditionat este doar numarul de stagiari pe care ii poate avea un avocat (maxim 2).

Din pacate nu aveai de studiat decat Legea 51/1995 republicata in 2001 si statutul profesiei de avocat.

Trebuie sa ai mai multa grija pe viitor la ceea ce spui sau scrii.

bia

Post by bia » 06 May 2004, 12:54

:!: :!: :!: Scorpion are dreptate.Se cere vechime 7 sau 8 ani pantru a da o semnatura . La Suceava,din cate stiu ce cere un venit destul de mare,respectiv 15 sau 18 milioane/luna pentru a da prima semnatura iar pentru a doua se cere o suma mai mare.Este afisat la fiecare barou din tara sau se pot obtine informatii de la secretariatul baroului despre conditiile pentru a da semnatura,dar ce e cert este ca e nevoie de vechime si de un venit/luna. Dar data fiind independenta barourulilor fiecare fixeaza cum vrea el suma respectiva.

Scorpion

Post by Scorpion » 06 May 2004, 14:39

Stimati colegi! De 3 ani de zile de cand am terimnat facultatea nu mi-am dorit decat sa intru in avocatura! NU am dorit magistratura, nu am dorit notariat, nu am dorit executor judecatoresc, de nevoie sunt consilier juridic!
Si cum spuneam mi-am dorit sa devin avocat! Si pentru asta m-am interesat in mai multe parti iar la tot pasul m-am lovit de necesitatea acelor recomandari! Iar ceea ce am afirmat nu este un fals si nici un zvon, ci cruda si crunta realitate!! Iar daca te uiti bine in legea 51/1995 republicata ai sa vezi ca pentru a oferi indrumare sunt necesari 6 ani vechme ca sa pui concluzii la actuala Inalta Curte de Casatie si Justitie! 6 ani de definitivat, prin urmare 8 ani de vechime in avocatura, avand in vedere regula ca definitivatul il dai dupa doi ani ca stagiar fara a pune in discutie exceptia cand se acorda (preferential va asigur) dispensa de termen.
Pee langa aceasta conditie legea nu spune ceva despre vreo limita a incasarilor. Dar in virtutea autonomiei barourilor aceasta conditie s-a impus si este necesara o medie de 8 milioane pe luna incasari declarate pentru ca un avocat ce are vechimea suficienta sa acorde indrumare. Culmea este ca la unele barouri au fost respinse recomandari ale unor avocati ce aveau aceste incasari luate ca medie lunara dar nu aveau intruna din luni 8 milioane!
Conditia incasarilor anterior relevata este necesara pentru un singur stagiar. Daca avocatul respectiv vrea sa dea oua indrumari atunci necesita un nivel de incasari dublu! Limita incasarilor se stabileste de la barou la barou! ea poate fi mai mare sau mai mica!
Prin urmare va rog sa verificati si daca undeva nu se cere acea limita a incasarilor ma infiintez in acel loc pentru a-mi cauta maestri!
Cu stima,
Adi

david

Post by david » 07 May 2004, 13:07

In Bucuresti n-am auzit pe nimeni de cota incasarilor minime, dar nu pretind ca detin adevarul absolut.
Si daca in Bucuresti nu exista o astfel de cerinta, te incumetzi? :lol:

Scorpion

Post by Scorpion » 07 May 2004, 15:59

:)1. Daca nu ai auzit de conditia incasarilor e ok! Este o conditie impusa anul trecut!
2. Acum daca esti amabil te rog sa imi trimiti un mesaj privat in care sa treci niste nume de avocati ce mi-ar putea da indrumare si in masura in care sti, si niste preturi la care voi adauga sporul necesar!
Cu stima,
Adi

Scorpion

Post by Scorpion » 07 May 2004, 16:03

:)1. Daca nu ai auzit de conditia incasarilor e ok! Este o conditie impusa anul trecut!
2. Acum daca esti amabil te rog sa imi trimiti un mesaj privat in care sa treci niste nume de avocati ce mi-ar putea da indrumare si in masura in care sti, si niste preturi la care voi adauga sporul necesar!
Cu stima,
Adi

bia

Post by bia » 14 May 2004, 12:32

:roll: In privinta incasarilor,astazi am fost la barou la Suceava si am vazut ca se cere ca avocatul definitiv,pe langa 8 ani vechime si cabinet propriu (nu in apartament) sa aiba pentru prima semnatura 30.000.000 milioane/luna iar pentru a doua semnatura se cer 45.000.000 lei/luna.Cred ca la sediul tuturor barourilor sunt trecute conditiile pentru acordarea semnaturilor.

Ovidiu_2004

Post by Ovidiu_2004 » 14 May 2004, 14:08

Oare sunt avocati multi care castiga banii astia? 8O Oricum sunt greu de gasit indrumatori deci daca se mai impun si astfel de conditii este clar care este soarta marii majoritati de absolventi care doresc sa urmeze drumul asta :cry:

Scorpion

Post by Scorpion » 14 May 2004, 14:22

Ai ramane masca daca ai sti cati avocati castiga banii astia! Evident depinde de zona! Problema este cea a declararii veniturilor!
Si cum spuneam..........se cere un anumit barem al incasarilor! Avocati cu vechim sunt! Avocati care isi declara veniturile sunt (nu foarte multi)! Avocati cu vchime ce nu isi declara in totalitate veniturile sunt si ei!
Cu stima,
Adi

Francesca

Post by Francesca » 14 May 2004, 17:43

Marea majoritate a avocatilor castiga mult mai mult decat sumele aratate.
marea majoritate a veniturilor nu pot fi ascunse, mai ales pentru cei care lucreaza pentru firme sau in civil deoarece clientul cere chitanta. In functie de incasari, avocatii se "sparg" platind la taxe, ganditi-va ca platim in jur de 50% din ce luam sub forma de taxe, impozite si alte contributii.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests