VANZARE-CUMPARARE APARTAMENT

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
awholeuniverse

VANZARE-CUMPARARE APARTAMENT

Post by awholeuniverse » 15 Feb 2005, 18:43

Vreau si eu o parere! Sora mamei mele a cumparat un apartament pe numele ei pentru mama mea ,i fara a incheia nici un act cu mama mea .
1. Ce imi recomandati pentru a realiza transferul d proprietate : un contract d vanzare-cumparare sau un contract d donatie ?
2. Sora mamei mele ne-a spus ca recent a fost adoptata o lege in Romania care impiedica vanzarea apartamentului timp d 2 ani din momentul in care a fost cumparat . Exista intr-adevar o astfel d lege ? Eu am cautat p net dar nu am gasit (poate imi puteti da vreun link) .

cumintzica

Post by cumintzica » 15 Feb 2005, 19:50

1. cu siguranta vinzare cumparare si obligatoriu inscrierea dreptului in cartea funciara. contractul de donatie este mai nesigur, poti avea multe batai de cap.
2. nu am cunostinta de asa ceva, si nici nu cred ca exista asa ceva, pentru ca ar insemna scoaterea imobilelor din circuitul civil (temporar)ceea ce nu se practica decit cu tilu de exceptie. poate imobilul are o situatie speciala, privind modul cum a fost dobindit...dar altfel, nu poate cadea sub incidenta vreunei interdictii generale de genul asta.

dellutza

Post by dellutza » 15 Feb 2005, 20:06

Legea de care vorbesti....nu sunt foarte sigura, am auzit ceva la stiri. In cazul instrainarii imobilului mai devreme de 3 ani de la cumparare, diferenta dintre pretul de cumparare si cel de vanzare va fi impozitata cu 10% in cazul pers. jur. si 5% in cazul pers.fiz. Ceva de genul asta....o sa ma documentez

awholeuniverse

Post by awholeuniverse » 16 Feb 2005, 15:20

Va multumesc pentru raspunsuri.... :razz:

anic

Post by anic » 16 Feb 2005, 18:09

Nu exista nici o lege care sa-i interzica matusii dvs sa vanda apartamentul in cauza mamei dvs . Il poate vinde chiar si dupa numai 3 zile dupa ce l-a cumparat. Nu punem in discutie taxele notariale cu privire la actele ce se incheie. Taxele se vor plati in functie de pretul fiecarei vanzari.

Post Reply