terenuri mostenite
terenuri mostenite
Buna ziua .Sunt nou intrata in acest forum si va rog sa ma ajutati cu o informatie foarte utila mie.Astfel : tatal meu a decedat in urma cu 3 ani si unul dintre fratii mei acum 4 ani.Inca de cand traia tatal meu , ambii parinti au impartit , doar verbal , pamantul detinut de ei.De curand , s-a facut succesiunea , noi toti, adica mama,copii in viata si nepotul de pe fratele decedat , am devenit mostenitori cu parti egale( cred).Toti suntem de acord cu partea de mostenire care ii revine mamei , respectiv casa si gradina de langa casa, problema mare fiind cu restul de pamant care trebuie impartit care se afla in zone diferite: respectiv o bucata este intr-un varf de deal si nu valoreaza mai nimic , altul intr-o zona aproape de sosea, avand deci alta valoare.Intrebarea mea este daca se poate face o expertiza de evaluare a acestor terenuri , astfel incat , celui care ii revine pamantul cu valoare mai mare sa plateasca o diferenta celuilalt care are pamantul la cucurigu in deal , si cand trebuie facuta aceasta evaluare?Multumesc anticipat tuturor celor ce imi vor raspunde.
A-ti scris:
"s-a facut succesiunea"
Cum s-a facut succesiunea ?
La notariat ?
Daca, da, ce scrie in certificatul de mostenitor, ce va revine dvs.?
Daca aveti certificat de mostenitor, si l-ati semnat nu mai aveti ce face pentru ca atunci trebuia facut inventarul masei succesorale, respectiv evaluarea si stabilirea unei eventuale sulte care sa va fie platita pentru diferenta de valoare a terenului.
Asa, acum numai daca va intelegeti cu fratele care a ramas cu terenul cu valoare mai mare, sa va dea diferenta de pret, mai are sens sa faceti o evaluare.
Daca atacati certificatul de mostenitor nu prea aveti sanse de castig, pentru ca prin semnatura dvs. pe acesta, rezulta ca a-ti fost de acord cu partea care v-a revenit din intreaga masa succesorala.

"s-a facut succesiunea"
Cum s-a facut succesiunea ?
La notariat ?
Daca, da, ce scrie in certificatul de mostenitor, ce va revine dvs.?
Daca aveti certificat de mostenitor, si l-ati semnat nu mai aveti ce face pentru ca atunci trebuia facut inventarul masei succesorale, respectiv evaluarea si stabilirea unei eventuale sulte care sa va fie platita pentru diferenta de valoare a terenului.
Asa, acum numai daca va intelegeti cu fratele care a ramas cu terenul cu valoare mai mare, sa va dea diferenta de pret, mai are sens sa faceti o evaluare.
Daca atacati certificatul de mostenitor nu prea aveti sanse de castig, pentru ca prin semnatura dvs. pe acesta, rezulta ca a-ti fost de acord cu partea care v-a revenit din intreaga masa succesorala.