examen de admitere in magistratura 29 martie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
MedEx

Post by MedEx » 04 Apr 2009, 07:31

Pentru Veronica: Stii tu, ca suntem femei, ce insemana sa ai dureri abdominale in ziua examenului? Si mai stii tu ce insemna ca in seara dinaintea examenului sa ai dureri de ceafa si ameteli? Si mai stii tu ce inseamna ca inaintea examenului cu 5zile sa ai o frumoasa viroza cu ametelidureri de gat si cap si sa nu poti citi nimic? Si mai stii tu ce inseamna ca dupa ce inveti doi ani si vine momentul sa intri, organizatorii ca si cum nu ar fi sufcient prin ce ai trecut, fixeaza examenul in ziua cand se schimba ora?
Ei bine toate astea s-au intamplat cu mine!
Si vii tu sa ma faci Proasta!
Ei bine nu ai reusit! Sunt convinsa ca in viata reala eu castig procese pe care tu le-ai pierde! Profesia de avocat este de 100 de ori mai grea decat cea de judecator iar prin dovezile aduse de noi reusiti voi sa dati sentinte legale chiar si acolo unde dreptatea ar fi de partea celuilalt!
Fara noi nu v-ati apara familiile de necazuri si fara noi voi nu ati exista!
Putin respect fata de munca multa sau putina a unor colegi nu strica!
Am un deosebit respet pentru cei intrati in sistem! Dar nu sunt mai destepti decat mine! De nenumarate ori trebuie ca eu sa am grija ca solutia pe care o obtin sa-mi fie favorabila si corecta pentru a nu fi casata. Sunt pusa in situatia sa atrag atentia judecatorului ca n poate sa respinga ca inadmisilbila o cerere reconventionala fiindca nu a fost introdusa in termen sau ca o cerere de interventie se admite in principiu.Ma ridic in piciore si cu glas soptit atrag atentia ca e mai bine sa o judece separat sau sa se pronunte pe admiterea in prinipiu etc...... si cu toate acestea ii respect foarte mult ca au reusi sa ajunga acolo unde eu nu am reusit! Traiesc cu speranta ca locul meu este acolo si cu cat corectez mai multi juecatori speranta mea creste! Din nefericire mai trebuie sa si mananc sa fac si treburi gospodaresti sa duc si copilul la scoala(ca el e bogatia noastra) si sa invat s cel putin 10 ore pe zi inainte de examen. Nu m-am oprit niciodata din citit dupa nici un examen! Banii nu vin singuri in casa clientii nu inteleg din ce motiv doua luni sunt in concediu! Aceasta e realitatea mea Veronica! Sunt convinsa ca realitatea aceasta coincide al nabii cu cea a unora din colegii mei.
SUNT CONVINSA CA NOI DOUA VOM FI COLEGE MAI DEVREME SAU MAI TARZIU iar asta numai bunul Dumnezeu o stie! O zi buna, ai in fata ta oameni ! Oamenii au defecte multe iar tu trebuie sa ne iubesti asa cum suntem fiindca sunt convinsa ca esti un bun crestin! Paste fericit Veronica!

MedEx

Post by MedEx » 04 Apr 2009, 07:37

Am uitat un lucru important! Nu va dau prime din banii pe care i-am cotizat noi pentru examen? Nu ar trebui sa va bucurati sa vina cat mai multi si sa ia cei mai buni? Nu asa ar trebui sa fie? :(
Statul nu are de unde sa dea dar noi......... am avut!
Pace voua Veronica! :cafea:

observer

Post by observer » 04 Apr 2009, 08:28

Nu inteleg de ce va bateti capul cu Veronica. Nu se merita. La un asemenea examen , lejer ce e drept, nu cred ca lua mai mult de 4. Cu tot cu aia anulata.

Kateri

Post by Kateri » 04 Apr 2009, 09:48

Ce "true" este forumul asta!!!! :-D

Am vazut o intrebare, pentru un interviu de admitere la o super firma de consultanta, fiti atenti: ce parere aveti despre avocati??? Whaaaat??? Despre care avocati? Despre toti avocatii???? Pai nu-i cunosc pe toti!

Toti picatii sunt prosti! Mai rau..nici cei admisi nu sunt foarte breji...Whaaat? :) Pai ce...ii cunosc eu pe toti? :mrgreen:

Cand vezi raspunsuri de genul "toti sunt asa..." ...atunci intervine o prezumtie de...neadevar.

Pe urma...voi, cei care ati reusit..(BRAVO!!!! :floare: ) si noi, cei picati (ba migrena, ba prostia, ba lipsa timpului, etc! Bravo noua pentru incercare, ca daca noi nu ne incurajam, cine sa ne incurajeze! :floare: )....nu aveti un ghimpe in inima cand va uitati la televizor si vedeti cam in ce stare e justitia? Plus ca voi stiti foarte bine din munca voastra cum e...

Nu aveti asa, o senzatie ca justitia a devenit penibila, ridicola...ca oricat de corect, de profesionist ai fi, fiind judecator, porti aceasta eticheta - pe frunte, la incheietura mainii, in varful capului, mare, mica, vizibila, invizibila...ca esti corupt, ca faci o munca de cacao...ca hotii, criminalii..toti sunt liberi pe strazi si din cauza ta? Haide, spuneti-mi ca fiecare stie ce face...si ca e mandru ca e corect - asa e..dar inotam (sau vom inota) intr-o balta atat de puturoasa...

Sunt cam trista...nu ca am picat..o sa intru in toamna...la primavara...oi intra eu daca mai vreau...dar sunt cam trista din cauza a ce v-am spus mai sus...

Stiti ce-am auzit? Ca exista o presiune foarte mare pe judecatorii nou intrati sa ia mita...O fi adevarat? Chiar, chiar...e cam naspa...

in sfarsit...
si dracul este negru cand sta sa-l zugraveasca un iconar integru
dar ici un pic de galben si dincolo putin
albastru
iar pe buze o dunga de carmin
cu toate c-adineauri parea insuportabil
din :evil: urat si negru
devine acceptabil!

Wee placut, hai..ca suntem buni toti!!

K.

ariam

Post by ariam » 04 Apr 2009, 10:17

Kateri wrote:Stiti ce-am auzit? Ca exista o presiune foarte mare pe judecatorii nou intrati sa ia mita...O fi adevarat? Chiar, chiar...e cam naspa...

Si eu am auzit acelasi lucru. De la un magistrat asupra caruia s-au facut astfel de presiuni. Si-a dat seama ce se intampla si a refuzat. Dar sunt si unii care intra in "joc".

Si "se consemneaza" ca au luat mita (in zilele noastre inregistrari audio-video poate face oricine).

Apoi pot fi oricand santajati in caz ca nu mai vor "sa colaboreze".

As vrea sa cred ca sunt doar scenarii sau cazuri izolate...Dar realitatea din sistem pare sa ma contrazica...

elle_cv

Post by elle_cv » 04 Apr 2009, 10:23

veronico, un singur raspuns am pt tine
ESTI O RATATA DE ELITA....un produs exceptional al sistemului. Felicitari!!!!
....ma bucur ca mi-a dat Dumnezeu minte, bun simt si respect fata de altii.

adina

Post by adina » 04 Apr 2009, 11:14

veronico ii bai mare cu tine...
să cultivi ideea de elită e absolut necesar..
dar la imn poate picaţi cam mulţi în elitism...
în plus, nu ţi se pare grav pt un magistrat sa tragă concluzii în termeni absoluţi...noi aştia toţi....voi ceilalţi care nu ştiu ce...?
mie da, cu atat mai mult cu cât stie multă carte.că asta poate sa însemne că degeaba stie...
no, stiu ca va chinuie excesiv acolo şi va admir.numan nu-i subestima pe alţii pentru s-ar putea să ai surprize. şi pe fond de oboseală şi frustare... sa mai vezi că nu esti cel mai tare din parcare....deşi de ani de zile te hrăneşti cu ideea asta....

liloo

Post by liloo » 04 Apr 2009, 11:40

Nu inteleg de ce-i dati satisfactie Veronicai?
V-a provocat sa coborati la nivelul ei, starnindu-va orgoliul si voi ii raspundeti.
Lasat-o cu frustrarile ei.
Ignorati-o. :-P
Orice raspuns ii dati pe ea o mutumeste pentru ca vede ca v-a trezit atentia.
Cei care ati intrat bucurati-va de reusita. :aplauze:
Cei care inca nu ati intrat, daca va dorit sa intrati, perseverati si o sa vina vremea sa va bucurati si voi. :razz:
Iar cei care ati decis sa nu mai incercati, nu regretati.
Avocatii pot castiga mult mai bine decat judecatorii si sunt mai liberi :fluierat:

Veronica

Post by Veronica » 04 Apr 2009, 12:04

Soro, adino, imi permit sa absolutizez pentru ca 7000 de oameni nu vor forma niciodata o elita! 40, 50 din ei daca au constiinta elitei si hai si-a elitismului. :-D Elitismul si elita se imprietenesc uneori. :-P Te asigur si pe tine ca nici tu nu o ai. Nici pe una, nici pe alta.:-D Treaba asta cu presiunea mitei e o poveste numai buna de barfit pe coridoarele instantelor ca avocatii, consilierii sa treaca mai usor peste frustrarea prostiei lor sau chiar peste frustrarea prostiei magistratului. Sistemul nu sufera de coruptie asa cum se inoculeaza in mod public sau asa cum avocatii au placerea conspirationista sa creada sau asa cum va amagiti voi. Prostia este cea care face belele si la magistrati si la avocati. :mrgreen: Cand vedeti in sala un avocat MARE sa va uitati la el ca la un zeu si sa-i sorbiti fiecare slova. Elita noastra paleste in fata elitei avocatilor. :oops: Avocatura are mecanisme naturale prin care se curata de prostie. Competitia, dragelor.:lol: La noi prostia se mumifica in sistem si de aceea fac alergie cand vad infuzii masive de prostie ca la admiterile astea bazate pe grila. Grila este metoda de evaluare cu cea mai putina legatura cu ce trebuie sa faca un magistrat. Toti suntem oameni, mai prosti, mai ratati, mai impliniti. N-am nicio treaba cu durerile niciuneia dintre voi. Durerea biologica si durerea profesionala sunt aschii subtiri peste care o constiinta de elita trece zambind. :grin: Un alt motiv pentru care cu sinceritate prefer sa am o mana de barbat pe un dosar, decat o mana de femeie. :fluierat: La care se adauga si alte motive, de compatibilitate biologica. :-P

MedEx

Post by MedEx » 04 Apr 2009, 12:34

Ai un suflet bun pe care nu-l lasi sa-l ghiceasca multi dintre noi!
Ce parinti minunati ti-au putut da acest nume : Veronica!
Ce par negru si odulat trebuie sa ai si cat de frumoasa cred ca esti! :)
Esti ranita si ceva te nemultumeste dar fii in pace, se va curata si Sistemul atunci cand cei cu putere de decizie nu vor mai da calificative bune sau foarte bune si atunci cand magistratii vor fi dati afara pentru incapacitate daca am retinut bine(din lege) !
Pana una alta toti cei ca mine trebuie sa raspunda corect la grila pe care o dau organizatorii!
Inca o data Paste Fericit!

juristmarius

Post by juristmarius » 04 Apr 2009, 15:48

in data de 1 aprilie persedintele a semnat eliberarea din functie si trecerea in pensie a peste 80 de magistrati si procurori
examenul fiind grila ,
sanse mai mari la urmatorul examen
:grin:

DejaVu

Post by DejaVu » 04 Apr 2009, 15:54

He hee...citesc si raman fara glas...
COMPATIBILITATE BIOLOGICA mai Veronico? Compatibilitate in sensul in care ma gandesc eu? Adica....sexuala???
Ia mai dezlantuie-te!

DejaVu

Post by DejaVu » 04 Apr 2009, 16:06

Valul de pensionări care a cuprins, în ultima vreme, lumea magistraţilor a determinat conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să ia măsuri anti-criză. În situaţia în care numărul posturilor vacante din magistratură este în continuă creştere, CSM îşi propune, pentru anul 2009, să organizeze noi concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante. Totodată, CSM îşi propune să iniţieze unele modificări legislative pentru ocuparea temporară a posturilor vacante la instanţe sau parchete cu deficit de personal şi să se ocupe de redistribuirea posturilor vacante de judecător şi procuror în cadrul instanţelor şi parchetelor, în funcţie de volumul de activitate. Îmbunătăţirea politicii de resurse umane a CSM vine în urma raportului intermediar al Comisiei Europene din 12 februarie 2009. Statisticile arată că, anul trecut, 159 de judecători şi 113 procurori s-au pensionat şi, în urma organizării concursurilor sau examenelor, au fost numiţi 173 de judecători şi 229 de procurori. În prezent, în sistemul judiciar sînt vacante 385 posturi de execuţie şi de conducere de judecător şi 455 posturi de execuţie şi de conducere de procuror. În aceste condiţii, CSM intenţionează continuarea politicii de recrutare a judecătorilor şi procurorilor. În consecinţă, pe 29 martie, va fi organizat un concurs de admitere în magistratură pentru ocuparea unui număr de 70 de posturi de judecător şi 60 de procuror. În perioada octombrie - noiembrie 2009, CSM intenţionează să organizeze un nou concurs de admitere în magistratură, pentru ocuparea unui număr de aprox 120 de posturi de judecător şi procuror. În ceea ce priveşte ocuparea posturilor de conducere vacante la instanţe şi parchete, vor fi organizate două sesiuni de concurs în perioadele mai-iunie respectiv octombrie - noiembrie.

Cleopatra

Post by Cleopatra » 04 Apr 2009, 17:10

CSM-ul nu intentioneaza sa suplimenteze niste posturi la examenul ce tocmai l-am picat?! :-x

lala

Post by lala » 04 Apr 2009, 17:16

buna

nu sunt Veronica si nici "omul din sistem".
Sunt av.
Sunt doar surprinsa cata obraznicie incape in carcasa unui om.
Cine dracun are curajul sa spuna dintre cei care au luat examenul ca subiectele au fost accesibile daca depuneai un minim de efort ? Nimeni. De ce oare?
Pentru ca s-au trezit, din prostie, ca au fost admisi. Hai, bine ...felicitari celor admisi, daca asta va incalzeste cu ceva, s-au va satisface in vreun fel...
Putini sunt cei care s-au straduit intr-adevar.
ce dracun........ sa fim seriosi....cine se respecta cu adevarat, stie despre ce vorbesc
Eu recunosc ca nu am facut nicio branza la INM anul trecut. Mai am mult de munca......
Unii oameni nu stiu ce-i aia munca. Ce sa mai zic de sacrificiu ......

MULTUMESC MEDEX.

SE PARE CA AI TRECUT PRIN MULTE SI DAI DOVADA DE MATURITATE.

SPRE DEOSEBIRE DE UNII VISATORI VIRTUALI.....TU , SE PARE CA AI FOST CEL CARE AI INTELES SENSUL VORBELOR MELE.

HAI, PA

Post Reply