examen de admitere in magistratura 29 martie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
pepita

Post by pepita » 31 Mar 2009, 13:54

M-am uitat pe rezultatele de anul trecut... Nu au fost note asa mari, mai ales in toamna. Acum grilele au fost mai grele decat aprilie 2008 sau noiembrie 2008?

link

Post by link » 31 Mar 2009, 14:11

Sunt de acord ca discutiile au denaturat.
Ar fi trebuit sa comentam aceasta situatie la nivel de principiu si nicidecum sa aducem acuzatii individuale.
Important este ca in viitor sa se evite eventualele pierderi umane. Nu cred ca cei cu media minima de intrare pot fi asimilati in categoria "sa ajunga pentru toti".
Si nici nu cred ca se poate pretinde unui magistrat sa le stie pe toate. Apreciez sinceritatea Adinei, ar fi putut sa gaseasca orice alte motive dar nu a facut-o. Daca esti pe complet de civil e si normal ca nu te mai informezi si cu privire la procedura penala. Cu atat mai mult cu cat esti la inceput si ai nevoie in permanenta de studiu aprofundat al spetelor din cauzele tale.
[/quote]

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 31 Mar 2009, 14:15

din punctul meu de vedere, au prezentat un grad de dificultate cele de la procedura civila si civil. La ele am gresit eu. Iar speta de la procedura penala cu deducerea arestarii preventive mi se pare discutabila. N-am gasit nicaieri cum se deduce aceasta perioada in cazul revocarii suspendarii pentru comiterea unei noi infractiuni intentionate in termenul de incercare. O sa vad maine cum se va solutiona contestatia. Ideea e ca daca inveti temeinic, este un examen de luat cu sau fara participarea magistratilor. Mult succes iti doresc!

link

Post by link » 31 Mar 2009, 14:26

In speta cu revocarea si eu am gresit . Am raspuns ca se revoca restul pedepsei anterioare care se cumuleaza cu noua pedeapsa. E gresit pe buna dreptate.
Nu sunt insa de acord nici cu varianta ca se cumuleaza cele doua pedepse si apoi din total se computa arestarea.
Cea de-a treia varianta cade din start, nu are loc contopirea.
Sincer, cred ca ar fi fost corecta urmatoarea varianta: se revoca suspendarea primei pedeapse, se computa perioada cat a fost arestat, si apoi acest rest se cumuleaza cu noua pedeapsa.
Dar nu am facut contestatie.

link

Post by link » 31 Mar 2009, 14:33

Acum am mai sesizat o greseala de exprimare, termeni (e bun la ceva si forumul asta). In speta se vorbeste despre deducerea detentiei. Inculpatul in cauza a fos arestat preventiv, deci corect este se computa perioada arestarii preventive (chestie de forma, dar in situatia in care ei ne impun noua sa cunoastem legile la virgula, de ce nu!?). Pacat ca nu am facut contestatie!

pepita

Post by pepita » 31 Mar 2009, 14:34

Pai daca nu au fost mai usoare decat in anii din urma, de ce credeti ca se va intra doar cu mediile peste 8?

pepita

Post by pepita » 31 Mar 2009, 14:37

Dar daca a facut cineva contestatie, nu profita toti ?

Cleopatra

Post by Cleopatra » 31 Mar 2009, 14:39

Ba da, ba da. Mai putin cei care au raspuns ca-n rezolvarea lor, ei raman cu acelasi punctaj. Asa am patit eu la examenul din noiembrie. acum insa astept 10 sutimi de la grila cu beneficiul nerealizat.

link

Post by link » 31 Mar 2009, 14:48

Este prematur pentru oricine sa se exprime daca subiectele au fost grele sau usoare. Cei implicati sunt subiectivi, daca esti mai bine pregatit sau cazi pe subiecte, examenul ti se pare usor, daca nu greu, iar cei care nu au dat nu pot sa-si dea cu parerea decat daca rezolva grilele in cvasi-regim de examen (de la cap la coada fara nicio sursa de inspiratie).
Oricum se va aprecia gradul de dificultate, dupa afisarea rezultatelor in functie de numarul celor admisi si de notele obtinute.

observer

Post by observer » 31 Mar 2009, 14:48

Am fost si eu la minunatia asta de examen. Sincer nu e un examen care sa nu poata fi luat. Si chiar nu cred sa necesite un efort supraomenesc. Citeam psotarile de mai sus si cred ca porniti de la o premisa falsa. La examen nu te duci sa iei 7 si sa te rogi sa ia altii sub nota ta. E aiurea. te duci sa iei 10 si sa intri cu brio.

Poate sa participe oricine . Nici asta nu ma deranjeaza. Nu se scot locurile pentru cineva anume. Iar sa acuzi ca la o concurenta de 12 pe loc te deranjeaza ca au participat si niste magistrati e ... nefiresc.

In concluzie, burtica pe carte, mai mult, mai des, mai atent ca locul vostru e acolo. Nu vi-l ia nimeni.

Eu personal am m-am apucat de citit dupa ce au anuntat examenul. Cat am putut. Cu procesde pe cap, cu familie, cu deplasari. Ca multi altii de altfel. Si am luat un 6 dupa calculele mele. Asa ca la vara voi face concediul cu LES, POP, BOROI si alti si sper la mai bine. Daca nu nu e niciodata prea tarziu sa ajung judecator. Asta daca o merita.

Parerea mea.

elle_cv

Post by elle_cv » 31 Mar 2009, 14:49

a facut cineva contestatie la grila de la procedura civila cu contestatia in anulare?

link

Post by link » 31 Mar 2009, 14:59

Nota 6, fara sa te fi pregatit in mod special si temeinic nu inseamna ca acest examen este usor. Este o nota pentru o persoana cu un grad de inteligenta mediu - ridicat, si poate dublat de experienta profesionala in instanta. Dincolo de 6 incepe adevarata munca iar fiecare zecime presupune ore bune de studiu. Acasa, la birou sau in instanta mai poti deschide un cod sau un tratat daca nu stii exact textul legii, dar in examen se vede adevarata capacitate de concentrare si selectare a informatiilor.
Exclud situatiile exceptionale, cu sclipiri de geniu.

observer

Post by observer » 31 Mar 2009, 15:18

Povesti. Cand vei intalni in practica scris negru pe alb actiune estimatorie sa ii faci poza.

Adika pana la 6 esti destept da dupa nota 6 esti prost gramada? Sa fim seriosi. Inveti iei Nu inveti ai picat. Nu merge cu ghiceli, ala bala portocala si altele. Nu exista am nimerit grilele si am intrat. Alea sunt legende. Cei care intra se impauneaza : " Ce greu a fost" si invers. Cei care pica au picat ca a fost soare si cald in sali, apa a fost plata si nu minerala, au fost si magistrati la examen. Sincer. Si sincer va spun. Peste jumatate merg sa semneze condica . Stiu de la poarta ca nu intra. In magistratura fireste.


In rest sunt sigur ca cine invata 3-4 luni si da pe grile, merge fluierand. Restul. Restul e Can Can :D

oana_dan

Post by oana_dan » 31 Mar 2009, 15:22

link, EU am picat exact prima sub lista celor admisi la INM, avand medie de admitere, respectiv 8,00. Departajarea s-a facut la miime. Crede-ma este al naibii de greu, atat de greu ca nici macar nu mai poti vorbi. Adevarata munca incepe dincolo de 7 chiar 7,50, nu de 6.
Stiu o persoana (chiar daca nu ma crezi) care a picat asa de 4 ori !!!!!! In 2007 a facut 79 la grile iar anul acesta a luat media peste 7 dar a picat in urma interviului de la final.
O sa incerc sa clarific putin problema cu magistratii in functie. In ceea ce priveste magistratii care dau acest examen desi mi s/a parut si mie aberant initial, situatia e destul de clara. Daca esti auditor INM, nu esti magistrat. Daca pleci, nu ti se calculeaza vechime in functie pentru ca ai facut o scoala si nu ai profesat. Acesta e motivul pentru care daca eu sunt auditor nu ar trebui sa intereseze pe nimeni. Daca nu iei examenul de absolvire, sau de capacitate nu vei fi niciodata magistrat. Ramai un fost auditor. Aceasta e motivul pentru care e ilegal sa mi se interzica sa particip la examenul de admitere pt. motivul ca din cauza mea tu nu ai putea intra.

link

Post by link » 31 Mar 2009, 15:25

Iti doresc succes!

Chestia cu datul la nimereala am remarcat-o si eu dar nu inteleg motivatia. Totusi ... se plateste o taxa bunicica si pentru majoritatea implica si o cheltuiala suplimentara cu transportul.
Pe de alta parte rezultatele sunt publice asa ca angajatorul ar trebui sa se gandeasca de doua ori daca il mai mentine in slujba pe unul care are 20 puncte.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests