examen de admitere in magistratura 29 martie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
ama

Post by ama » 30 Mar 2009, 14:44

[quote="cory_pisycutz06"]Cum adica nu suntem dezavantajati? In primul rand se incalca legea! Daca vor transfer, intai sa-si dea demisia si apoi sa concureze. Iar SF-ul de care vb, nu e deloc SF! Sa nu uitam scandalul de acum cativa in care sunt implicati procurori care au sustinut examenul de promovare si de care nu se mai aude nimic. Daca nu se mediatizeaza, se uita dosarele in sertar pana se implineste termenul de pescriptie, sau isi dau respectivii demisia ca sa nu fie eliminati din magistratura ca umare a condamnarii. UN LUCRU E CLAR - ACEST EXAMEN ESTE ORGANIZAT PENTRU OCUPAREA POSTURILOR VACANTE. NU ESTE EXAMEN DE TRANSFER! MAGISTRATII NU AU CE CAUTA! VOI AVEA GRIJA CA LUCRURILE SA NU RAMANA ASA, PENTRU CA ALTFEL NU AM GARANTIA CA EXAMENUL DIN NOIEMBRIE VA FI UNUL DE ADMITERE SI NU UNUL DE TRANSFER! N-am tipat, dar ma sufoca indignarea![/quote]

Te-ai gandit la ceva concret ?:

Kateri

Post by Kateri » 30 Mar 2009, 14:49

Eu sa stiti ca am o problema si cu intrebarea 55 din G2.

Cea in care e vorba de anularea unui contract de vanzare cumparare pe motiv ca paratii cumparatori nu erau casatoriti. In acest caz, niste vanzatori suparati ca s-au vazut in eroare (din motivul de mai sus) au hotarat sa-i dea in judecata pe mincinosii de cumparatori pe motiv ca ....au divortat si ca..no...lor nu le-au spus.

Raspunsurile grilei sunt:

a) se respinge actiunea pentru ca eroarea asupra starii civile nu poate constitui motiv de anulare a actului.

b) admite actiunea si anuleaza contractul deoarece calitatea de soti a cumparatorilor este un element determinant

c) admite actiunea si anuleaza contractul deoarece eroarea asupra starii civile a cocontractantilor este asimilata erorii grave.

Sa nu radeti dar eu m-am gandit ca daca vanzatorii s-au decis sa ii dea in judecata pe cumparatori pentru acest motiv...inseamna ca a fost un motiv important pentru ei...ceva de genul unui contract incheiat in considerarea acestui element...al faptului ca paratii erau casatoriti...

Va intreb pe voi, cei care aveti mai multa experienta in practica: e posibil sa inchei un contract si pentru ca respectivii co-contractanti sunt casatoriti - iar daca vezi ca nu sunt...sa ceri anularea contractului?

Nu dezamagiti - luam data viitoare - numai ca nu sunt sigura ca 80 de puncte sunt suficiente - trebe peste 8.5!

Zi buna,
K.

MedEx

Post by MedEx » 30 Mar 2009, 15:30

Ai dreptate Kateri! Si eu am raspuns tot gresit adica B si m-am gandit la un exemplu clasic, cand doi parinti soti vand ginerelui si fiicei un apartament in considerarea ca sunt casatoriti. Daca stiau ca sunt divortati nu le mai vindeau! Cumparatorii au aratat ca au fost in eroare si era normal sa se admita actiunea. Cum insa spetele sunt nnredactatenn incomplet si fara sa ai alte elemente si cum nu au nimic comun cu cele reale asta patim noi cei examinati si care avem destula experienta practica.Apropo am constatat :cu cat ai mai multa experienta practica, cu atat mai mult gresesti ...... fara sa motivez ca sa nu supar pe cineva!

mihutcami

Post by mihutcami » 30 Mar 2009, 15:43

Buna tuturor.

Sunt noua pe aici, am participat si eu la exam de ieri si nota e 6,75. Sunt dezamagita, putea fi si 7 dar cred ca tot nu era suficient pentru ocuparea unui loc, avand in vedere ca la iesire i-am auzit pe foarte multi zicand ca a fost usor. Mie nu mi s-a parut asa.

link

Post by link » 30 Mar 2009, 16:00

Intrebare: Cum de v-a venit ideea ca la concursul de pe 29 au participat si actuali magistrati? Cunoasteti cazuri concrete?
Nu ar trebui sa preluati zvonuri si sa le considerati ca fiind reale.
In lege e clar mentionat ca au dreptul sa participe la concurs fostii magistrati care si-au incetat activitatea din motive neimputabile. Asadar ...? Pe de alta parte posturile scoase la concurs sunt care pe unde. Bataia mare e pe Bucuresti. Care ar fi interesul?
Si in final toti se plang de pregatirea profesionala a magistratilor. Faptul prezumtiv ca participa la concurs si obtin note mari nu poate fi decat imbucurator.

mihutcami

Post by mihutcami » 30 Mar 2009, 16:04

Nu stiu caz concret la examenul din noiembrie. Era procuror, nu a reusit in ultimii 4 ani sa obtina transfer la judecatori. A dat examen in 2007, in aprilie 2008 si in noiembrie 2008, la acesta din urma avand si succes. Acum e judecator de tribunal si nu oriunde ci chiar in localitatea de domiciliu . 100%-caz concret. Nici eu nu sunt de acord cu asta, dar nu facem noi regulile...

mihutcami

Post by mihutcami » 30 Mar 2009, 16:05

vroiam sa zic ca nu stiu caz concret la examenul din martie, doar la cele anterioare

link

Post by link » 30 Mar 2009, 16:15

Mai am o intrebare! Cei ce spun ca a fost usor ce punctaj au obtinut?

mihutcami

Post by mihutcami » 30 Mar 2009, 16:25

Nu stiu ce punctaj au obtinut, vom vedea dupa afisarea listelor.

Kateri

Post by Kateri » 30 Mar 2009, 16:48

[quote="link"]Mai am o intrebare! Cei ce spun ca a fost usor ce punctaj au obtinut?[/quote]

Eu zic c-a fost usor - in sensul de abordabil. N-am luat 7 si poti spune ca nu stiu despre ce vorbesc dar totusi...haide sa gasim o grila sau o speta grea - pe care sa nu o poti rezolva doar cititnd cursurile...care sa te trimita la o decizie a ICCJ , la un recurs in interesul legii...la subiecte sensibile din practica..Nu prea se gasesc...sunt cateva mai delicate dar nu extraordinar de grele..Nu e chiar rau, nu? Asta inseamna ca tot ceea ce avem de facut - e sa invatam mai bine. Eu aleg perspectiva asta, imi e mai convenabil. :)

Mercic, Medex!!! Ne-ntalnim in toamna!!!

costy

Post by costy » 30 Mar 2009, 16:56

In urma calculelor, mi-a iesit un 8,40.Sper sa fie o nota suficienta pt a prinde un post de procuror.Astept cu nerabdare afisarea , mai ales ca se pare ca vor fi punctaje mari

lucretiu

Post by lucretiu » 30 Mar 2009, 17:00

costy wrote:In urma calculelor, mi-a iesit un 8,40.Sper sa fie o nota suficienta pt a prinde un post de procuror.Astept cu nerabdare afisarea , mai ales ca se pare ca vor fi punctaje mari
ai mai auzit pe alti cu note mari?

lucretiu

Post by lucretiu » 30 Mar 2009, 17:03

costy wrote:In urma calculelor, mi-a iesit un 8,40.Sper sa fie o nota suficienta pt a prinde un post de procuror.Astept cu nerabdare afisarea , mai ales ca se pare ca vor fi punctaje mari
esti primul care anunta o nota peste 8, de ce crezi ca ar fi asa multi cu astfel de note?

costy

Post by costy » 30 Mar 2009, 17:12

Mai stiu persoane care au luat7,60-7,75.mai exact trei. Asa ca notele vor fi maricele.Si din ce s-a mai postat pe forum , reiese ca s-au mai obinut note bune..parca 2 persoane scriau de 7,70

elle_cv

Post by elle_cv » 30 Mar 2009, 17:28

costy wrote:Mai stiu persoane care au luat7,60-7,75.mai exact trei. Asa ca notele vor fi maricele.Si din ce s-a mai postat pe forum , reiese ca s-au mai obinut note bune..parca 2 persoane scriau de 7,70
la procurori sau judecatori?

Post Reply