INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
-
cleo27ro
serafim wrote::( da ai dreptate...mai rau este cand ai un singur neuron si ...nu ai cu ce sa mai memorezi daramite sa mai si prelucrezi informatia memorata ce sa mai zic de efortul de a asimila noile informatii si sa faci conexiuni intre ele....

................

cateodata asa simt eu
ei, daca un singur neuron a ajuns la aceast nivel de abstractizare... :)
e o problema la simturi

-
ignite
nu sunt de acord...nu as mai relua...ca e clar din start ca va place toceala si bineinteles dupa o singura carte...si o faceti nu neaparat de placere si doar ca sa va atingeti un scop.
iar la INM o sa va mirati de CEDO...COMUNITAR...COMERCIAL...PROPRIETATE INTELECTUALA SI ALTELE.
CE VETI FACE? VA VETI PUNE SI VETI INVATA NISTE AMARATE DE CURSURI...VETI LUA MULTE CHESTII CA ATARE DOAR CA SA TRECETI HOPUL. VOI INVATATI CONTRATIMP...IAR NU DE PLACERE.
NU SPUN CA EU INVAT CUM TREBUIE...UITE: EU NU INVAT. EU NU SUSTIN NICI UN CONCURS...DECI NU FAC O COMPARATIE INTRE PERSOANE.
CE FIXARE? PANA LA VARSTA ASTA CE S A PAZIT? VOI ACUM CITITI SI STITI NISTE CHESTII...PE CARE TREPTAT NU O SA LE MAI STITI.
INTR ADEVAR POTI REPETA DE 500 DE ORI CA SA TI INTRE CEVA IN MEMORIA DE LUNGA DURATA...INSA VA INTRA INTR UN MOD FAD DATORITA ACESTEI REPETITII PROSTESTI.
ALTFEL ITI INTRA IN MEMORIA DE LUNGA DURATA SPRE EX. AMINTIREA UNEI VACANTE LA MARE SAU LA MUNTE. sAU O DISCUTIE PLACUTA CU CINEVA. intra instantaneu...aproape instantaneu ... pentru ca...
PAI DUPA METODA VOASTRA AR INSEMNA CA DEAK SAU BOROI...SA FI STAT VREO 300 DE ANI CA SA ACUMULEZE CIVILUL ALA, NU?
DACA STAM SI NE GANDIM CA BOROI MAI STIE SI ALTCEVA DECAT CIVIL...UNDE AJUNGEM?...INSEAMNA CA INCA DIN EVUL MEDIU ... BAIATUL S A PUS CU BURTA PE CARTE.
SAU ISTORICUL NEAGU DJUVARA ... DE PE VREMEA LUI IISUS.
SA NU IMI SPUNETI CA TOTI ASTIA SUNT NISTE GENII...CA NU VA CRED. SUNT DOAR NISTE TIPI RIGUROSI SI CARE FAC CU PLACERE CEEA CE FAC. SE CHEAMA CA AU O CULTURA SOLIDA.
PAI VOI CREDETI CA ACUM CATEVA ZECI DE ANI IN PERIOADA INTERBELICA SI INAINTE DE...TOTI AVOCATII AIA...CARE NU ERAU ASA MULTI CA ACUM...SI CARE ERAU DOCTORI IN DREPT... AVEAU MIJLOACELE DE ACUM...SI TIMPUL DE ACUM...SA STEA SA TOCEASCA IN DRACI? IN NICI UN CAZ.
DECI INSEAMNA CA E O CHESTIE DE ABORDARE...CUM TE INVETI ASA TE AI. ASTA ERA MESAJUL MEU.
nu suntem gorile sa invatam ceva prin nu stiu cate repetari doar ca sa ajungem sa ne potolim foamea.
-
elle_cv
sunt de acord cu tine ignite cand spui ca cel mai usor mod de a invata este sa citesti din placere, facand comparatii si studiu de caz. Dar la un examen de genul asta, sunt sute de pagini si mii de detalii pe care nu ai cum sa le retii numai prin citit si spete, mai ales daca nu te-ai intalnit in practica cu unele din materii.
Pana la urma e un examen al nervilor si al repetitiei.
E usor sa stai acasa linistit in fata calculatorului si sa te uiti pe grilele de la examen...unele ti se par chiar banale. Dar acolo e altceva.....ti se poate intampla sa gresesti stupid, de necrezut si pentru tine.
Cei care se inhama la un astfel de examen merita tot respectul.....indiferent de scop...chiar si pentru a-si asigura un trai mai bun.
La urma urmei, pentru asta am urmat o facultate...sa ne asiguram un trai mai bun......combinat cu placerea de a profesa in acest domeniu ......altfel ne duceam la filosofie

-
cleo27ro
...si la filosofie nu trebuie memorie?... :)
Ma rog, o sa incerc sa vad tot civilul ca pe o vacanta...Asa cum nu ajuta...sigur nici nu strica...
Nu va mai ascundeti.!..Absolut toti cei care suntem aici avem cel putin un punct in comun...Si, in afara de asta, macar o data am simtit ca nu ne mai tin puterile in fata volumului imens de informatie...

Cine nu recunoaste asta...ma rog, e vineri seara...vine week-end-ul...si pentru duminica doresc tuturor doamnelor si domnisoarelor o primavara........ca o vacanta :)

-
serafim
-
outwear
Salut,
Stie cineva daca trebuie retinute la Penal special toate limitele de pedepse? ca tot repetandu-le te trezesti ca tot le incurci....
Ca daca nu ar fi chiar necesar , asa le-as arunca ....
Spor celor care invata pentru 29 martie!!!
-
MedEx
Eu nu am invatat si nici nu o sa invat niciodata limitele de pedeapsa. Cele pe care le stiu din practica bine, pe care nu le stiu asta e!
Nu au dat la examen asa ceva!
-
Cicero25
s-ar putea sa te surprinda:))
-
outwear
Multumesc mult.
-
cory_pisycutz06
data in raport cu care se stabileste daca procesul se judeca dupa procedura speciala pentru minori este data savarsirii faptei sau data sesizarii instantei? multumesc!
-
ignite
art. 483 al. 2 cpp. vezi si tu ce spune. banuiesc ca il stii perfect.
-
MedEx
Cum sa ma surpinda? Sa ne dea limite de pedeapsa la examen? Dan ce nu sunt normali la cap? Nu sunt atatea de intrebat, incat intreaba asta?
In cazul asta nu au nevoie de mine!
Daca va fi batjocura (desi nu cred) raman avocat!

-
outwear
Referitor la surprize, banuiesc ca daca in tematica nu apar anumite parti din materie nu avem surpriza sa primim grile din ele .Exemplu in Penal : prescriptia, sau executarea pedepsei la locul de munca etc.
Ce parere aveti ?

-
cyclop
S-a mai întâmplat ca în grile să se regăsească materii care nu intrau în tematică. Şi nu o dată...
-
elle_cv
prescriptia este in materie.