PFA sau carte de munca?

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
style4000

PFA sau carte de munca?

Post by style4000 » 04 Feb 2005, 11:28

O oarecare companie de profil IT, dezvoltare software propune potentialilor angajati urmatoarea varianta: obtinerea statutului de persoana fizica (PUF) pentru angajat si colaborare ulterioara cu acesta - cu norma fixa -. Ce implica din punct de vedere juridic a fi persoana fizica autorizata? trebuie contabilizate veniturile sau este suficienta declaratia de venituri la sectia financiara si platirea impozitului? Se globalizeaza veniturile? se pot face credite imobiliare sau pentru bunuri de consum in calitate de persoana fizica autorizata? Este mai avantajos pentru o persoana sa accepte aceasta varianta - PFA - sau ar fi mai bine sa ceara efectuarea unui contrat de munca inregistrat in CM?
Va multumesc pentru raspuns

fanna

Post by fanna » 04 Feb 2005, 13:37

eu propun carte de munca.
1. vechimea in munca nu apare ca si persoana fizica autoritzata.
2. PFA contabilizeaza veniturile si cheltuielile in registrul de incasari si plati si este supusa impozitului pe venitul global cu impozitarea de 16%.
3. Nu se deduc o gramada de cheltuieli...vezi codul fiscal si lg 507/2004
4. Obtinerea unui credit se face mai greu

style4000

Post by style4000 » 07 Feb 2005, 10:21

Multumesc mult pentru raspuns

dinubocos

Post by dinubocos » 07 Feb 2005, 22:27

Decat PFA mult mai bine este SRL. Unul neplatitor de TVA si cu impozit pe venit de 3%.

style4000

Post by style4000 » 08 Feb 2005, 08:40

In urma discutiilor cu societatea respectiva, mi s-a transmis ca PFA cu norma fixa de venit nu isi contabilizeaza veniturile/cheltuielile; cu 16% se impoziteaza norma de venit, si nu venitul realizat.

Este adevarat? Sau mai bine zis, care e diferenta?

Dupa cum vedeti nu am nici o idee despre acest subiect, de aceea as aprecia foarte mult orice raspuns. Oferta lor financiara este destul de generoasa, de aceea nu stiu ce hotarare sa iau.

Post Reply