Buna ziua
Am o mare rugaminte la dvs daca ma puteti lamuri cu privire la TVA la locuinte. am cumparat un apartament in data de februarie 2008 iar in contracul meu am specificat ca pretul acestei vanzari este de 58.000 euro. in alta parte a contractului este specificat asa: subsemnatele parti facem mentiunea ca suma de 58.000 euro este echivalenta a 211.294 lei calculata ......, echivalenta stabilita in vederea calcularii taxelor. Taxele necesare perfectarii prezentului contract sunt suportate astfel : taxa de impozit de catre vanzatori iar restul taxelor de catre cumparator. iar in finalul contractului. in temeiul articolului 8 lit b din legea 36/1995 se declara autentic acest inscris taxa impozit 6.340 lei taxa cf 317 taxa onorariu 2618.
Vreau sa va rog mult sa ma lamuriti daca exista posibilitatea ca vinzatorul (care este constructor de foarte multe imobile) poate sa se indrepte asupra mea sa platesc TVA daca ANAF ii cere lucrul asta. vreau sa mai specific faptul ca intelegerea mea cu vanzatorul a fost ca el suporta TVA.
multumesc mult
o mare problema!!
TVAul se adauga la pret numai de catre persoana fizica care indeplineste cumulat doua conditii: a vandut imobil nou (cum e cazul asta) mai mult de o data (adica de la al doilea in sus) dupa data de 1 ianuarie 2008 si a depasit suma de 35.000 EUR (cum e cazul asta), DAR numai daca s-a declarat ca platitor de TVA la Directia de Finante. Daca nu a facut asta, e treaba (a se citi raspunderea) lui.
Succes!
Succes!