Poate cineva sa ma ajute sa rezolv situatia urmatoare?
M-am nascut intr-un sat din jud.Teleorman,iar acum locuiesc in Bucuresti.
In casa parinteasca locuieste mama mea,iar tatal meu a decedat in urma cu vreo 13 ani.Dupa decesul tatalui meu nu s-a facut nicio succesiune.
Mai am un singur frate,care locuieste tot in Bucuresti.
Eu vreau sa demolez casa parinteasca(deoarece in urma inundatiilor care au fost in urma cu cativa ani a devenit un pericol pentru noi si e posibil sa cada in orice moment),dupa care sa construiesc o casa noua pe locul celei vechi.Mama si fratele meu nu pot participa financiar la construirea acestei case noi,dar sunt de acord sa fac eu acest lucru.
Acum va intreb:cum e mai simplu(si mai ieftin)ca eu sa devin proprietarul acelei mici suprafete de teren din curtea familiei,pentru a putea obtine autorizatia de construire pe numele meu si noua casa sa fie pe numele meu?(cu toate ca acolo va locui mama mea,atat cat va mai fi langa noi,iar eu si fratele meu atunci cand mergem pe acolo).
Va multumesc mult.
Cum construiesc o casa in curtea parinteasca?
ca sa devii proprietar e musai succesiune...
fratele sa renunte... mama sa vanda..
nu stiu cat e de ieftin...
succesiune onorarii.. vanzare onorarii..impozite etc....
depinde de valoarea imobilului...
daca vrei ca noua casa sa fie pe numele tau.. asa e cel mai bine...
daca nu.. la demolare e musai acceptul mamei si fratelui..
la construire e musai acceptul mamei si fratelui..e mult mai complicat...
fratele sa renunte... mama sa vanda..
nu stiu cat e de ieftin...
succesiune onorarii.. vanzare onorarii..impozite etc....
depinde de valoarea imobilului...
daca vrei ca noua casa sa fie pe numele tau.. asa e cel mai bine...
daca nu.. la demolare e musai acceptul mamei si fratelui..
la construire e musai acceptul mamei si fratelui..e mult mai complicat...
Multumesc,(d-le/d-na)kinga pt. promptitudinea cu care a-ti raspuns intrebarilor mele,insa eu inca nu m-am lamurit cum si ce va trebui sa fac.De aceea daca aveti amabilitatea sa-mi raspundeti in continuare la cateva intrebari,ar fi foarte bine si va multumesc mult.
-Unde se face o succesiune si in ce consta aceasta?Ce rezulta in urma acestei succesiuni,avand in vedere situatia mea(mama,eu si fratele)?
-In urma succesiunii,mama poate sa obtina autorizatie de demolare pt vechea casa si sa elibereze locul pt. ca eu ulterior sa-l obtin mai usor(eventual mai putin costisitor)?
-Unde se face o succesiune si in ce consta aceasta?Ce rezulta in urma acestei succesiuni,avand in vedere situatia mea(mama,eu si fratele)?
-In urma succesiunii,mama poate sa obtina autorizatie de demolare pt vechea casa si sa elibereze locul pt. ca eu ulterior sa-l obtin mai usor(eventual mai putin costisitor)?
Succesiunea se dezbate la un notar public care are sediul in Circumscriptia Judecatoriei care include localitatea ultimului domiciliu al defunctului. In urma succesiunii se poate constata, in cel mai fericit caz, ca terenul a fost bunul propriu al tatalui (si casa) caz in care renunta toti la succesiune cu exceptia dvs. Veti deveni unic proprietar si veti putea demola casa fara acceptul nimanui, reconstruind in aceleasi conditii in baza unei autorizatii de construire ce se va emite pe numele dvs..
In cazul in care casa si terenul au fost bunuri comune, renunta la succesiune amandoi (mama si fratele) si deveniti proprietar pe imobil impreuna cu mama. Autorizarea de demolare se va emite la cererea ambilor proprietari. Apoi, se va face un partaj, din care mama va consimti sa va revina intregul teren. In aceasta situatie veti avea posibilitatea sa dobanditi autorizatie de construire ca unic proprietar, nemaifiind legat de acceptul altcuiva.
Succes
In cazul in care casa si terenul au fost bunuri comune, renunta la succesiune amandoi (mama si fratele) si deveniti proprietar pe imobil impreuna cu mama. Autorizarea de demolare se va emite la cererea ambilor proprietari. Apoi, se va face un partaj, din care mama va consimti sa va revina intregul teren. In aceasta situatie veti avea posibilitatea sa dobanditi autorizatie de construire ca unic proprietar, nemaifiind legat de acceptul altcuiva.
Succes