certificat mostenitor anulat prin sentinta definitiva

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
jani

certificat mostenitor anulat prin sentinta definitiva

Post by jani » 15 Dec 2008, 19:10

Buna seara,
am urmatoarea neclaritate:Am obtinut prin sentinta definitiva anularea unui certificat de mostenitor.In sentinta se specifica obligativitatea emiterii unui nou certificat cu mostenitorii legali(care initial nu erau cuprinsi 2) si suplimentarea masei succesorale.
Am fost la notarul al care s-a dezbatut succesiunea initial si de citeva saptamani ma tot poarta pe drumuri.Initial imi spusese ca nu-mi percepe atza pt emiterea unui nou certificat doar pt suplimentarea masei succesorale, acum imi spune ca-mi percepe si suma nu e chiar de neglijat,aprox 18mil vechi.
Ce sa ma fac, nu exista nici o procedura prin care as putea sa-l ocolesc, avand in vedere ca m-am cam plictisit sa-i bag bani in buzunar si sa-i tot bat la poarta????
Mentionez ca am nevoie de noul certificat pentru a dovedi calitatea de mostenitor pt a primi o despagubire din partea statului pt un teren neprimit din "lipsan de spatiu.
Nu pot sa merg doar cu hotarirea judecatoreasca??
Am inteles ca ar exista o procedura dar nu stiu exact care.
daca ma poate cineva ajuta cu un sfat,..........miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii de multumiri

ovi_dragomir

Post by ovi_dragomir » 16 Dec 2008, 10:40

...de ce nu s-a pronuntat instanta cu privire la nr de mostenitori si masa succesorala?...ca sa nu mai fiti nevoiti sa mergeti la notar...

jani

Post by jani » 23 Dec 2008, 15:25

Ba da s-a pronuntat dar nu stiam ca in aceasta situatie nu mai trebuie ca notarul sa emita un alt certificat si in consecinta acea haotarire este actul doveditor al mostenitorilo in cazul unei viitoare noi parti de mostenire(caci tot apar rind pe rind)
In momentul in care am primit sentinta nimeni nu mia- spus ca nu mai trebuie sa merg din nou la notar. In ea(sentinta) era specificat ca notarul trebuie sa faca indreptarea si suplimentarea>
:roll:

jani

Post by jani » 23 Dec 2008, 15:29

Ba da, s-a pronuntat dar nu stiam ca in aceasta situatie nu mai trebuie ca notarul sa emita un alt certificat si in consecinta acea haotarire este actul doveditor al mostenitorilo in cazul unei viitoare noi parti de mostenire(caci tot apar rind pe rind)
In momentul in care am primit sentinta nimeni nu mi-a spus ca nu mai trebuie sa merg din nou la notar. In ea(sentinta) era specificat ca notarul trebuie sa faca indreptarea si suplimentarea>
:roll:

Nestiutoru

Post by Nestiutoru » 16 Jan 2009, 22:12

Daca instanta s-a pronuntat cu privire la numarul si calitatea mostenitorilor precum si la masa succesorala cunoscuta, mi-e greu sa cred ca v-a mai trimis la notar pt emiterea unui nou certificat. Desi legea o permite, nu e practic. Cititi cu atentie sentinta. Daca au mai aparut bunuri care nu sunt cuprinse in sentinta, atunci mergeti la acelasi notar si va va elibera un alt cetrtificat de mostenitor pentru acele bunuri, care va fi taxat la valoarea acestora. Notarul va respecta numarul si calitatea mostenitorilor din sentinta.

Post Reply