CONTRACT DE IPOTECA
CONTRACT DE IPOTECA
Se poate inscrie in CF ipoteca daca in cifre suma este de 1.800.000 lei iar in litere este de treisutemii lei?
Cei de la CF verifica daca cele doua sume concorda sau inscriu ipoteca la valoarea exprimata in litere?
Ce nulitate atrage aceasta problema ca nu este determinata valoarea ipotecii. Am intrebat notarul care mi-a motivat ca ipoteca este pentru 1.800.000 lei iar suma de treisutemii este pentru stabilirea onorariului. Mie personal mi se pare aberant. Ce parere aveti?
Cei de la CF verifica daca cele doua sume concorda sau inscriu ipoteca la valoarea exprimata in litere?
Ce nulitate atrage aceasta problema ca nu este determinata valoarea ipotecii. Am intrebat notarul care mi-a motivat ca ipoteca este pentru 1.800.000 lei iar suma de treisutemii este pentru stabilirea onorariului. Mie personal mi se pare aberant. Ce parere aveti?
E uite ca se poate. Am cerut in instanta constatarea nulitatii absolute a acestui contract pe motiv ca nu este determinta cert suma pentru care se constituie ipoteca. In contractul de credit se stipuleaza ca imobilul este evaluat la 750.000 lei si luat in garantie la valoarea de 257.000 lei, deci garanteaza o o alta suma Ce sanse credeti ca am?
...parerea mea e ca daca se face referire ca imobilul garnteaza obligatiile din contr de credit nr.,din data in instanta nu sunt sanse de anulare a contractului de ipoteca... pentru faptul ca ea se poate determina...daca din contra in contractul de ipoteca nu se precizeaza nimic cu privire la suma garantata el este nul...
Contractul de ipoteca este intotdeauna accesoriu unui contract de imprumut (in cazul de fata - bancar). Chiar daca in ipoteca suma creditului este incerta (din motive de redactare defectuasa), ea va fi foarte certa (prin grija bancii) in contractul de credit redactat de banca si mentionat in ipoteca.
In ceea ce priveste data, ipoteca fiind un contract in forma autentica ad validitatem, data acestuia este data autentificarii.
Spor!
In ceea ce priveste data, ipoteca fiind un contract in forma autentica ad validitatem, data acestuia este data autentificarii.
Spor!