INM 2009
Asta-i normal?
Sedinta CSM din 15 ianuarie :
nnPlenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât să propună Preşedintelui României numirea domnului GHIŢĂ CIPRIAN ALEXANDRU în funcţia de judecător la Judecătoria Ploieşti, ca urmare a promovării concursului de admitere în magistratură, organizat la data de 02.11.2008 şi eliberarea acestuia din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.nn
Deci eu la examen concurez cu magistrati in functie! Pana acum nu am stiut!
Acum stiu........
nnPlenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât să propună Preşedintelui României numirea domnului GHIŢĂ CIPRIAN ALEXANDRU în funcţia de judecător la Judecătoria Ploieşti, ca urmare a promovării concursului de admitere în magistratură, organizat la data de 02.11.2008 şi eliberarea acestuia din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.nn
Acum stiu........
Nu inteleg de ce ti se pare incorect.
Desi, teoretic, legea permite ca procurorii sa ocupe prin transfer posturi de judecator, in prcatica lucrurile se complica, asa ca unii procurori dau examen iar dupa ce il iau, li se aproba transferul.
Sa stii ca dau examen si dintre cei care sunt la INM si au vechime 5 ani.
Desi, teoretic, legea permite ca procurorii sa ocupe prin transfer posturi de judecator, in prcatica lucrurile se complica, asa ca unii procurori dau examen iar dupa ce il iau, li se aproba transferul.
Sa stii ca dau examen si dintre cei care sunt la INM si au vechime 5 ani.
KKK wrote:IGNITE wrote:kkk si CRISTAL ... mi s a parut penibil...sau imi puneti voi pumnul in gura...sunteti "comunisti"?
cristal si kkk...ma doare in cot de ce spuneti voi. e clar?
pai asta ai facut tu cu MedEx!
nu vezi decat greselile altora, ipocritule.
cred ca tu esti un pic cam obtuz...nu vrei sa vezi diferenta...cui am pus eu pumnul in gura?...am spus doar ca e urat. Si este penibil...ce treaba are cu subiectul faptul ca presedinta unei judecatorii ii spune unei doamne avocat aspirante la statutul de magistrat...vai ... abia astept sa vii printre noi...si de ce trebuie publicat pe forum?
pe cand voi, idiotule/idioato, ati pus pumnul in gura!
dar...probabil ca...din cauza ca te afli la prima generatie din neamul tau care incalta pantofi...nu prea iti dai seama cum stau lucrurile...nu numai in domeniul justitiei...ci peste tot. Daca esti prost si nu pricepi...stai dracului in banca ta!
probabil ca...in viitor cand Med ex va ajunge in acea judecatorie magistrat...iar tu vei fi, de asemenea, coleg cu ea...o sa iti dai seama cat de prost esti! o sa vezi cum e ca cineva sa se hlizeasca cu seful, ca sa zic asa...si, in general, mie nu mi se par admisibile asemenea arogante si pupaturi in dos.
in rest, nu am nimic cu Med ex...sa nu se inteleaga ceva aiurea...mie nu imi plac chestiile astea care denota ipocrizie...ce e aici e doar un mic exemplu, atata tot.
uite .. un ex. cunoscut bine mie ... cineva...care are niste parinti: tatal director al unei anumite autoritati...mama consilier judetean...fiul...procuror de circa 6 luni in urma ex. din martie...iar acum cateva zile...devine prim procuror al parchetului, desi...ciuciu experienta, dar asta este cand este suficient sa te cheme intr un fel, nu?...frumos, nu?
unii ar vrea sa faca schimb de buletin cu persoana in cauza...ca sa vedem ce se intampla.
de ce incorect??? omul a fost la examen ca oricine altcineva. Nu e nimic imoral sau ilegalMedEx wrote:Asta-i normal?
Acum stiu........
Deoarece inteleg din text ca fostii pot participa nu si cei in functie.
Cand sa mentionat fostii in lege sau exclus prezentii asta dupa logica mea.
Text extras din: Lege nr. 303/2004(r1) - privind statutul judecatorilor si procurorilor@
Art. 33. - (1) Pot fi numiti în magistratura, pe baza de concurs, daca îndeplinesc conditiile prevazute la art. 14 alin. (2), fostii judecatori si procurori care si-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica prevazut la art. 87 alin. (1), avocatii, notarii, asistentii judiciari, consilierii juridici, personalul de probatiune cu studii superioare juridice, ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au îndeplinit functii de specialitate juridica în aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, din Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Române si Institutul Român pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din învatamântul juridic superior acreditat, precum si magistratiiasistenti de la Înalta Curte de Casatie si Justitie, cu o vechime în specialitate de cel putin 5 ani.Nota Indaco
(2) Concursul prevazut la alin. (1) se organizeaza anual sau ori de câte ori este necesar, de Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul National al Magistraturii, pentru ocuparea posturilor vacante de la judecatorii si parchetele de pe lânga acestea.
(3) În termen de cel mult 30 de zile de la data validarii concursului prevazut la alin. (1), Consiliul Superior al Magistraturii propune Presedintelui României numirea în functia de judecator sau, dupa caz, de procuror a candidatilor admisi.
(4) Dispozitiile art. 30 alin. (6) se aplica în mod corespunzator.
Cand sa mentionat fostii in lege sau exclus prezentii asta dupa logica mea.
Text extras din: Lege nr. 303/2004(r1) - privind statutul judecatorilor si procurorilor@
Art. 33. - (1) Pot fi numiti în magistratura, pe baza de concurs, daca îndeplinesc conditiile prevazute la art. 14 alin. (2), fostii judecatori si procurori care si-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica prevazut la art. 87 alin. (1), avocatii, notarii, asistentii judiciari, consilierii juridici, personalul de probatiune cu studii superioare juridice, ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au îndeplinit functii de specialitate juridica în aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, din Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Române si Institutul Român pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din învatamântul juridic superior acreditat, precum si magistratiiasistenti de la Înalta Curte de Casatie si Justitie, cu o vechime în specialitate de cel putin 5 ani.Nota Indaco
(2) Concursul prevazut la alin. (1) se organizeaza anual sau ori de câte ori este necesar, de Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul National al Magistraturii, pentru ocuparea posturilor vacante de la judecatorii si parchetele de pe lânga acestea.
(3) În termen de cel mult 30 de zile de la data validarii concursului prevazut la alin. (1), Consiliul Superior al Magistraturii propune Presedintelui României numirea în functia de judecator sau, dupa caz, de procuror a candidatilor admisi.
(4) Dispozitiile art. 30 alin. (6) se aplica în mod corespunzator.
Pentru IGNITE. La noi in urbe sunt 8 judecatori daca nu gresesc fosti avocati din aceeasi generatie cu mine, la judecatorie. Toti ne cunoastem si am fost colegi restul sunt la fel de tineri .Schema este de 30 si se inteleg perfect unii cu altii se ajuta reciproc. Intra in sedinte cu cate 90-110 de dosare. E normal sa doreasca sa vina si altii sa-i ajute. Dar cum romanul nu vede decat lucruri rele asta e!
Pe toti cei care avem aptitudini ne incurajeaza sa dam examen.
Nu inteleg ce-i rau in asta?!
Poate la tine in oras sunt 5 locuri si trei ocupate. Atunci iti inteleg ingrijorarea!
La noi toti cei care vin din alte parti fug, pe romaneste, dupa ce vad ce-i aici.Intri in sedinte in fiecare saptamana cu aproximativ acelasi numar de dosare. Si atunci ce le ramane de facut decat sa incurajeze avocatii pe care ii considera capabili sa dea examen pentru acoperirea schemei. Ii iteleg si mi-e mila de ei. Poate daca nu m-ar incuraja nu as mai da examen.
Si de ce e rau ca se scrie pe forum fac ceva ilegal?
Va spun eu nu!
Vor colegi asta vor, vor sa fie ajutati! E ca un strigat de disperare!
Pe toti cei care avem aptitudini ne incurajeaza sa dam examen.
Nu inteleg ce-i rau in asta?!
Poate la tine in oras sunt 5 locuri si trei ocupate. Atunci iti inteleg ingrijorarea!
La noi toti cei care vin din alte parti fug, pe romaneste, dupa ce vad ce-i aici.Intri in sedinte in fiecare saptamana cu aproximativ acelasi numar de dosare. Si atunci ce le ramane de facut decat sa incurajeze avocatii pe care ii considera capabili sa dea examen pentru acoperirea schemei. Ii iteleg si mi-e mila de ei. Poate daca nu m-ar incuraja nu as mai da examen.
Si de ce e rau ca se scrie pe forum fac ceva ilegal?
Va spun eu nu!
Vor colegi asta vor, vor sa fie ajutati! E ca un strigat de disperare!
1. Imi asum riscul de a te supara, dar o fac spre binele tau.MedEx wrote:Deoarece inteleg din text ca fostii pot participa nu si cei in functie.
Cand sa mentionat fostii in lege sau exclus prezentii asta dupa logica mea..
MedEx, daca vrei sa intri in magistratura, invata si gramatica.
Daca scrii asa, nu cred ca o sa ai sanse vreodata sa iei examenele care se dau.
Nu-ti spun asta cu rautate si nici ca sa te jignesc dar cred ca este bine sa intelegi cam cum stai.
2. Logica ta nu este corecta, pentru ca restrictiile in exercitarea drepturilor nu functioneaza decat in conditiile in care sunt prevazute de lege si urmaresc un scop legitim, scop care, in cazul unei contestatii, sa fie (si sa poata fi) justificat suficient si pertinent atat sub aspectul utilitatii sociale cat si al proportionalitatii.
Daca ai dubii ca vorbim despre un drept protejat de Constitutie, citeste art. 41 alin. 1:
Dreptul la munca nu poate fi îngradit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupatiei, precum si a locului de munca este libera.
draga Med ex...in primul rand nu am nimic sa ti reprosez pana in acest moment in afara de fraza aceea...
chiar si asa ... mie nu mi se pare admisibila o asemenea atitudine...
oricum...problema nu se pune asa...ca daca ar fi fost mai multe locuri totul ar fi fost ok...fraza nu m ar fi deranjat...un presedinte de judecatorie...nu poate spune cuiva....vai abia astept sa fii colega mea...mai ales cand acel cineva este un avocat....deci are alt rol in triunchiul justitiei...si, mai ales, cand, asa cum spui, ii este prieten.
Voi poate nu intelegeti...eu mi am exprimat sincer deznadejdea.
presedinta aia...acum...nu mai este om...este o institutie...institutia nu se hlizeste...intelegi? am folosit a se hlizi , pentru a se intelege mai bine, chiar daca stiu ca poate fi o exagerare, dar tocmai pentru a sublinia...
nu are relevanta numarul de locuri...tu poate ajungi la mine in oras...nu are nici o relevanta...
indiferent cat e de mare volumul...acea presedinta nu poate sa afirme acest lucru...si nici tu...e o chestie de deontologie...nu stiu cum sa ii spun.
inseamna ca, la voi, e iures...am mai vazut asa prin GIURGIU, Dragasani, Brezoi ...fara sa vreau sa ating pe nimeni...am un ex. pentru Dragasani...de te dai cu capul de pereti...acolo toata lumea este in familie...sa nu dea dracu sa intri acolo cu vreo problema ca e vai si amar. Lumea traieste intr o unitate perfecta...ca e avocat, ca e judecator, procuror, grefier, expert, executor...nu mai conteaza de mult asta... la fel, Giurgiu...asa ca...
chiar si asa ... mie nu mi se pare admisibila o asemenea atitudine...
oricum...problema nu se pune asa...ca daca ar fi fost mai multe locuri totul ar fi fost ok...fraza nu m ar fi deranjat...un presedinte de judecatorie...nu poate spune cuiva....vai abia astept sa fii colega mea...mai ales cand acel cineva este un avocat....deci are alt rol in triunchiul justitiei...si, mai ales, cand, asa cum spui, ii este prieten.
Voi poate nu intelegeti...eu mi am exprimat sincer deznadejdea.
presedinta aia...acum...nu mai este om...este o institutie...institutia nu se hlizeste...intelegi? am folosit a se hlizi , pentru a se intelege mai bine, chiar daca stiu ca poate fi o exagerare, dar tocmai pentru a sublinia...
nu are relevanta numarul de locuri...tu poate ajungi la mine in oras...nu are nici o relevanta...
indiferent cat e de mare volumul...acea presedinta nu poate sa afirme acest lucru...si nici tu...e o chestie de deontologie...nu stiu cum sa ii spun.
inseamna ca, la voi, e iures...am mai vazut asa prin GIURGIU, Dragasani, Brezoi ...fara sa vreau sa ating pe nimeni...am un ex. pentru Dragasani...de te dai cu capul de pereti...acolo toata lumea este in familie...sa nu dea dracu sa intri acolo cu vreo problema ca e vai si amar. Lumea traieste intr o unitate perfecta...ca e avocat, ca e judecator, procuror, grefier, expert, executor...nu mai conteaza de mult asta... la fel, Giurgiu...asa ca...
subiectul asta fusese deschis cu un scop relativ precis - examenul de admitere in magistratura. nu vad ce rost au aici discutiile in contradictoriu mai mult sau mai putin virulente. daca aveti chef de replici taioase si discutii total paralele cu subiectul, deschideti-va fratilor alt topic. remarca cineva pe buna dreptate acum ceva timp ca forumul asta e destinat discutiilor juridice si posibilitatii de a-ti imbogati cunostintele, de a mai schimba o opinie, nicidecum de a asista la mahalagisme si invective din partea unora. va rog frumos, abtineti-va si nu ne obligati pe restul sa va citim aberatiile si sa va suportam comportamentul! aveti chef de cearta, mergeti la piata