Pentru Sf.Andrei
iaca eu nu stau deloc la cab... ma misc al naibi de mult si chiar...bine!!sah wrote: In privinta postarilor, sunt unii forumisti care au un serviciu dintr-ala in care nu sta lipit de scaun toata ziua in fata calculatorului, ci mai posteaza si el cand are timp liber. Misa are dreptate, asa ca...
normal ca misa are dreptate!!! nici nu se poate altfel!!!...desi...nu am prea inteles: de ce are dreptate..pt ce are drepate, la ce are dreptate ??? dar, ce conteaza: misa are dreptate fiindca asa spune sah!

Pentru a situa poza catelului meu am procedat astfel:
Am facut o poza cu tel mobil la o rezolutie mica, am descarcat-o si am slavat-o in calculator; am micsorat-o in PAINT dupa aceea am postat-o.
Asta fiindca chiar nu stiu alta modalitate si nu sunt un foarte bun utilizator al calculatorului.
Sper sa fie de folos raspunsul meu!
Am facut o poza cu tel mobil la o rezolutie mica, am descarcat-o si am slavat-o in calculator; am micsorat-o in PAINT dupa aceea am postat-o.
Asta fiindca chiar nu stiu alta modalitate si nu sunt un foarte bun utilizator al calculatorului.
Sper sa fie de folos raspunsul meu!
Misa: Niciodata sa nu spui...niciodata fiindca de data asta nu ai avut dreptate.misa wrote:Un pupic ...Doua pupicuri
Un pupic....Doi pupici....
Ambele forme de plural sunt valabile. Asa cum unele cuvinte sunt defective de plural, adica nu au, altele au doua forme de plural, amandoua corecte.
Si ...Sah are dreptate. Dupa si nu se pune virgula...never...ever...O zi buna si fara suparare..
Fara sa fiu rautacios dar te inseli in... ambele variante.
"Pup" nu are doua forme de plural.
Uite ce zice dex:
Cuvântul "pupicuri" nu a fost găsit. Nu există nici un cuvânt similar.
Pe cand "pupicii" lui URSU :) :
PUPÍC, pupici, s.m. (Fam. şi în limbajul copiilor) Diminutiv al lui pup. – Pup + suf. -ic.
Nici la declinari nu vei gasi "pupicuri".
In privinta conjunctiei "si": inainte sau dupa conjunctia "si" nu se pune virgula. Exceptii fac cazurile cand avem fraze cu idei intercalate iar virgula are rol de paranteza, sau in enumerarile retorice.
Nu o lua personal fiindca nu este, am vrut doar sa-ti arat ca te inseli!