Cine are curaj?

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
gstefan5

Cine are curaj?

Post by gstefan5 » 07 Oct 2008, 16:05

Conform punctului 3 din anexa la hotararea nr. 421 din 27 septembrie 2008 a Consiliului U.N.B.R Începând cu data de 01 octombrie 2008 fiecare avocat în activitate este obligat să depună la Filiala C.A.A. din care face parte o declaraţie conform careia:

"Sunt de acord ca în cazul în care nu-mi voi respecta obligaţia de a contribui la sistemul de asigurări sociale al avocaţilor în conformitate cu prevederile art. 308 din Statutul profesiei de avocat şi art. 23 din Statutul CAA să fiu suspendat din profesie fără nici o altă somaţie sau punere în întârziere şi exonerez organele de conducere ale profesiei de orice procedură prealabilă suspendării"

Conform art. 53 alin. 2 lit. m) din LEGEA nr. 51 din 7 iunie 1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat:

Consiliul baroului suspendă din exercitarea profesiei, pe durata neplăţii taxelor, avocatul care nu achită taxele şi contribuţiile prevăzute de lege şi de statutul profesiei timp de 3 luni de la scadenţa acestora, dacă a fost avertizat despre neplată şi nu s-a conformat obligaţiei

Conform art. 70 din LEGEA nr. 51 din 7 iunie 1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat:

(1)Avocatul răspunde disciplinar pentru nerespectarea prevederilor prezentei legi sau ale statutului, pentru nerespectarea deciziilor obligatorii adoptate de organele de conducere ale baroului sau ale uniunii, precum şi pentru orice fapte săvârşite în legătură cu profesia sau în afara acesteia, care sunt de natură să prejudicieze onoarea şi prestigiul profesiei sau ale instituţiei.

In concluzie: ori renuntam la un drept recunoscut de lege, ori suntem sanctionati disciplinar.

Cine are curaj sa atace hotararea UNBR in contencios administrativ?
[/b][/u]

observer

Post by observer » 07 Oct 2008, 18:46

Sensibil subiect. Chiar ieri am primit declaratia.

Cred ca ma inscriu. La contestatie desigur.

paisie

Post by paisie » 08 Oct 2008, 18:42

asa si daca depun declaratia ca nu sunt de acord????? care ii sanctiunea?????

alexandra_b

curaj

Post by alexandra_b » 09 Oct 2008, 10:33

Automat toata lumea pleaca de la premisa ca trebuie contestata.
Eu zic ca nu trebuie contestata si ca este o masura excelenta.
De ce sa imi platesc darile si sa fiu pe acelasi calapod cu altii care nu o fac. Sa sufere consecintele si sa nu aiba ocazia sa traga de tip pana la sfantul asteapa.

krisstina

Post by krisstina » 09 Oct 2008, 14:40

Nu stiu de ce nu se desfiinteaza CAA.

paisie

Post by paisie » 09 Oct 2008, 16:05

CAA nu se desfiinteaza pentru ca vrei pensie krisstina si daca ar fi pensiile la sistemul de stat ai sta la mana lu geoana, tariceanu sau boc sa iti mareasca pensia.

observer

Post by observer » 09 Oct 2008, 20:01

De ce sa imi platesc darile si sa fiu pe acelasi calapod cu altii care nu o fac. Sa sufere consecintele si sa nu aiba ocazia sa traga de tip pana la sfantul asteapa.

Nu mai bine ii impuscam? In fata instantei de judecata.

Din cate stiu eu cei care platesc cu intarziere trebuie sa plateasca si penalitati. Deci nu cred ca sunteti pe acelasi calapod.

Dar avand in vedere opinia ta categorica glontul este cea mai rapida solutie .

Post Reply