Intrebare pt nedumeriti...

Discutii filosofice pe teme actuale.
Post Reply
marioara

Intrebare pt nedumeriti...

Post by marioara » 19 Apr 2004, 09:09

V-as ruga sa-mi spuneti parerea d-voastra
despre informaticienii pe care ii cunoasteti:
nivel profesional, atitudine colegiala si profesionala, cum sunt ei vazuti de cei din jur, etc.
Se intelege ca nu trebuie sa dati nume de nici un fel.
Ceea ce urmaresc eu este sa-mi pot explica ceva legat de statutul
informaticianului care lucreaza in Romania de azi.
Va multumesc anticipat 8O :!:

lupulet

Post by lupulet » 19 Apr 2004, 09:46

Informaticianul este vazut prost. Ma refer la statut social, salarizare, conditii de lucru etc. Si asta vine in mare parte din cauza ca "aplicabilitatea" meseriei s-a "diluat" f. mult, se lucreaza in mare parte pe software dedicat.

Clientii mari de software din Romania apeleaza, asa cum e si firesc, la casele mari de software. Doar in casele mari de software informaticienii sunt vazuti ca oameni mult mai rentabili decat media... sunt platiti in consecinta de la mediu in sus.

Indraznesc sa spun ca toata lumea ridica in slavi informaticianul la televizor, dar cand e vorba de salarii...

Datorita faptului ca foarte muti guru ai informaticii au plecat in tarile calde s-a creat aceasta perceptie ca informaticianul e un fel de operator pc putintel mai bun (baiatu bun la reparat imprimante, facut tabele in excel, cablat retele, scris documente in word, instalat programe, etc.). Doar ca e platit la fel ca si o secretara.

Acum depinde si cat de bun e "informaticianul"... :roll:

adnana

Post by adnana » 20 Apr 2004, 13:35

[i]Eu am trei prieteni care lucreaza in domeniul acesta si chiar sunt foarte buni. Doi dintre ei au reusit sa se angajeze la niste firme straine, cu salariu mare si cu plecari de cateva luni prin tari straine (perioada in care si salariu se mareste). Celalalt insa nu a avut acelasi noroc....El lucreaza pentru un patron roman, cu un salariu mai mic decat al celorlalti doi prieteni si munca lui e, asa cum zice si lupulet, reparat imprimante, facut tabele in excel, cablat retele, scris documente in word, instalat programe, etc. In ceea ce priveste felul in care sunt vazuti de cei din jur....nu cred ca sunt apreciati la adevarata lor valoare![/i]

justitiaru

Stimata Domnisoara

Post by justitiaru » 22 Apr 2004, 20:35

Colegul/prietenul dumneavoastra, nu a facut demersurile necesare pentru ocuparea locului de munca pentru care a si optat.
In ceea ce priveste4 functia pe care si-o doreste (Avocat) asta numai dupa cum imi dau seama din scrisoarea pe care ati dat-o pe forum, nu releva faptul ca are nevoie de locul respectiv adica cel de avocat, asta numai daca nu a vrut sa lupte pentru castigarea locului respectiv. :?

SFAT:
1. Te rog sa nu te superi, dar nu este nevoie sa faca atata caz pentru ca nu isi gaseste un loc de munca! 8)
2. Te rog sa revi pe forum, sa scri din nou unde se afla persoana pe care tu vrei sa o angajezi, pentru ca vreau sa vad daca este vreo tara unde am si eu prieteni, pentru al ajuta daca este nevoie pentru ocuparea locului/postului de AVOCAT. :oops:
Iti multumesc pentru intelegere! :arrow:

Post Reply