perchezitie masina

Discutii privind Dreptul Penal
agenda

perchezitie masina

Post by agenda » 27 May 2008, 22:20

rog mult...

daca ma opreste politia si vrea sa imi perchezitioneze masina...

are dreptul?
care este temeiul?

cyclop

Post by cyclop » 27 May 2008, 23:23

Vezi art. 100 alin 5 Cpp

agenda

Post by agenda » 28 May 2008, 05:54

mersi cyclop

wittmann

Post by wittmann » 28 May 2008, 17:32

Vezi si art. 35(3) din OUG 195/2002 precum si 27(e) din OUG 104/2001 privind organizarea politiei de frontiera.

mariusms

Post by mariusms » 28 May 2008, 21:27

Daca nu unt indicii temeinice ca a savarsit ceva (cu exceptia cazurilor relevate oportun si pragmatic de herr), nu au de ce sa perchezitioneze un cetatean, tovaras si domn. Numai sa nu fii prea apetisanta donsoara, ca atunci ii inteleg. :-P

agenda

Post by agenda » 29 May 2008, 05:13

wittmann exact asta am avut in vedere cand am intrebat.
acum daca persoana este avocat consider ca poate refuza in baza art. 33 din 51/1995. in masina se afla acte si lucrari cu caracter profesional...si se gasesc asupra sa...(desi cred ca poate fi asimilata masina si cu cabinetul :roll: )

sms sa presupunem ca au vreun motiv...trebuie sa il aduca la cunostinta soferului? presupun ca nu...si atunci eu de unde stiu daca exista sau nu temei?

unde gasesc procedura in politiei pt un astfel de caz?

elisav

Post by elisav » 30 May 2008, 23:57

pervhezitia corporalala, la bagaje si la masina se dispune de catre politist- detalieri sunt in normele interne ale politiei, legea spune ca doar in caz de perchezitie domiciliara e nevoie de mandat

agenda

Post by agenda » 31 May 2008, 00:04

elisav wrote:pervhezitia corporalala, la bagaje si la masina se dispune de catre politist- detalieri sunt in normele interne ale politiei, legea spune ca doar in caz de perchezitie domiciliara e nevoie de mandat
ok...dar in cazul avocatilor?
unde gasesc si eu normele acelea?

luc4s

Post by luc4s » 02 Jun 2008, 14:53

Dar ce , avocatii sunt mai speciali?

florian267

Post by florian267 » 02 Jun 2008, 18:01

Luc4s wrote:Dar ce , avocatii sunt mai speciali?
pai sunt un pic, my young Jedi, ca daca avocatul are asupra lui documente profesionale, matale nu ai voie sa bagi ochiul acolo... nu?

paisie

Post by paisie » 02 Jun 2008, 18:20

are voie de perchezitie dar nu oricum,

la art. 35 alin.3 "poliţistul rutier are dreptul să verifice vehiculul" pai nu e definit ce inseamna verificarea, deci pot sa ii ridic capota sa verifice uleiul sau seria la motor daca tine neaparat, iar daca "există indicii despre săvârşirea unei fapte de natură contravenţională sau penală" mai intai trebui sa le spuna si dupa sa caute pentru ca in caz de abuz sa pot sa ii dau la cap :P

in ceea ce priveste art 27 e "să efectueze controlul persoanelor şi al bagajelor, precum şi al autovehiculelor, mijloacelor de transport feroviare, navelor sau aeronavelor, atunci când există indicii temeinice că săvârşirea unei infracţiuni la regimul frontierei de stat este iminentă şi că persoana sau bunurile căutate se află în zona controlată" e aceeiasi chestie ca partea a doua din art.35

cat despre 100 CPP "Percheziţia corporală sau asupra vehiculelor poate fi dispusă, după caz, de organul de cercetare penală, de procuror sau de judecător." asta presupune emiterea unui act de procedura, pe care cand il vad ma conformez :P , numai organul emitent sa aiba competenta de a cerceta un avocat :P

in concluzie nu prea pot ei sa faca perchezitie cum vrea muschii, trebuie sa mai aiba si o justificare :P

Ps: lucas sari la scandal ca doar aperi MIRA :P

luc4s

Post by luc4s » 03 Jun 2008, 00:39

@paisie: Nu apar pe nimeni.
Eu am dispus efectuarea perchezitiei interiorului ununi autovehicol si tot eu am efectuat-o.
E drept ca intr-un dosar penal si i-am si ridicat in vederea cercetarilor niste marfa gasita in masina.
Eu nu cred ca iti cere un politist fara motiv sa vada ce ai in portbagaj.
@ Florian: Nu iti citeste si documentele, in caz ca ai asa ceva in masina.
Si in orice caz, e protejat de legea de functionare a Politiei Romane. ;)
Si nu cred ca sunt chiar secret de stat sau ca ar folosi ce ar vedea acolo in defavoarea unui client de-al tau.
sa nu exageram.

florian267

Post by florian267 » 03 Jun 2008, 08:19

Luc4s wrote: @ Florian: Nu iti citeste si documentele, in caz ca ai asa ceva in masina.
Si in orice caz, e protejat de legea de functionare a Politiei Romane. ;)
Si nu cred ca sunt chiar secret de stat sau ca ar folosi ce ar vedea acolo in defavoarea unui client de-al tau.
sa nu exageram.
ce vorbesti ??? si daca am unele insemnari si explicatii facute de un client anchetat de tine, ti-ar folosi?

Baltazar

Post by Baltazar » 03 Jun 2008, 08:56

La ce sa-i foloseasca daca nu pot fi folosite ca probe?

Doar daca avocatul este suspect... :-D

paisie

Post by paisie » 03 Jun 2008, 14:10

Baltazar wrote:La ce sa-i foloseasca daca nu pot fi folosite ca probe?

Doar daca avocatul este suspect... :-D
pai daca afla unde-i ingropata elodia?????? ii foloseste ca proba??????? :P

Post Reply