A inceput definitivatul !

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
giovanni

A inceput definitivatul !

Post by giovanni » 25 Feb 2008, 13:04

In multe barouri din tara a inceput examenul final. Cum v-ati descurcat la prima proba?

avdia

Post by avdia » 06 Mar 2008, 15:10

Nu vrea chiar nimeni sa ne povesteasca cum a fost la definitivat?

giovanni

Post by giovanni » 09 Mar 2008, 22:34

Eu am luat. A fost bine.

avdia

Post by avdia » 09 Mar 2008, 22:38

Bravo! Felicitari! :cafea: :cafea: :cafea: :cafea:
A fost usor? Ce subiecte ai avut?

giovanni

Post by giovanni » 13 Mar 2008, 12:14

Scuze pentru intarziere in raspuns.
A fost usor, nu ma plang, la fiecare materie a fost un subiect de teorie si o speta lejera.
Civil: revocarea voluntara a legatelor, proc. civ.: citarea si comunicarea actelor de procedura, renuntarea la judecata si renuntarea la drept, familiei: bunurile comune ale sotilor, dr. muncii: suspendarea contractului individual de munca, iar la organizarea profesiei a fost oral, iar biletele nu au mai fost actualizate de ani buni, dovada ca au intrat si subiecte din afara programei sau chiar subiecte unde trebuiau tratate articole abrogate (de ex. "activitatile de mediere" abrogate in vara lui 2007).
Dar a fost ok.

innuenda

Post by innuenda » 15 Mar 2008, 12:35

In Bucuresti deful nu a fost tocmai usor. Au dat examenul 260 de avocati si au picat 100 de avocati. Insa dupa contestatii vor mai intra si altii, mai ales ca multi au picat cu media de intrare, din cauza unei singure materii.

S-au dat numai spete, pentru ca s-a vrut o verificare practica a cunostintelor de avocat dobandite in 2 ani de stagiu.
Spetele erau cate doua pe materie, ca regula, de rezolvat intr-o ora jumate, mai putin legea de organizare, la care am avut 2 spete, 2 ore. Am dat in acelasi examen civilul si procedura civila, pe foi separate de examen, examenul durand 3 ore. La fel penalul si procedura penala.

Fiecare speta avea insa cam 4 cerinte de tipul: faceti apararea intimatului cu privire la motivele recurentului, redactati si motivati decizia Comisiei de Disciplina, criticati apararile lui x, comentati masurile dispuse de instanta, cum se apara adjudecatarul etc etc.

Ca si institutii juridice cu care ne-am intalnit, am avut recursuri la proceduri, contestatie la executare privitor la imobil adjudecat la licitatie publica, exceptii, nulitati legate de motivarea la judecata in complet de divergenta si de mentiunile onligatorii in minute, contract de intretinere combinat cu stipulatie pentru altul, compensatie legala, inselaciuni in conventii si fals in inscrisuri sub semnatura privata, prrescriptie speciala, bilete la ordin fara acoperire in numerar, ultraj etc. etc.

Eu am fost fericita la rezultate, ceea ce va doresc tuturor! :)

krisstina

Post by krisstina » 15 Mar 2008, 12:43

Felicitări, Innu, era de aşteptat să ai rezultate foarte bune. :floare: :cafea:

innuenda

Post by innuenda » 15 Mar 2008, 13:25

Multumesc, kriss, sunt sigura ca, in curand, voi vedea si la tine niste rezultate la fel de bune si voi avea si eu motiv sa te felicit! :)
Pana atunci, iti spun spor la invatat si bafta cu carul! :floare:

giovanni

Post by giovanni » 15 Mar 2008, 15:04

Bucurestiul asta mereu surprinde cu cate ceva. 2 intrebari:
1. V-au spus din timp ca nu veti primi deloc teorie?
2. V-au lasat cu codurile, ca la INM pe vremuri cand se dadeau spete, sau era deja prea mult, trebuia sa cunosti pe dinafara toate termenele de prescriptie?

innuenda

Post by innuenda » 16 Mar 2008, 00:50

1. Ştiam că vor fi probe preponderent practice, ştiam că se dau exclusiv speţe în Bucureşti de ceva vreme.
2. Sigur că ne-au lăsat cu legea şi codurile. Doar nu ne trimiteau chiar aşa, în orb! Însă, au avut grijă să ne aleagă subiectele astfel încât prezenţa codurilor să nu substituie cunoaşterea doctrinei.
:grin:

serafim

Post by serafim » 16 Mar 2008, 10:56

FELICITARI !!!! :floare: :floare: :floare: :floare: :floare: :floare: :floare: :floare: :floare: :floare: :floare: :floare: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea:

jojo

Post by jojo » 16 Mar 2008, 11:35

In primul rand felicitari voua definitive(i)lor si va doresc clienti... putini dan banosi , multe succesuri (lasa ma Piorele ca stiu cum ii zice corect, vreau doar s-o fac pe jmekera :-P ) in meserie si, sa nu uitati niciodata de unde ati plecat (ceea ce imi autodoresc!), "chinurile" stagiului :lol:, emotia primului dosar imprastiat fila cu fila in fata spectatorilor, gustul amar al neputintei aferenta esecului initial, libertatea primei izbande ce am simtit-o (si platit-o, de altfel) cu toti nervii si porii...oare de ce am ales noi calea asta grea de a fi? (ziceti voi ca am chef de povesti? :-D )

Doi la mana, relativ la modul de organizare, respectiv dificultatea subiectelor, observ ca examenul, in special de definitivare, difera de la barou la barou, in functie de interesele per/moment ale consilierilor, ce rahat!
Nu ca-s nasoli?

Magic_22

Post by Magic_22 » 16 Mar 2008, 12:51

In opinia mea,este o idee foarte buna de a constitui examenul de definitivat numai din probe practice.
Consider ca este in zadar sa ai o memorie de elefant si sa cunosti ad-literam cateva zeci de carti daca nu esti in stare sa iti pui in aplicare practica cunostintele.

innuenda

Post by innuenda » 17 Mar 2008, 00:06

Serafim şi jojo, mulţumim. Adică eu una :) ...

Magic: da, ai dreptate. Însă reiau, dacă nu cunoşti doctrina, ai şanse mari să greşeşti. De pilda, la civil, unul dintre puncte ne cerea să stabilim natura juridică a contractului. Mulţi au greşit şi l-au calificat ca fiind contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreţinere, lăsându-se păcăliţi de faptul că existase şi un preţ plătit pentru imobilul instrăinat în schimbul întreţinerii. Dacă ar fi avut proaspătă în minte teoria, ar fi ştiut cum să identifice care obligaţie era principală şi cum determina asta natura contractului.

off topic: Jojo, de mult vreau să te întreb. Chipul acela frumos îţi aparţine? Că mă uit ca proasta la el de câte ori îl văd şi uit să te întreb. E bestială fotografia. Chipul, cu trăsăturile cele mai importante, cu marginile şterse...nice.

innuenda

Post by innuenda » 22 Mar 2008, 03:36

Hai mă pretore că nu-i exoftalmică privirea, cum nu-s injectate cu colagen vorbele junioarei băseşti! :-D

serafim, între timp am crescut şi a început să mi se pară ciudat să folosesc chipul altei femei, când am şi eu unul. Mai ales că celebritatea ei devenise deranjantă pentru acoperirea mea :fluierat:

Post Reply