-6 posturi vacante jude la CA
-63 de posturi vacante jude la Trib
-146 posturi vacante jude de la judecatorii, din care, cica 99 s-ar ocupa de auditorii promotia 2006-2008 sau promotia cyclop-arian

Astfel se schimba complet datele problemei. Chiar daca la 7 dec 2007 mai sunt 146 de locuri de judecator la judecatorii, iar 99 vor fi ocupate de promotia cyclop-arian, din cei 99 nu toti vor avea certitudinea unui loc de judecator definitiv dupa capacitate. Inaintea lor se afla promotia de azi a stagiarilor procurori, intre care se vor gasi suficient de multi care sa ravneasca la cele 146 locuri in decembrie 2008, coborand cifra poate sub cele 99 rezervate promotiei cyclop-arian.
La fel, stagiarii procurori din promotia cyclop-arian, printre care viitorul procuror stagiar arian

Si asa ajunem la promotia de auditori de anul trecut, in jur de 172. Astia vor mai ocupa ceva si, daca da, cam pe unde???
Si daca intrebarea devine destul de critica in privinta lor, atunci in privinta promotiei care are sa vina anul asta, intre care sper/speram sa ma numar si eu, mai are rost sa mai ridic vreun semn de intrebare???!!!
Care ar fi solutia pentru aspirantii INM de azi care nu vor sa fie altceva decat judecatori? Sa spere in continuare ca poate s-or mai pensiona cativa in decursul urmatorilor 3 ani, vacantand alte locuri care oricum se vor ocupa de promotia 2007-2009?
Vroiam sa trag niste semnale de meditatie, nu neaparat de alarma, pentru cei care nu au avut, poate, nici timpul, nici rabdarea, sa se informeze. Eu, unul, am sa ma mai gandesc, evident in abstract, daca merita sau nu, ca un aspirant la INM si la un loc caldut de jude, sa mearga in august la examenul de la INM.