INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
-
Sheridan
kinga wrote:
mi-a placut mai mult... DEPINDE....
Cine ti-a placut ? sau ce? Cantecul?

-
gavril
eu am zis in primele minute ale spetei ca nu e furt.
argumentele au fost expuse.
eu l-am intrebat pe flavius ce se intampla daca un aurolac trece pe acolo si imi ia pizza de pe masa. Mai trebuie sa platesc nota de plata sau nu ?
Sau mai bine. Ma duc si cumpar din Carrefour 2 pizza congelate (intre 5-8 lei/buc) si o sticla de 1 litru de pepsi (2,5 lei). Total = intre 12,5 - 18,5 lei
Invit o tipa in oras. Ma duc la terasa.
Cumpar 2 pizza de acelasi fel (9-15/buc lei) si 4 sticle pepsi de 0,250 litri (2,5 lei/buc).
Mananc pizza de la restaurant. Bem cate 2 sucuri de fiecare.
Vine nota de plata. Total = intre 28 - 40 lei).
Juristul din mine reactioneaza. - "Fratilor nu avem contract incheiat. Plata pretului este o conditie fundamentala. Nu va platesc. Prin urmare va returnez bunuri de acelasi gen. Luati pizza si sticla de suc din Carrefour. Sa traiti si la gara !!
Alta situatie: Invit o tipa la restaurant. Cumpar din Carrefour o sticla de Don perignon si un Pinot Noir. Pret = aprox. 70 lei. O pun in sacosa. Ies la restaurant.
O mancare bun + o sticla sau doua chiar de vin bun ( bineinteles Don perignon si un Pinot Noir) . Vinul costa 200 lei. Refuz sa platesc nota de plata pt. vin. Nu am conventie incheiata. Dau sticlele de vin din carrefour si gata ! Am scos gagica la restaurant pe bani putini si am facut si impresie !!!
Nice!
PS:
picolita avea si colegi. am vrut sa le platim lor. nu au vrut sa primeasca plata motivand ca trebuie sa platim fetei care a servit.
asa aveam niste nervi atunci ...
PS2:
.. draudiu sa stii ca nu sunt hot. si nu am "grade" pe umar..
-
flaviusnet
Gavril wrote:eu am zis in primele minute ale spetei ca nu e furt.
..
gavril tata, pai inseamna ca esti cu noi??
Asta scrie: "Sint situatii in care cumparatorul bunului,mai inainte de implinirea termenului la care urmeaza sa primeasca bunul si sa i se transmita proprietatea,il sustrage de la vanzator(evident in scopul de a nu-i mai plati nici pretul). Fapta constituie furt,desi contractul fusese,anterior,incheiat,deoarece riscul disparitiei bunului il suporta vanzatorul(situatia contractelor sinalagmatice in care dr de proprietate se transmite,la termen ,sau sub conditie,ori cand contrractul se refera la un lucru care nu este individual determinat)"
exact cum am interpretat si eu
-
mariusms
flaviusnet wrote:[
Asta scrie: "Sint situatii in care cumparatorul bunului,mai inainte de implinirea termenului la care urmeaza sa primeasca bunul si sa i se transmita proprietatea,il sustrage de la vanzator(evident in scopul de a nu-i mai plati nici pretul). Fapta constituie furt,desi contractul fusese,anterior,incheiat,deoarece riscul disparitiei bunului il suporta vanzatorul(situatia contractelor sinalagmatice in care dr de proprietate se transmite,la termen ,sau sub conditie,ori cand contrractul se refera la un lucru care nu este individual determinat)"
Acum sa te vad:
1. Cum sustrage bunul, din moment ce deja a trecut de esofag? In momentul acela conventia era valabila, cumparatorul a cerut, bunul i s-a dat, plata urma sa se faca atunci cand cerea nota.
2. Este de conceput ca proprietatea sa se transmita dupa ce a consumat? Din start pleci de la o premisa imposibila.
Situatia din carte nu este aplicabila in speta lui Gabi.
-
mariusms
marga wrote:Buna seara. Este posibil sa comanzi si sa fugi fara sa platesti si nu fii pedepsit? Nu este ca si cum ai fura? Ciudata legislatie mai avem sau ciudate interpretari. Sa ma scuze cei care pledeaza pentru nimic.
Nu trebuie sa-ti ceri scuze. Numai ca este posibil sa fie sau nu infractiune. Depinde de imprejurari.
-
Baltazar
flaviusnet wrote:Gavril wrote:eu am zis in primele minute ale spetei ca nu e furt.
..
Baieti, ce scrie la pagina 107 nu are legatura nici cu pizza din restaurant si nici cu ciocolata din supermarket. Aici spune ca in loc sa pui ciocolata in cos o ascunzi in chiloti, sau ca inainte sa-ti aduca baiatul pizza treci pe la bucatarie si o ciordesti.
Gasiti altceva.
-
gavril
flaviusnet wrote:Gavril wrote:eu am zis in primele minute ale spetei ca nu e furt.
..
voi spuneti ca ar fi furt.
-
kiddy
gavril, atat s-a sucit si s-a rasucit problema, incat nimeni nu mai stie ce e. Uite, flavius e total debusolat....

-
flaviusnet
-
allynna
Gavril wrote:Don perignon si un Pinot Noir)..
Mmmmmmmmm.......

-
mariusms
Alina, tu ai spus printre primii ca nu este furt, asa-i? In cazul acesta primeste sincere felicitari de la mine (chiar daca conteaza sau nu).

-
Samurai
Nu e furt mey. Mariusmsmsmsmsmsmsmsmsmsmsmsm, lasa fetele in pace. Am sesizat ca raspunzi unde stii, dar nu te mai da mare cu asta.

-
mariusms
Nu ma dau mare, MEY. Dar ce sa fac, valoarea mea, valoarea meaaaaa lalalala

-
alpha-mind
Samurai wrote:Nu e furt mey. Mariusmsmsmsmsmsmsmsmsmsmsmsm, lasa fetele in pace. Am sesizat ca raspunzi unde stii, dar nu te mai da mare cu asta.

stii ce e ciudat??? ca ideea asta "raspunzi unde stii" am auzit-o eu acum jumatate de ora de la " cineva" iar tu nu aveai de unde de pe topic sa o citezi...........hm, ce coincidenta!!!!!!!!!
mai samurai..............
(scuze pt offtopic)
-
Samurai
A mai spus-o mey alfabetaomefasiepsilon. Si de mai multe ori. Eu urmaresc anumite tendintze ale unor uzeri.

Si tu eshti unul din luzeri.