litigiu dreptul muncii; dupa pronuntare

Discutii privind litigiile de munca
attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 10 Nov 2004, 15:44

suspendarea executarii cvred ca o poate cere numai prin cererea de recurs (*sau alta alaturata) si pana la solutionarea recursului.
Dan ce te faci ca pana se apleaca instanta de recurs asupra cererii ei de suspendare trec alea 15 zile.

norocel

Post by norocel » 10 Nov 2004, 15:48

Nu poate folosi ordonata presedintiala pentru suspendarea executarii ?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 10 Nov 2004, 16:09

din cate stiu eu admisibilitatea ordonantei presedentiale este conditionata de existenta unei actiuni privind fondul cauzei pe rol. De sine statatoare si singurica nu se poate introduce cerere pe ordonanta.

elis

Post by elis » 11 Nov 2004, 09:01

Cred ca ordonanta presedintiala pentru suspendarea executarii este in acest caz admisibila daca dovedesti urgenta (si se pare ca ai motive).
Nu vad ce ai avea de pierdut daca o introduci si ti se respinge.
Singura problema este sa insisti pentru a obtine rapid ordonanta de suspendare.

Zgabeata_Iftode

Post by Zgabeata_Iftode » 11 Nov 2004, 10:41

Hotararea este, totusi, executorie de drept. Poti sa-i ceri sa vina cu ea legalizata macar, dar nu faci decat sa amani inevitabilul, mai cu seama cu cat orice intarziere te costa bani pentru care nu se presteaza munca.
Parerea mea este sa il reangajezi pe salariatul cu pricina si sa ii gasesti alte motive de pus "sare pe coada".
Eu am avut un caz asemanator si s-a ajuns pana la plangere penala pentru neexecutarea hotararii judecatoresti. Din fericire organul de cercetare penala a fost destul de superficial si nu s-a lasat cu consecinte de ordin penal... dar eu nu as mai risca asa ceva.
Juridic vorbind ai o hotarare ce iti este opozabila si pe care va trebui sa o pui in executare.
Dat fiind specificul materiei eu nu m-as pronunta favorabil pe o cerere de suspendare a executarii si spun asta si in considerarea incriminarii exprese ca infractiune. :cry:
Potrivit dispozitiilor L 168/1999 termenele de punere in executare a hotararii curg de la data la care ti s-a depus o cerere oficiala in acest sens(art.83). Pana la acel moment ai mai avea un pic de loc de intors. Dupa insa....
Bafta cu recursul. :twisted:

croc

Post by croc » 11 Nov 2004, 11:56

da, i-am cerut sa vina cu ea legalizata (o adusese in copie);
pe ce motive s-ar putea emite o alta decizie?
motivele din cod le stiu, ma interesau cazuri sau idei.

norocel

Post by norocel » 11 Nov 2004, 12:15

croc wrote:da, i-am cerut sa vina cu ea legalizata (o adusese in copie);
pe ce motive s-ar putea emite o alta decizie?
motivele din cod le stiu, ma interesau cazuri sau idei.
La ce decizie de referi?

croc

Post by croc » 11 Nov 2004, 14:50

:oops: scuze;
la decizie de incetare a contractului de munca;
pe prima mi-a anulat-o instanta, a doua ce sa fie? pe ce motiv? :twisted:

Zgabeata_Iftode

Post by Zgabeata_Iftode » 11 Nov 2004, 15:04

Depinde pentru ce l-ai dat afara prima data. O prima idee este legata de trasarea unor sarcini de serviciu pe care sa le indeplineasca prost sau sa nu le indeplineasca, dar atentie!!! aceste sarcini trebuie sa respecte fisa de post. Avand in vedere ca art.61 lit.a vorbeste fie de abateri repetate fie de abateri cu consecinte grave poti incerca una din variante sau varianta combinata. Totul este sa motivezi complet urmatoarea decizie de concediere.
Daca nu vrei sa-l concediezi disciplinar poti sa ii desfiintezi postul ca urmare a reorganizarii activitatii dar asta presupune respectarea intregii proceduri incidente (vezi art.65 C.muncii). In acest caz trebuie sa ii acorzi un preaviz de 20 de zile lucratoare (vezi CCM national- ala care mai e -inca- in vigoare si o compensatie egala cu un salariu - idem CCM).
Am impresia ca te sperie procedura asta de concediere, mai cu seama ca ai pierdut deja o runda in instanta. Nu trebuie insa sa disperi, o iei de la capat si respecti ad literam codul muncii. Admit ca firma va trebui sa scoata niscai bani din visterie dar intotdeauna resursele unei firme sunt disproportionat de mari fata de cele avute la indemana de un salariat. Asa ca...-si asta poti sa ii explici si salariatului"reintegrat"- este numai o problema de timp.
Bafta multa!!!

croc

Post by croc » 11 Nov 2004, 16:57

multumesc tuturor;
pe desfiintare prin reorganizare s-a mers prima data;
nu stiu motivarea, a venit luni dan eu sunt in concediu, ma duc sambata si voi vedea; dan banuiesc ca n-am fost convingatori pe reorganizare; firma e infloritoare, s-au angajat multi, eu n-am mers pe probleme financiare ci pe reorganizarii ca urmare a introducerii unor noi procese tehnologice......
cred ca mi-ar conveni ceva pe disciplinar;
oricum, orice idee si orice raspuns imi este de folos; :)

croc

Post by croc » 13 Nov 2004, 16:36

devine din ce in ce mai interesant :)
instanta retine urmatoarele:
termenul de preaviz este acordat corespunzator;
desfiintarea locului de munca a fost determinata de reorganizarea societatii si a avut caracter efectiv, real si serios;
dar, decizia a fost emisa fara respectarea prevederilor art. 74 lit. d din codul muncii - interpretat extensiv, in virtutea principiului egalitatii la tratament si al protectiei impotriva concedierilor nelegale;
in fapt este vorba despre o concediere in baza art. 65 al.1 cod muncii;
art. 74 lit d zice ca trebuie sa pui la dispozitie angajatului concediat un nou loc de munca si sa emiti adresa catre Agentia Teritoriala de protectie....., in conditiile art. 64, care art. 64 vorbeste despre aceste formalitati care trebuie efectuate daca decizia de concediere este emisa in baza art. 61 c si d si 65 lit.f, nici intr-un caz in situatia concedierilor dispuse in baza art. 65 al 1, cum este cazul in prezent;
dar, desi legea limiteaza situatiile in care sunt aplicabile dispozitiile art.64, instanta arata ca aceste dispozitii trebuie interpretate in extenso, si ca aici am pacatuit noi, de trebuie sa platim atatia bani;
mai trebuie sa va spun ca am adresa de la Min. Muncii in care se arata ca disp. art. 64 sunt de stricta interpretare
ce ziceti am sanse in recurs?:(
da daca as lasa hotararea sa devina irevocabila,as reangaja-o, ca oricum trebuie sa fac asta, si as da-o afara pe acelasi motiv, ca postul oricum nu-l mai am si instanta a zis ca a fost reorganizare pe bune, dar as face acele demersuri despre care vorbeste; ce ziceti? ar merge mai bine decat recursul? adica face din nou contestatie, dar instanta a hotarat o data ca este reorganizare, acum am indeplinit numai acele formalitati care trebuiau indeplinite;
ce ziceti? :twisted:
mi-e atat de ciuda, pentru ca am muncit mult sa demonstrez acest caracter real, serios al reorganizarii, etc, am tocit toate revistele si tratatele de dreptul muncii si se anuleaza decizia pentru ca nu am respectat niste dispozitii care erau obligatorii asa, in virtutea interpretarii in extenso. :cry:

croc

Post by croc » 03 Jan 2005, 19:59

stiti cand s-a aplecat instanta asupra cererii mele de suspendare?
pe 01.02.2005!!!!!
motivele de recurs, care includeau si cererea de suspendare, depuse fiind in data de 18.10.2004.

ce parere aveti?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 04 Jan 2005, 11:50

fa recurs Croc ca prea e gogonata motivarea.

croc

Post by croc » 04 Jan 2005, 12:11

am facut, dan am auzit ca e practica si la CAB :(

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 04 Jan 2005, 12:14

da, dar intre timp s-a schimbat guvernul. Si PRESEDINTELE.
am vorbit cu o prietena, judecatoare si mi-a spus ca este inimaginabil ca schimbare s-a produs si ca nu pot sa stiu ce presiuni erau asupra lor (de parca era cineva sa nu stie) asa incat pana si practica se poate schimba.
Eu iti tin totusi pumnii. Zic sa ai incredere ca e important.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests