ce cunoasteti si cum se aplica statutul cons.juridic la voi
Consilierul juridic este angajat in baza unui contract de munca de o persoana juridica, in principal pentru consiliere pe probleme juridice iar avocatul este angajat in baza unui contract de mandat de o persoana fizica sau juridica pentru asistenta sau reprezentare juridica.
Intre consilier si cel care il angajeaza exista un raport de prepusenie care nu exista in cazul avocatului.
Intre consilier si cel care il angajeaza exista un raport de prepusenie care nu exista in cazul avocatului.
Difera temeiul in baza caruia prestezi activitatea de consiliere si reprezentare.conjurnd wrote:sunt aceleasi atributii
difera doar retributia
Consilierul juridic nu poate acorda asistenta juridica persoanelor fizice.
In privinta "retributiei", consilerul juridic ia salariu si avocatul onorariu.
Sunt si avocati salariati la firmele de avocatura.
Deci , murik, societati cu 7411 inaintede aparita statutlui nu se puteau infiinta, la ora actuala se pot infiinta doar cu aprobarea Colegiului Consilierilor si trebuie neaparat si imperatoriu sa fie formata din cj alfel nu primesti aprobarea.
Obiectul de activitate al societatii este unic!
Deci legal inainte de aparitia statului nu se putea infiinta astfel de societati.
Cj care fac parte din societae, mai trebuie sa fie si angajati...aici e gaselnita mareee de tot, pentru ca daca esti asociat unic, nu mai poti fi si angajat.La ultima mea discutie de la colegiu, se spunea ca se discuta cu Ministerul Muncii , pe tema asta.
Sofia,murik in Arad, s-au infiintat o grama de socieati pe 7411, si eu mi-o voi face anul viitor:), deci Murik, minunea s-a intimplat!
Roxana, in Arad, s-a cerut legitimatia, si obligativitatea purtarii robei.
Cit despre contabil, cam greu mai angajezi un contabil acuma cu carte de munca, tinindcont ca majoritatea au si ei srl-uri si vor contracte de prestarii servicii nu angajari.
In baza infiintari acestei societati profesionale, si cj poate sa acorde consultanta juridica pe baza de contract de consultanta.Modelul e pe pagina www.ccj.ro :)
Obiectul de activitate al societatii este unic!
Deci legal inainte de aparitia statului nu se putea infiinta astfel de societati.
Cj care fac parte din societae, mai trebuie sa fie si angajati...aici e gaselnita mareee de tot, pentru ca daca esti asociat unic, nu mai poti fi si angajat.La ultima mea discutie de la colegiu, se spunea ca se discuta cu Ministerul Muncii , pe tema asta.
Sofia,murik in Arad, s-au infiintat o grama de socieati pe 7411, si eu mi-o voi face anul viitor:), deci Murik, minunea s-a intimplat!

Roxana, in Arad, s-a cerut legitimatia, si obligativitatea purtarii robei.
Cit despre contabil, cam greu mai angajezi un contabil acuma cu carte de munca, tinindcont ca majoritatea au si ei srl-uri si vor contracte de prestarii servicii nu angajari.
In baza infiintari acestei societati profesionale, si cj poate sa acorde consultanta juridica pe baza de contract de consultanta.Modelul e pe pagina www.ccj.ro :)
N-am inteles de ce trebuie sa renunti la slujba. Lg.514 spune ca drepturile si oblig.consilierului stagiar sunt prevazute in contractul de munca. Inchei si un contract de indrumare profesionala pe perioada stagiului cu un consilier def. cu care te intelegi asupra unei sume de bani sau si mai bine ar fi daca eventual ar accepta sa lucrezi pe langa el in timpul tau liber. Din moment ce angajatorul te-a angajat desi esti doar stagiar nu vad care-i problema. Mai nasol e acuma ca la cate joburi am vazut mai toti specificau ca doresc c.j.definitiv. Si e recomandabil sa te inscrii de la inceput intr-o asociatie.
Eu cam asta am inteles in urma citirii legii si a statutului.
Eu cam asta am inteles in urma citirii legii si a statutului.
Cred ca intrebarea pe care a pus-o Ovidiu era daca un consilier juridic stagiar poate sa practice si o alta activitate salarizata, adica e angajat deja pe alta functie decat consilier juridic.
L.514 prevede ca un consilier juridic nu poate presta alte activitati salarizate, cu cateva exceptii ( activitate didactica, etc.). Nu stiu care sunt sanctiunile, trebuie verificat in lege.
Parerea mea e ca, daca nu sunt sanctiuni penale, poti risca. In momentul cand afla colegiul, vezi si tu ce faci (suspenzi contractul de munca pentru alte functii etc.)
L.514 prevede ca un consilier juridic nu poate presta alte activitati salarizate, cu cateva exceptii ( activitate didactica, etc.). Nu stiu care sunt sanctiunile, trebuie verificat in lege.
Parerea mea e ca, daca nu sunt sanctiuni penale, poti risca. In momentul cand afla colegiul, vezi si tu ce faci (suspenzi contractul de munca pentru alte functii etc.)