Legea prea blanda cu vatam.corp., prea aspra cu violul?

Discutii privind Dreptul Penal
stefanmihaiv

Legea prea blanda cu vatam.corp., prea aspra cu violul?

Post by stefanmihaiv » 10 Jan 2005, 16:06

Parerea mea e ca legiuitorul s-a dovedit a fi surprinzator de bland in ceea ce priveste sanctionarea faptelor de lovire si vatamare a integritatii corporale sau a sanatatii, in raport cu alte infractiuni pentru care nu s-a dovedit la fel de nnpermisivnn, cum ar fi violul si altele. Sa luam de exemplu infractiunea de vatamare corporala grava care a avut ca efect pierderea unui ochi. In urma unei asemenea nnispravenn, victima va fi privita ca un ciumat tot restul vietii ( prejudicii fizice+morale-constante);violul, de cealalta parte, e pedepsit chiar oleaca mai aspru, desi numai ca exceptie, traumele morale se intind pe toata viata victimei ( prejudiciu moral temporar). Desi nncifra neagrann e deosebit de mare si la acest tip de infractiuni ( daca batausul face parte dintr-o gasca de cartier curajul victimei de a reclama fapta de lovire, vatamare corporala etc bineinteles ca va scadea), totusi tratamentul juridic de care beneficiaza lovirile si vatamarile corp. e inegal, dupa mine. Aceasta injusta discriminare e si mai izbitoare atunci cand comparam loviturile cauzatoare de moarte cu violul care a avut consecinta moartea victimei. Oare moarta de pe urma unui viol nne mai putin moartann decat una care a sucombat in urma unor lovituri?!? Sau putem spune ca nni-a placut mai mult victimei loviturilor modul in care a muritnn decat victimei violului? Iertati-mi gluma putin mai macabra.. Inca o data, nnsoriceii de bibliotecanncare s-au succedat pana acum la carma Ministerului Justitiei s-au dovedit a fi inapti de a aplica ceea ce stiu domniile lor de prin carti la o realitate care nu se nnpupann intotdeauna cu realitatea din Primaverii sau cu cea din teorie.. ASTEPT OPINIILE VOASTRE PRO SAU CONTRA CELEI EXPRIMATE DE MINE!

dricaru

Post by dricaru » 10 Jan 2005, 19:54

Sunt de acord cu spusele onoratului antevorbitor cu urmatoarea corectura:
legea este justa in ceea ce priveste violul, o infractiune extrem de grava si este cu mult prea blinda in cazul 181, 182 Cp

virtual
Membru activ
Membru activ
Posts: 281
Joined: 15 Sep 2004, 13:00

Post by virtual » 14 Jan 2005, 14:30

Corect Dricaru...
Am ajuns ca pedeapsa de la 209 alin. 4 sa fie ca la omor simplu, iar in alte cazuri aproape ca ii rugam pe baieti sa continue cu activitatile lor..
Intr-adevar pt viol e corect... poate si mai mult ar trebui...

Dar evident ca ar trebui mai mult pentru vatamari.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest