Tentativa furt ITALIA

Mai stie cineva ceva despre cineva cumva?
Simona993

Tentativa furt ITALIA

Mesaj de Simona993 » 20 Oct 2014, 19:42

Buna seara! Am nevoie de o informatie, va rog.
O persoana a lucrat in casa unor italieni 1 luna fara acte, iar aceasta persoana a vrut initial sa fure bijuterii nestiind ca in casa sunt camere de luat vederi, dar la cateva zile s-a razgandit si le-a pus la loc. Astazi s-a terminat luna de munca, iar acum este pe drum spre Ro. Proprietarii s-au uitat pe camera dupa ce a plecat ea si am inteles ca s-au dus la carabinieri. Ce i se poate intampla respectivei persoane? Multumesc anticipat! :)

Avatar utilizator
Silviu
Membru activ
Membru activ
Mesaje: 479
Membru din: 29 Iun 2013, 16:23
Localitate: Targu Jiu
Contact:

Re: Tentativa furt ITALIA

Mesaj de Silviu » 20 Oct 2014, 19:59

De principiu, atata timpt cat le-a pus la loc, nu i se va intampla nimic.

Art. 34: Desistarea şi împiedicarea producerii rezultatului
(1)Nu se pedepseşte autorul care, înainte de descoperirea faptei, s-a desistat ori a încunoştinţat autorităţile de comiterea acesteia, astfel încât consumarea să poată fi împiedicată, sau a împiedicat el însuşi consumarea infracţiunii.
(2)Dacă actele îndeplinite până în momentul desistării sau împiedicării producerii rezultatului constituie o altă infracţiune, se aplică pedeapsa pentru această infracţiune.

Asta este conform codului nostru penal.
Daca in codul penal italian nu este prevazuta o astfel de masura, pot exista consecinte. Depinde pana la urma si ceea ce or sa declare cetatenii italieni la carabinieri ...
I'm sorry, if you were right, I'd agree with you.

Vizitator

Re: Tentativa furt ITALIA

Mesaj de Vizitator » 20 Oct 2014, 20:13

Multumesc pentru raspuns. Inca o intrebare, presupunand ca in codul penal italian nu se prevede la fel ca in cel roman, i se poate intampla ceva pe drum, la vama de exemplu? Iar daca ea ajunge in Ro, cum se va desfasura totul?

Avatar utilizator
Silviu
Membru activ
Membru activ
Mesaje: 479
Membru din: 29 Iun 2013, 16:23
Localitate: Targu Jiu
Contact:

Re: Tentativa furt ITALIA

Mesaj de Silviu » 20 Oct 2014, 21:20

Pai ... de exemplu, la noi, e asa: Se face o plangere la organul competente, pentru savarsirea unei infractiuni. Politia/Parchetul va cita persoana respectiva impreuna cu alte persoane indicate in plangere pentru a da o declaratie si pentru a ii da posibilitatea de a isi face aparari. Daca infractiunea este de o anumita natura si sunt intrunite anumite conditii, faptuitorul/suspectul poate fi retinut si eventual chiar arestat.
Daca s-a inaintat o plangere la carabinieri in Italia, banuiesc ca se va face o cercetare in acest caz.
Nu cred ca i se va intampla ceva la vama, dar este posibil sa fie chemata la politie in localitatea unde locuieste pentru a da lamuriri, daca se cere concursul organelor competente romane.

Pentru mai multe lamuriri, puteti incerca aici.
I'm sorry, if you were right, I'd agree with you.

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator