dununtare unilaterala a contractului

Asigurari de bunuri si persoane
Post Reply
CristeaN

dununtare unilaterala a contractului

Post by CristeaN » 25 Jul 2007, 18:01

Reprezint dpv legal o societate de asigurari care doreste sa rezilieze (denuntare unilaterala) un contract de asigurare de tip CASCO pe motiv ca asiguratul nu a participat la renegocierea contractului de asigurare la care a fost invitat (in vederea recalcularii sumelor ce trebuie platite asiguratorului deoarece acesta a avut f multe daune cauzand astfel prejudicii firmei de asgurare). In urma adresei trimise asiguratului acesta nu a raspuns invitatiei iar acum societatea de asigurari doreste denuntarea unilaterala a contractului.
Este posibil? Care sunt formalitatile? Trebuie sa la trimit o notificare prin care le aduc la cunostinta ca respectivul contact este reziliat?

agenda

Post by agenda » 25 Jul 2007, 18:13

cred ca raspunsul o sa il gasesti chiar in continutul contractului.
Care sunt clauzele prevazute in contract pt astfel de situatii?
In ce situatii se poate denunta unilateral contractul si care este procedura urmata?
pararea mea este ca toate acestea sunt reglementate in contract si bineinteles trebuie sa consulti si legislatia in materie.

bromul

Re: dununtare unilaterala a contractului

Post by bromul » 26 Jul 2007, 08:04

CristeaN wrote:Reprezint dpv legal o societate de asigurari care doreste sa rezilieze (denuntare unilaterala) un contract de asigurare de tip CASCO pe motiv ca asiguratul nu a participat la renegocierea contractului de asigurare la care a fost invitat (in vederea recalcularii sumelor ce trebuie platite asiguratorului deoarece acesta a avut f multe daune cauzand astfel prejudicii firmei de asgurare). In urma adresei trimise asiguratului acesta nu a raspuns invitatiei iar acum societatea de asigurari doreste denuntarea unilaterala a contractului.
Este posibil? Care sunt formalitatile? Trebuie sa la trimit o notificare prin care le aduc la cunostinta ca respectivul contact este reziliat?

Vad ca invoci o culpa a asiguratului. Incurci notiunile. Tu vrei sa reziliezi de fapt contractul. Avand in vedere ca nu e corect ce vreti sa faceti nu am sa iti dau nici un sfat. :-?

LUMINITA2006

Post by LUMINITA2006 » 26 Jul 2007, 09:49

Oare ce nu inteleg firmele de asigurari din notiunea de "risc" asigurat??? Faptul ca omul a avut mai multe accidente creeaza o culpa in sarcina lui!? :-( Sau aceste accidente intra sub incidenta notiunii de risc asigurat?! :-?
Atunci de ce sa ne mai asiguram?????? :evil:

bromul

Post by bromul » 26 Jul 2007, 10:17

Sunt incredibili. Acum am primit o adresa din partea unei firme de asigurari, una mare, care ne anunta ca nu ne pot despagubi un credit fiindca...ATENTIE!!... adeverinta de salariu era completata in mod gresit in sensul ca era trecut un salariu mai mic decat del real.
:-D :-D :-D

serafim

Post by serafim » 06 Aug 2007, 13:14

Luminita 2006
la risc asigurat iti apar o gramada de chsrii si fiecare reprezinta un procent
de ex. daca iti tfaci asigurare " a tot cuprinzatoare" pt. o masina de obicei in polita se specifica ca este asigurata pt.
- accidente din vina ta ( Casco- si din vina tertului etc )
- persoanele din masina
- furt
- furt bagaje sau din masina
- inundatii
- caz de forta majora etc.
astfel in functie de doleantele tale se va completa aceasta polita si normal fiecare se taxeaza adaugandu-se la suma de asigurare initiala !!!!

tot asa poti sa specifici ca este pentru tot ce apare oricand si orice pe perioada asigurarii sau doar pt. primul risc !!!

in acest caz daca ti se sparge masina de 2 ori vei fi despagubit doar pt. prima spargere !!!

daca ai asigurare atotcuprinzatoare te despagubeste rand pe rand pt. fiecare chestiune dar, pierzi dreptul la reducerea de 5% sau 10% din asigurarea urmatoare...pt. urmatorul an... :grin:

LUMINITA2006

Post by LUMINITA2006 » 07 Aug 2007, 09:37

Multumesc, Serafim, cunosc aceste aspecte, dar din mesajul lui CristeaN nu reesea ca ar fi vorba despre astfel de situatii, pentru ca in acest caz societatea de asigurari nu ar mai fi fost interesata de rezolutiunea contractului.
Din pacate, societatile de asigurari sunt buni prieteni doar cand e vorba de castigul lor (si am multa experienta, chiar si personala, din acest punct de vedere). Cand vine timpul sa si plateasca, orice situatie care poata fi speculata in avantajul lor, astfel incat sa poata refuza plata, nu vor ezita sa o foloseasca.

serafim

Post by serafim » 07 Aug 2007, 09:56

:-P la un contract de asigurare eu citesc in primul rand ce scrie cu litere mici...imi iau lupa si....da-i bice ...apoiu ma uit si peste termenii generali scris cu caractere normaaaaale. :grin: :-D :-D

serafim

Post by serafim » 07 Aug 2007, 09:57

LUMINITA2006 wrote:Multumesc, Serafim, cunosc aceste aspecte, dar din mesajul lui CristeaN nu reesea ca ar fi vorba despre astfel de situatii, pentru ca in acest caz societatea de asigurari nu ar mai fi fost interesata de rezolutiunea contractului.
Din pacate, societatile de asigurari sunt buni prieteni doar cand e vorba de castigul lor (si am multa experienta, chiar si personala, din acest punct de vedere). Cand vine timpul sa si plateasca, orice situatie care poata fi speculata in avantajul lor, astfel incat sa poata refuza plata, nu vor ezita sa o foloseasca.
Luminita fara sa vezi contractul nu poti sa dai o parere onesta/corecta iar la informatiile eronate sau detrunchiate care sunt primite prin mesaj....nu prea ai ce sa raspunzi :(

stef

Post by stef » 12 Aug 2007, 21:41

mda... am lucrat in domeniu si stiu ca nu convine cand omul are "prea multe daune". la cate contracte de asigurari am vazut, sunt absolut sigur ca nu exista solutie pentru rezilierea contractului unilateral decat in conditiile in care clientul nu-si mai plateste primele de asigurare.
daca nu vine la negociere.. asteptati pana contractul ajunge la termen, urmand a fi renegociat. atunci ii veti aduce la cunostinta clientului ca prezinta un grad de risc ridicat si veti mari valoarea primelor.
pana atunci .... rabdare si tutun.

Post Reply