unde depun o plangere penala pentru fals?

Discutii privind procedura penala
Post Reply
sandu77

unde depun o plangere penala pentru fals?

Post by sandu77 » 27 Apr 2007, 09:24

sunt angajat la o institutie bugetara si mi s-a comunicat ca nu imi recunosc contractul de munca pe motiv ca stampila nu ar corespunde cu cea folosita de angajator in perioada in care a fost semnat contractul . va rog frumos sa imi comunicati si mie unde se poate depune o plangere penala pentru fals (sau ce infractiune o fi asta)?

ursu

Post by ursu » 27 Apr 2007, 10:44

la parchetul de pe linga judecatorie.
dan de ce neaparat plingere penala?

sandu77

Post by sandu77 » 27 Apr 2007, 12:49

URSU wrote:la parchetul de pe linga judecatorie.
dan de ce neaparat plingere penala?
nu stiu ce altceva ar trebui sa fac si acum sunt pus in situatia de a inapoia niste sume de bani pe motiv ca acel contract nu ar fi tocmai legal. mai exista un alt contract in care nu sunt stabilite anumite drepturi....pe mine ma intereseaza daca pot depune o plangere sau denunt (nu stiu exact cum se cheama) deoarece pot fi pus la plata sumelor de bani in temeiul unui contract fals...merci

ursu

Post by ursu » 27 Apr 2007, 12:57

bun, atunci plingere penala pt. fals material in inscrisuri oficiale.
desi, ar putea sa fie doar o neglijenta in serviciu.

ursu

Post by ursu » 27 Apr 2007, 13:08

...si chiar daca incadrarea data de tine nu corespunde, parchetul iti va incadra corespunzator si va face cercetarire necesare.
scrie si tu cam asa:
subsemnatl x, domiciliat in..., in calitate de parte vatamate, prin prezenta formulez plingere penala impotriva numitului x(daca-l cunosti, daca nu, impotriva autourului necunoscut), sub aspectul savirsirii infractiunii prev.si ped. de art.288 cp (sau 289 cp, vezi si tu).
in fapt: ...si descrii cu lux de amanunte exact problema pe care o ai...apoi
in drept: prev. art.222 cpp. ...o semnezi si o datezi.
nu uita sa anexezi toate inscrisurile pe care le ai si cu care poti dovedi fapta.
succes!

sandu77

Post by sandu77 » 27 Apr 2007, 13:52

URSU wrote:...si chiar daca incadrarea data de tine nu corespunde, parchetul iti va incadra corespunzator si va face cercetarire necesare.
scrie si tu cam asa:
subsemnatl x, domiciliat in..., in calitate de parte vatamate, prin prezenta formulez plingere penala impotriva numitului x(daca-l cunosti, daca nu, impotriva autourului necunoscut), sub aspectul savirsirii infractiunii prev.si ped. de art.288 cp (sau 289 cp, vezi si tu).
in fapt: ...si descrii cu lux de amanunte exact problema pe care o ai...apoi
in drept: prev. art.222 cpp. ...o semnezi si o datezi.
nu uita sa anexezi toate inscrisurile pe care le ai si cu care poti dovedi fapta.
succes!
merci mult pentru ajutor

Samurai

Post by Samurai » 06 May 2007, 11:16

Sandule, tu stiai ca nu e in regula contractul?

Post Reply