RETINEREA SALARIULUI

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
FLORINFLORIN

RETINEREA SALARIULUI

Post by FLORINFLORIN » 29 Mar 2007, 10:34

buna ziua.am urmatoarea problema sunt in perioada de preaviz fiind concediat si ar trebui sa primesc salariul pe card dar acest lucru nu sa intamplat din urmatoarele motive am descoperire de cont de 30 de milioane pe cardul de salariu si societatea a notificat banca ca sunt concediat iar banca mia oprit lichidarea pe data de 14 martie iar acum mi sa oprit si avansul,precizez ca depusesem o cerere la societatea la care am lucrat pe data de 24 martie ca salariul sami fie introdus in alt cont tot de card de salariu dar la alta banca dar la care nu am datorii dar nici acest lucru nu sa intamplat si mi sau virat tot la banca la care am datorii.
am citit in codul munci articolul 161 si niste adnotari asupra acesti articol care spun urmatoarele Angajatorul nu poate dispune efectuarea platii salariului prin card fara acordul salariatului. Solutia este justificata de imprejurarea ca plata prin card implica reducerea sumei incasate efectiv de catre salariat, datorita retinerii unui comision de catre banca. (Ion Traian Stefanescu, Tratat de dreptul muncii, vol. II, Editura Lumina Lex, Bucuresti, 2003, p. 141)
4. Plata drepturilor salariale prin intermediul cardurilor nu afecteaza cuantumul salariului, in sensul ca nu se va retine din salariu nici un fel de suma de catre angajator sau banca ce efectueaza plata prin card. (Constantin Tufan, Plata salariilor, in Revista romana de dreptul muncii nr. 3/2003, p. 35)
ma intereseaza parerea si sfaturile dumneavoastra,multumesc

bobocel

Post by bobocel » 29 Mar 2007, 12:21

banca este indreptatita sa-si recupereze banii daca ai scos acei 3000 lei si te-ai folosit sau nu de ei.
cererea pe care ai depus-o la S.C. nu este luata in considerare atata timp cat ai datorii pe celalalt card.
Plata drepturilor salariale prin intermediul cardurilor nu afecteaza cuantumul salariului, in sensul ca nu se va retine din salariu nici un fel de suma de catre angajator sau banca ce efectueaza plata prin card - asta in caz de nu ai datorii (descoperirea de card in cazul tau)
retinerea comisionului de catre banca nu este mare iar sfatul meu este sa iti platesti datoria - fara suparare ! :cafea:

kinga

Post by kinga » 29 Mar 2007, 19:45

PS
angajatorul este obligat sa anunte banca despre incetarea CIM :cafea: :cafea:

FLORINFLORIN

Post by FLORINFLORIN » 05 Apr 2007, 13:31

bine bine am inteles dar numi pot opri mai mult de 50% din salariu indiferent daca am datori sau nu la banca iar societatea nu poate dispune de salariul meu,deci din ce am mai citit si eu sunt obligati sami vireze bani unde vreau eu [numai 50%]iar restul de 50% pot sai depuna in contul unde am datoria de 30 de mil.
e corect asa?????????????

Post Reply