Autorizatie de constructie obtinere reclamant sau parat

Discutii privind procedura civila
Post Reply
STOIAN

Autorizatie de constructie obtinere reclamant sau parat

Post by STOIAN » 18 Mar 2007, 21:21

In cazul in care instanta decide demolarea unui perete al unei constructii si reconstruirea altuia in alta pozitie cine trebuie sa obtina autorizatia de constructie Reclamantul sau Paratul

aprilie

Post by aprilie » 19 Mar 2007, 16:53

informatiile date de tine sunt atat de lacunare incat nu stiu, zau, daca o sa primesti raspuns....

STOIAN

Post by STOIAN » 19 Mar 2007, 19:30

Este vorba de o actiune in revendicare ce presupune modificari constructive care la rindul lor presupun o autorizatie ce constructie,autorizatie pe care legal nu stiu cine este obligat sa o obtina reclamantul sau paratul

stef

Post by stef » 20 Mar 2007, 21:57

cred ca proprietarul terenului in cauza, pe cheltuiala celui ce a fost obligat sa faca demolarea.

norocel

Post by norocel » 21 Mar 2007, 07:05

Autorizatia de constructie nu se elibereaza decat proprietarului.

gorj

Post by gorj » 21 Mar 2007, 10:19

Fiind vorba de o hotarare judecatoreasca aceasta se pune in executare. Executarea se va face prin avansarea cheltuielilor de catre reclamant pe care apoi le recuperaza de la parat. In speta de fata, hotararea in cauza investita cu formula executorie se prezinta la primarie, care va elibera autorizatia de demolare- primaria fiind obligaa sa respecte dispozitivul hotararii in cauza. Hotararea va fi prezentata primariei de cel ce a castigat procesul, el primind si autorizatia de demolare. Cheltuielile cu obtinerea autorizatiei avansate de reclamant vor fi apoi recuperate de la parat in cadrul executarii silite.
Mai simplu ar fi ca hotararea de demolare sa fie prezentata executorului judecatoresc, care sa se ocupe el de toate formalitatile necesare demolarii-el fiind cel pus de legiuitor sa se ocupe de punerea in executare a hotararilor judecatoresti; in acest fel nu mai ai nici atata bataie de cap.

Post Reply