Copil luat...

Familiei
Post Reply
Iris

Copil luat...

Post by Iris » 05 Dec 2006, 10:14

Buna dimineata.

Revin pe acest forum in speranta ca imi veti oferi un sfat : in urma procesului de divort se pare ca a fost incredintat tatalui copilul.Spun se pare pt.ca inca eu - mama - pina in acest moment nu am primit nici o hotarare de la tribunal.Nu are rost sa intru in detalii cu privire la desfasurarea procesului.Problema mea in acest moment este urmatoarea : tatal a venit sa ia copilul de la el pt.o saptamana(in alta localitate) dupa care m-a anuntat ca nu il mai aduce.As vrea sa depun o plingere la politie.Ajutati-ma cu un sfat , VA ROG ! In ultimii 2 ani mi-a mincat viata acest dezaxat mintal!

luc4s

Post by luc4s » 05 Dec 2006, 16:22

ART. 307
Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului
Retinerea de catre un parinte a copilului sau minor, fara consimtamantul celuilalt parinte sau al persoanei careia i-a fost incredintat minorul potrivit legii, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta persoanei careia i s-a incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca, spre crestere si educare, de a impiedica in mod repetat pe oricare dintre parinti sa aiba legaturi personale cu minorul, in conditiile stabilite de parti sau de catre organul competent.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Daca prezinta hotararea(cu toate ca, daca nu ti-a fost comunicata, nu ar trebui sa o aiba nici el), nu mai ai ce face.
Oricum, incearca pt ca nu ai ce pierde.

Post Reply