divort dupa 4 luni

Familiei
Post Reply
da_vinci

divort dupa 4 luni

Post by da_vinci » 25 Nov 2006, 15:59

suntem casatoriti de 4 luni....din mai multe motive ne-am certat si am parasit domiciliul conjugal.ea a bagat divortul.iata ce scrie in citatie:
.....subsemnata...solicit ca prin sentinta ce se va pronunta sa dispuneti desfacerea casatoriei inregistrata sub nr.........., din vina paratului.
Motive:
in fapt sunt casatorita cu paratul din data de ......2006, dupa o perioada de x ani in care am intretinut relatii de prietenie.
Dupa x luni de zile, paratul a parasit nejustificat domiciliul conjugal, stabilit la parintii mei, si in prezent suntem despartiti in fapt,relatiile dintre noi fiind grav si iremediabil vatamate, astfel ca a devenit imposibila continuarea casatoriei.
In drept , imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art.37,38 codul familiei si art.607 si urm.C.pr.civ.
Anexez......."

Am scris exact ca in citatie.
Eu sunt de acord cu divortul.Ce trebuie totusi sa fac pt a nu avea vreo surpriza? am nevoie de martori sau avocat? daca se va pronunta din vina mea are vreo importanta? ma pot astepta la cheltuieli de judecata? cum sa procedez? Mentionez ca nu avem bunuri comune.

tfg1973

Post by tfg1973 » 25 Nov 2006, 16:00

Ai nevoie si de AVOCAT SI DE MARTORI pentru ca o casatorie nu se poate desface mai devreme deun an daca nu aveti copii.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 25 Nov 2006, 16:12

Nu are nici o importanta,adica nu are pe viitor nici o consecinta juridica,din vina cui se pronunta divortul.
Daca nu vrei sa te prezinti,e bine si asa,se vor audia martorii ei si se va pronunta divortul.Dupa cum vezi,n-ai nevoie nici de avocat,pentru ca,chiar daca te prezinti,vei fi intrebat ce pozitie ai fata de actiune,tu spui ca esti de acord,iar martori nu te poate obliga sa duci.Se vor audia martorii ei si...gata.
Dupa cum e redactata actiunea,se doreste un divort civilizat,deci fii linistit ca nici martorii nu se vor lansa in afirmatii rautacioase impotriva ta.Vor arata doar ca nu va intelegeti si ca nu mai stati impreuna.
E posibil sa scapi de cheltuieli de judecata daca te prezinti si nu te opui la actiune ASA CUM A FOST FORMULATA (adica din vina ta).Sau daca nu vrei sa te prezinti,depui la dosar INTAMPINARE in care,tot asa,arati ca nu te opui.

Post Reply