Subscriere????

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
teodora29

Subscriere????

Post by teodora29 » 22 Sep 2006, 15:11

Legea 302/2005 prevede " societatile pe actiuni au obligatia majorarii capitalului social la o valoare de minimum 25.000 Euro , in echivalent lei , calculat la cursul de schimb comunicat de BNR la data subscrierii."
Am deja un capital social de peste 500 milioane lei , insa ce curs euro trebuie sa am in vedere , avand in vedere ceea ce am scris mai sus , respectiv data subscrierii?Actionarii mei subscriu actiuni noi pe o perioada de o luna , insa capitalul social de peste 500 milioane este deja subscris si varsat de la constituirea societatii, deci ce data trebuie sa am in vedere ca data a subscrierii pe a face echivalenta in Euro?
Multumesc tuturor.

Pelerinul

Post by Pelerinul » 22 Sep 2006, 15:30

Eu as face asa: calculez cat inseamna in lei 25000 euro la data subscrierii. Din suma rezultata scad 500.000.000 lei. Si subscriu diferenta.

teodora29

Post by teodora29 » 22 Sep 2006, 16:39

Pelerinul.., tocmai asta e problema ca eu nu stiu ce data sa consider ca data a subscrierii, deoarece actionarii au termen de subscriere o luna.Pot calcula echivalenta in euro a 500.000.000 lei in ziua in care incepe sa subscrie un actionar? Consider ca nu e bine sa calculez asta in ultima zi de subscriere , caci euro poate sa creasca si nu e avantajos .Multumesc mult.

Post Reply